Κάτω η πολιτική της καταστολής και της τρομοκρατίας

1. Το Μ-Λ ΚΚΕ χαιρετίζει τις χιλιάδες λαού που εξέφρασαν την αντίθεσή τους ενάντια στο νέο, χουντικής κοπής νομοσχέδιο, που φέρνει προς ψήφιση η κυβέρνηση της ΝΔ χτυπώντας το αναφαίρετο λαϊκό δικαίωμα στη διαδήλωση, τις συγκεντρώσεις και τις απεργιακές κινητοποιήσεις. Η πρωτοφανής για τα μεταπολιτευτικά δεδομένα κίνηση της κυβέρνησης, ενεργοποίησε τα δημοκρατικά αντανακλαστικά του λαού μας και η σημερινή κινητοποίησή του αποτελεί σημαντική παρακαταθήκη στην πάλη του για την υπεράσπιση των δημοκρατικών δικαιωμάτων.

2. Απέναντι στο κινητοποιημένο πλήθος η κυβέρνηση της ΝΔ εξαπέλυσε ένα όργιο καταστολής και αστυνομικής βίας, διαλύοντας τη σημερινή συγκέντρωση. Η στάση της κυβέρνησης δεν είναι τυχαία. Επιδιώκει να στείλει ένα ξεκάθαρο μήνυμα σε όσους αντιστέκονται στην βάρβαρη, αντιλαϊκή πολιτική της. Ξέρει πολύ καλά η κυβέρνηση, ότι η νέα αντιλαϊκή επέλαση που έχει ήδη ξεκινήσει, αργά ή γρήγορα θα γεννήσει λαϊκές αντιστάσεις. Αυτές τις αντιστάσεις επιδιώκει να προλάβει σήμερα η ΝΔ με το νέο νομοσχέδιο για τις διαδηλώσεις. Η αστυνομική βία, τα χημικά και η καταστολή με την οποία αντιμετωπίστηκε η σημερινή κινητοποίηση αποτελούν πρόβα τζενεράλε του νομοσχεδίου που προωθεί η κυβέρνηση και δείχνει με ποιον τρόπο θα αντιμετωπίζει από εδώ και πέρα τους λαϊκούς αγώνες και τις λαϊκές κινητοποιήσεις.

3. Ο λαός, στην πάλη του απέναντι στην βάρβαρη πολιτική της κυβέρνησης, πρέπει να απομονώσει την τυφλή και μηδενιστική δράση του αναρχικού και αντιεξουσιαστικού χώρου, η οποία αξιοποιείται από τις δυνάμεις καταστολής για να χτυπήσει τις λαϊκές κινητοποιήσεις.

4. Απέναντι στην βάρβαρη αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης, με την οποία επιδιώκει να φορτώσει τα σπασμένα της νέας οικονομικής κρίσης στα γνωστά υποζύγια και απέναντι στην πολιτική της καταστολής και της πρωτοφανούς περιστολής των δημοκρατικών δικαιωμάτων, ο μόνος δρόμος που ανοίγεται για το λαό μας και που μπορεί να βάλει φραγμό σε αυτήν την πολιτική είναι αυτός του μαζικού εξωκοινοβουλευτικού αγώνα.

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το