ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΣΤΙΣ 6 ΜΑΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ ΣΤΗΝ ΠΛ. ΔΗΜΑΡΧΕΙΟΥ

ΚΑΛΕΣΜΑ ΤΟΥ Μ-Λ ΚΚΕ(Κ.Ο. ΗΜΑΘΙΑΣ)

Εργαζόμενες Εργαζόμενοι

Το Μ-Λ ΚΚΕ (Κ.Ο. ΗΜΑΘΙΑΣ) καλεί τις εργαζόμενες και εργαζόμενους της περιοχής για ένα ταξικό και αγωνιστικό γιορτασμό της εργατικής Πρωτομαγιάς την Πέμπτη, 6 του  Μάη. Καταγγέλλουμε την  αθλιότητα της ΓΣΕΕ και του προέδρου της που, λειτουργώντας όλη αυτή την περίοδο σαν το μακρύ χέρι της κυβέρνησης και της κεφαλαιοκρατίας, εμφανίστηκαν από το πουθενά ξαφνικά και «κήρυξαν» πρωτομαγιάτικη απεργία την Τρίτη, 4 Μάη, μετατρέποντας την Πρωτομαγιά από μέρα ανειρήνευτου αγώνα της εργατικής τάξης για την κοινωνική της απελευθέρωση σε μια επιπλέον μέρα αργίας του Πάσχα. Καταγγέλλουμε την ανυπαρξία του Ε.Κ  της πόλης της Βέροιας που για πολλοστή φορά υπήρξε μακριά από τις χιλιάδες των εργαζόμενων που χτυπιούνται από την κυβερνητική πολιτική. Λειτούργησαν διασπαστικά, προκάλεσαν  σύγχυση στις χιλιάδες των εργαζόμενων που  πλήττονται σκληρά από την αντεργατική πολιτική της κυβέρνησης της ΝΔ, που επιχειρεί να ξεθεμελιώσει κατακτήσεις όπως το οχτάωρο, το δικαίωμα στο συνδικαλισμό και την απεργία.

Η πραγματικά ταξική, αγωνιστική κινητοποίηση των εργαζόμενων της χώρας πραγματοποιείται την Πέμπτη, 6 Μάη και κανείς εργαζόμενος της περιοχής  δεν πρέπει να λείψει από αυτή. Σήμερα και εξαιτίας της ολομέτωπης κυβερνητικής επίθεσης  ενάντια στα δικαιώματα και τις κατακτήσεις της εργατικής τάξης της πατρίδας μας είναι αδήριτη ανάγκη να ξεδιπλωθεί ενιαίος, μαζικός αγώνας, να δοθεί ενιαία και καθολική απάντηση στους κυβερνητικούς σχεδιασμούς. Ωστόσο δε λείπουν τα αρνητικά φαινόμενα.

Έγκαιρα η ΕΛΜΕ Ημαθίας, με απόφασή της, κάλεσε τους εργαζόμενους στην πόλη της Βέροιας σε συγκέντρωση στην Πλατεία Δημαρχείου. Το τελευταίο διάστημα είναι το μόνο πρωτοβάθμιο σωματείο εργαζόμενων της περιοχής που κινητοποιείται και κινητοποιεί τις δυνάμεις του. Αυτό που  ήταν αναμενόμενο είναι το κάλεσμα του Σωματείου Τροφίμων και Ποτών-ελεγχόμενο από δυνάμεις του ΚΚΕ- σε συγκέντρωση στην Πλατεία Ωρολογίου. Ως σωματείο παραβρέθηκε σε προηγούμενη κινητοποίηση της ΕΛΜΕ στην πόλη. Δύο μέτρα και δύο σταθμά, ανάλογα με την περίπτωση, λογική που δεν ταιριάζει με τις ανάγκες των εργαζόμενων στην περιοχή και τη χώρα. Αυτό που δεν ήταν αναμενόμενο είναι το κάλεσμα του Ν.Τ. της ΑΔΕΔΥ στην περιοχή που εξήγγειλε με τη σειρά του διαφορετικό τόπο κινητοποίησης, διασπώντας την ενιαία παρουσία των εργαζόμενων και αυτό.

 Αντί για μία ισχυρή κινητοποίηση προκρίνονται τρεις! Αντί για μία φωνή ενάντια στην αντεργατική πολιτική που καταργεί οχτάωρο και θέτει σε ομηρία το δικαίωμα στον εργατικό αγώνα, αντί για μία γροθιά επιλέγονται πολλές και διασπασμένες. Είναι η γνωστή διασπαστική λογική που δυσχεραίνει περισσότερο τα πράγματα, αν δε δίνει χέρι βοήθειας στις κυβερνητικές επιλογές. Η λογική αυτή πρέπει να καταδικαστεί γιατί οι καιροί το ζητούν, το μέλλον της εργατικής τάξης το απαιτεί.

Ο ΔΡΟΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑΣ

ΕΝΙΑΙΟΣ, ΜΑΖΙΚΟΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΣ ΓΙΟΡΤΑΣΜΟΣ ΤΗΣ ΕΡΓΑΤΙΚΗΣ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑΣ, ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 6 ΜΑΗ

ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟΥ ΒΕΡΟΙΑΣ, ΣΤΙΣ 11.00

Μ-Λ ΚΚΕ (Κ.Ο. ΗΜΑΘΙΑΣ)

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το