Η κυβέρνηση, όπως και όλες οι δυτικές κυβερνήσεις καλούν τους λαούς να “σφίξουν το ζωνάρι” λόγω των συνεπειών του ιμπεριαλιστικού πολέμου στην Ουκρανία και των οικονομικών κυρώσεων προς τη Μόσχα, εξαιτίας της επέμβασης του ρωσικού ιμπεριαλισμού ως απάντηση στην επιδίωξη επέκτασης των ΗΠΑ, ΝΑΤΟ και ΕΕ προς ανατολάς.


Οι συνέπειες αυτές έρχονται να προστεθούν στην ήδη άσχημη κατάσταση που βιώνει η  χειμαζόμενη ελληνική κοινωνία και ο λαός μας μετά από 10 χρόνια μνημονιακής και μετα-μνημονιακής επιτροπείας και 2 χρόνια αντιλαϊκής διαχείρισης της πανδημίας, που ρήμαξαν τα εργατολαϊκά δικαιώματα, τους μισθούς, τις συντάξεις και εκτόξευσαν την ακρίβεια, την φτώχεια και την ανεργία. Στην περιοχή μας η κυβέρνηση προχωρά στο ξεπούλημα της ΛΑΡΚΟ, στις απολύσεις και το ξεσπίτωμα των εργατών οι οποίοι βρίσκονται σε διαρκή κινητοποίηση.


Την ίδια ώρα η κυβέρνηση της ΝΔ εμπλέκει βαθύτερα τη χώρα και το λαό στη μέγγενη των ιμπεριαλιστικών ανταγωνισμών, μετατρέποντας τη χώρα σε αμερικανονατοϊκό προγεφύρωμα, βάζοντάς την στο στόχαστρο του ρωσικού ιμπεριαλισμού. Μέσα σε αυτές τις συνθήκες η Κ.Ο. Φθιώτιδας του Μ-Λ ΚΚΕ, ανταποκρινόμενη στο κάλεσμα του κόμματος, προχώρησε σε καμπάνια ενάντια στην κυβερνητική πολιτική της ακρίβειας, της φτώχειας, της ανεργίας και της υποτέλειας καλώντας τον εργαζόμενο λαό σε παλλαϊκό – πανεργατικό αγώνα.
Μέλη του κόμματος μοίρασαν την κομματική ανακοίνωση σε κεντρικό σημείο της πόλης της Λαμίας, ανάρτησαν πανό και αφίσες.

Κ.Ο. Φθιώτιδας του Μ-Λ ΚΚΕ

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το