Πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη στη 1.00 μ.μ. στην πόλη της Βέροιας , στην Πλατεία Δημαρχείου, συγκέντρωση με αφορμή την έκδοση της απόφασης για την εγκληματική, ναζιστική, οργάνωση της Χ.Α. Δεκάδες λαού της πόλης ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα  ώστε να υπάρξει καταδικαστική απόφαση των ναζιστών στη δίκη που κράτησε πεντέμιση χρόνια.

Και είναι σίγουρο πως η συγκέντρωση θα ήταν μαζικότερη αν εκτός της ΕΛΜΕ Ημαθίας στη συγκέντρωση καλούσαν και άλλα σωματεία εργαζομένων και μάλιστα έγκαιρα. 

Είναι χαρακτηριστικό πως το ΚΚΕ στην περιοχή έλαμψε με την απουσία του, πραγματοποιώντας μόνο αφισοκόλληση τις προηγούμενες ημέρες, δείχνοντας για άλλη μια φορά το μυωπικό και οπορτουνιστικό τρόπο με τον οποίο ασκούν “επαναστατική” πολιτική.

Η Κ. Ο Ημαθίας του Μ-Λ ΚΚΕ κάλεσε τις προηγούμενες ημέρες την εργατική τάξη και το λαό της περιοχής να διαδηλώσει την απαίτηση του για παραδειγματική καταδίκη των εγκληματιών της Χ.Α., να διαδηλώσει έμπρακτα την αντίθεση του στο ναζιστικό φίδι, να καταδικάσει έμπρακτα με τον αγώνα του το φασισμό.

Στη σημερινή συγκέντρωση ως Κ. Ο    του  Μ-Λ ΚΚΕ χαιρετήσαμε την καταδικαστική απόφαση μιλώντας στους συγκεντρωμένους και μοιράσαμε πλατιά την αντιφασιστική ανακοίνωση του κόμματος. Ήμαστε μάλιστα η μοναδική πολιτική οργάνωση που έλαβε το λόγο και μίλησε στους συγκεντρωμένους για τη σημασία της καταδικαστικής απόφασης αλλά και την ανάγκη η εργατική τάξη κι ο λαός της περιοχής να συνεχίσει τους αγώνες του ενάντια στο φασισμό, αγωνιζόμενος και δυναμώνοντας τον αγώνα του ενάντια στην πολιτική που τον γεννά και τον τρέφει

Τον φασισμό τσακίζουν αγώνες λαϊκοί κι αυτό ήταν το μήνυμα που ως Κ. Ο τονίσαμε στους συγκεντρωμένους.

Στο τέλος της συγκέντρωσης πραγματοποιήθηκε πορεία διαδήλωση στους εμπορικούς και κεντρικούς δρόμους της πόλης, στην οποία ακούστηκαν πλατιά αντιφασιστικά συνθήματα.

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το