Ηχηρό όχι στο νομοσχέδιο του υπουργείου από χιλιάδες συγκεντρωμένους εκπαιδευτικούς και φοιτητές που επί ένα μήνα τώρα διαδηλώνουν μαχητικά ενάντια στις νεοφιλελεύθερες πολιτικές που ακολουθεί η κυβέρνηση και στον τομέα της Παιδείας. 

Το πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο ξεκίνησε χθες στις 7.20 μμ από τα Προπύλαια και κατέληξε στη Βουλή όπου συζητείται το αντιεκπαιδευτικό νομοσχέδιο. 

Τα συνθήματα που επικράτησαν στο συλλαλητήριο είναι: «Τους μαθητές χτυπάτε με ταξικούς φραγμούς και με αξιολόγηση τους εκπαιδευτικούς», «Οι εκπαιδευτικοί μαζί με τον λαό παλεύουν για δημόσιο και δωρεάν σχολειό», «Κούλη-Κεραμέως ακούστε το καλά, αυτό το νομοσχέδιο θα μείνει στα χαρτιά», «Δώστε λεφτά για τα σχολεία και όχι για του ΝΑΤΟ τα σφαγεία», «Καμία αξιολόγηση, κανένα διά βίου, κάτω οι νόμοι του υπουργείου» κλπ

Οι εκπαιδευτικοί ζητούν μεταξύ άλλων, την απόσυρση του νομοσχεδίου ενώ χαρακτηρίζουν «τροπολογία – ντροπή» την τροπολογία για την ζωντανή αναμετάδοση των μαθημάτων με κάμερες στα σχολεία και ζητούν την κατάργησή της.

Το νομοσχέδιο θα ψηφιστεί σήμερα Πέμπτη με ονομαστική ψηφοφορία. Από την ΟΛΜΕ και τη ΔΟΕ ανακοινώθηκε έκτακτη στάση εργασίας για σήμερα (11.00- 14.00) με νέο κάλεσμα στις 12.00 στη Βουλή.

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το