Θρήνος στη Ναύπακτο: ”Έφυγε” από την ζωή και η σύζυγος του Κώστα Καρακώστα Νικολίτσα

Στη φωτογραφία η χημικός Νικολίτσα Μούρτου και ο εκπαιδευτικός Κώστας Καρακώστας

Ακόμη μια τραγική είδηση σκορπά την θλίψη στην Ναύπακτο. Πριν λίγες ημέρες είχε φύγει από την ζωή ο καθηγητής Κώστας Καρακώστας και λίγες ημέρες αργότερα “έφυγε” από την ζωή και η σύζυγός του Νικολίτσα η οποία νοσηλευόταν εδώ και αρκετό καιρό στη ΜΕΘ νοσοκομείου της Πάτρας με κορονοϊό.

Η Νικολίτσα νόσησε από κορωνοϊό και εισήχθη στο νοσοκομείο πριν περίπου ενάμιση μήνα, μαζί με τον σύζυγό της.

Η Νικολίτσα Μούρτου ήταν καθηγήτρια – χημικός και μαζί με τον Κώστα Καρακώστα έφεραν στον κόσμο τέσσερα παιδιά. Κατέληξε 27 ημέρες μετά τον σύζυγό της.

Πραγματικά δεν υπάρχουν λόγια να περιγράψεις αυτή την τραγωδία. Μόνο Κουράγιο στα μέλη της οικογένειας και θερμά συλλυπητήρια.

Κώστας Καρακώστας

Πριν ένα περίπου μήνα μεγάλη θλίψη προκάλεσε στην Ναύπακτο η τραγική είδηση της απώλειας του Κώστα Καρακώστα.

Ο Κώστας Καρακώστας γεννημένος το 1964, καθηγητής (Φυσικός) στο επάγγελμα, παντρεμένος με την Νικολίτσα Μούρτου και  πατέρας τεσσάρων αγοριών, νοσηλευόταν το τελευταίο διάστημα  στο νοσοκομείο του Ρίου καθώς είχε προσβληθεί από κορωνοϊό.

Είχε χρόνια ενασχόληση με τα κοινά και ιδιαίτερα την αυτοδιοίκηση όντας υποψήφιος δήμαρχος με την Κίνηση Πολιτών το 2006 και το 2010, εξελέγη δυο φορές δημοτικός σύμβουλος και  διετέλεσε αντιδήμαρχος στη δημοτική αρχή Λουκόπουλου.

Είχε διατελέσει μέλος του Δ.Σ. φοιτητικών και πολιτιστικών συλλόγων, επιτροπών ειρήνης και αντιπολεμικών κινημάτων. Επίσης μέλος του Δ.Σ. της Ένωσης Φροντιστών νομού Αιτωλοακαρνανίας, της Ένωσης συλλόγων γονέων και κηδεμόνων Ναυπακτίας και της Α΄ Ε.Λ.Μ.Ε. Αιτωλοακαρνανίας.

Ήταν για αρκετές μέρες σε δωμάτιο COVID , αλλά δεν κατάφερε να κερδίσει αυτή την δύσκολη μάχη. Ο ίδιος δεν το έβαλε κάτω καμία στιγμή και παρότι ήταν στο νοσοκομείο, απαντούσε σε φίλους με το γνωστό του χιούμορ! «Όλα τα καλά θα έρθουν τον Απρίλιο» έγραψε σε πολύ στενό του άνθρωπο, ανταλλάσσοντας αστεία την πρωταπριλιά, σαν αυτό, να ήταν το πρωταπριλιάτικο αστείο του, που μας έλεγε πως φεύγει.

Παρά τα προβλήματα που αντιμετώπιζε, είχε διαφανεί ότι θα ξεπεράσει τον κίνδυνο και θα βγει νικητής. Όμως τις τελευταίες ώρες η κατάσταση της υγείας του πήρε ανέλπιστη τροπή, διασωληνώθηκε και λίγες ώρες μετά, πέθανε!

Δείτε και αυτό:

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το