Μετά τις ΕΔΕ και εκδικητικές μετακινήσεις υγεινομικών από τον «Άγ. Σάββα»

Δραματική η κατάσταση στο Αντικαρκινικό & Ογκολογικό Νοσοκομείο Αθηνών με 100 εργαζόμενους σε καραντίνα και 30 θετικά κρούσματα τις δύο προηγούμενες μέρες, σύμφωνα με τον πρόεδρο του σωματείου εργαζομένων που καταγγέλλει πως την ώρα που ο «Άγιος Σάββας» βουλιάζει, συνεχίζονται οι ΕΔΕ και γίνονται εκδικητικές μετακινήσεις ανθρώπων που εδώ και 1,5 μήνα διεκδικούν το αυτονόητο, την προστασία προσωπικού και ασθενών.

Κατά μέτωπο επίθεση από την κυβέρνηση, που μαζί με το υπουργείο Υγείας και διοικήσεις νοσοκομείων στοχοποιεί γιατρούς και νοσηλευτές αντί να τους βοηθήσει, καταγγέλλει ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων στον «Άγιο Σάββα», Κώστας Καταραχιάς, ο οποίος κάνει λόγο για εκδικητική μετακίνηση του ίδιου και άλλων συναδέλφων του.

Ο Κώστας Καταραχιάς σήμερα ενημερώθηκε με επείγον έγγραφο για αιφνιδιαστική μετακίνηση οκτώ εργαζομένων σε ΜΕΘ του νοσοκομείου αναφοράς «Σωτηρία».

«Θέλουν να καλύψουν τις τεράστιες ανάγκης με μετακινήσεις, τη στιγμή που εμείς βουλιάζουμε» είπε επιρρίπτοντας την ευθύνη στην κυβέρνηση για την κατάντια των νοσοκομείων και για την προσπάθεια να «επιβάλουν σιωπή με τρομοκρατία».

Αναφερόμενος στην απαράδεκτη συμπεριφορά της διοίκησης του νοσοκομείου να καλέσει σε πειθαρχικό έλεγχο εργαζόμενους που προσβλήθηκαν από τον Covid-19 δήλωσε ότι οι ΕΔΕ συνεχίζονται παρά την κατακραυγή.

«Σήμερα το πρωί καλέσαν ειδικευόμενη γιατρό και δύο νοσηλεύτριες που νόσησαν πριν ένα μήνα από κορονοϊό, μπήκαν σε μια περιπέτεια με κίνδυνο της ζωής τους και των οικογενειών τους. Και αντί να τους πουν ευχαριστώ που δουλεύουν σε αυτές τις άθλιες συνθήκες που έχουν επιβάλλει οι διοικήσεις και το υπουργείο, πάνε να τις κατηγορήσουν ότι φταίνε που κολλήσαν κορονοϊό» είπε.

Σχετικά με την έκρυθμη, όπως την χαρακτήρισε, κατάσταση στο νοσοκομείο ο κ. Καταραχιάς τόνισε ότι επί της ουσίας αυτό δεν λειτουργεί, καθώς το «μεγαλύτερο τμήμα είναι κλειστό ή υπολειτουργεί, γιατί τα κρούσματα σε προσωπικό και ασθενείς είναι πάρα πολλά».

Λόγω της δυσκολίας συλλογής στοιχείων εξαιτίας της απαγόρευσης της διοίκησης στην ενημέρωση του σωματείου από την επιτροπή Λοιμώξεων ο πρόεδρος των εργαζομένων ανέφερε αυτό που γνωρίζει είναι ότι περισσότερο από 100 συνάδελφοί του βρίσκονται σε καραντίνα και ότι μέσα στις δύο προηγούμενες μέρες εντοπίστηκαν 33 θετικά άτομα ανάμεσα σε προσωπικό και ασθενείς.

Ο ίδιος επανέλαβε ότι εδώ και 1,5 μήνα το σωματείο διεκδικεί, φωνάζει, βγάζει κραυγή αγωνίας, γιατί οι ασθενείς στο αντικαρκινικό νοσοκομείο όπου οι ασθενείς είναι πολύ ευαίσθητοι και θα έπρεπε να προστατευθούν.

«Είμαστε ξεδοντιασμένοι, χωρίς προσωπικό. Λείπουν 300 νοσηλευτές, 100 γιατροί, παραϊατρικό προσωπικό, το 40% του οργανικού προσωπικού δεν είναι καλυμμένο και δουλεύουμε με συμβασιούχους» πρόσθεσε. 

ΟΕΝΓΕ: Να ανακληθεί άμεσα η εκδικητική μετάθεση του Προέδρου του Σωματείου Εργαζομένων του «Αγίου Σάββα»

Η κυβέρνηση σήμερα επιχειρεί να κλιμακώσει την αθλιότητα τρομοκράτησης των υγειονομικών και φίμωσης της συνδικαλιστικής τους δράσης με εκδικητική μετάθεση σε άλλο νοσοκομείο (στη ΜΕΘ του «Σωτηρία» αν και ακτινολόγος) του Κώστα Καταραχιά, Προέδρου του Σωματείου Εργαζομένων του νοσοκομείου «Άγιος Σάββας» και μέλους του ΔΣ της ΕΙΝΑΠ.

Σαφέστατα η αθλιότητα αυτή συνδέεται με τον αγώνα των εργαζομένων του νοσοκομείου τις προηγούμενες μέρες για να ανακληθούν οι απαράδεκτες ΕΔΕ σε βάρος γιατρών επειδή αρρώστησαν από κορονοϊό πάνω στο καθήκον (!) τις οποίες είχε επιχειρήσει η διοίκηση του νοσοκομείου με κάλυψη της 1ης ΥΠΕ.

Επίσης σαφέστατα συνδέεται συνολικά με την συνδικαλιστική δράση των υγειονομικών. Αυτές οι κωμικοτραγικές προσπάθειες τρομοκράτησης και φίμωσης θα πέσουν στο κενό.

Οι εγκληματικές ευθύνες της κυβέρνησης για τις τραγικές ελλείψεις προσωπικού και υποδομών στη δημόσια περίθαλψη εν μέσω του 2ου κύματος της πανδημίας, δεν μπορούν να συγκαλυφθούν.

Οι νοσοκομειακοί γιατροί και οι υπόλοιποι υγειονομικοί της δημόσιας περίθαλψης συνεχίζουμε τον αγώνα προσφοράς στον πάσχοντα συνάνθρωπο και ταυτόχρονα τον διεκδικητικό αγώνα για την υγεία του λαού.

Απαιτούμε να ανακληθεί άμεσα αυτή η νέα αθλιότητα.

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το