Κ.Κ. Ινδίας (Μαοϊκό): Ανακοίνωση για την αντεπίθεση του Λαϊκού Απελευθερωτικού Αντάρτικου Στρατού (06/04/2021)

Φωτό από τα λάφυρα που πήρε ο ΛΑΑΣ στην αντεπίθεσή του

Εκτενή αναφορά έκαναν τα διεθνή μέσα ενημέρωσης για την αντεπίθεση του Λαϊκού Απελευθερωτικού Αντάρτικου Στρατού (ΛΑΑΣ) της Ινδίας στις 3 Απρίλη ενάντια σε μια εκστρατεία των ένοπλων δυνάμεων του Μόντι στην πολιτεία Τσατίσγκαρχ, όπου έχασαν τη ζωή τους 23 μέλη διαφόρων κρατικών και παρακρατικών ένοπλων μονάδων. Τα υπουργεία εξωτερικών της Ελληνικής και της Τουρκικής Δημοκρατίας έσπευσαν να «συλλυπηθούν» το Μόντι. Στο εσωτερικό της Ινδίας έχει εξαπολυθεί πογκρόμ. Σε 14ήμερη κράτηση καταδικάστηκε η συγγραφέας Σίκα Σάρμα στην πολιτεία Ασάμ, επειδή ανάρτησε στο facebook την άποψή της ότι μισθωτοί επαγγελματίες που πεθαίνουν κατά τη διάρκεια της εργασίας τους δεν μπορούν να αποκαλούνται μάρτυρες.

Κανένας από τους «καταδικάζοντες» δεν αναρωτιέται γιατί υπάρχει ο ένοπλος αγώνας στην Ινδία. Παρακάτω η ανακοίνωση του ΚΚ Ινδίας (Μαοϊκού) που καθοδηγεί τον ΛΑΑΣ.

***

6 Απρίλη 2021

Αντεπίθεση του Λαϊκού Απελευθερωτικού Αντάρτικου Στρατού ενάντια στη φασιστική στρατιωτική εκστρατεία «SAMADHANPrahar» στο χωριό Τζιραγκούντεμ του νομού Μπιτζαπούρ!

Αγαπητέ λαέ!

Στις 3 Απρίλη 2021, η αστυνομία των φασιστών Μόντι και Αμίτ Σαχ (σ.parapoda: Υπουργός Εσωτερικών), με επικεφαλής τον Γενικό Επιθεωρητή της Μπάσταρ (σ.parapoda: περιφέρεια της πολιτείας Τσατίσγκαρχ στην κεντροανατολική Ινδία) Σούνταρ Ράι, εξαπέλυσε μια μαζική επίθεση «Πραχάρ» (σ.parapoda: κωδική ονομασία της αστυνομίας για επιχειρήσεις εναντίον των Μαοϊστών. Σε άλλες πολιτείες αφορούν εγκληματικά δίκτυα) με 2.000 άντρες σε χωριά των νομών Σούκμα και Μπιτζαπούρ, στα πλαίσια της στρατηγικής SAMADHAN (σ.parapoda: υιοθετήθηκε το 2017 για την εξολόθρευση των Μαοϊστών). Ο ΛΑΑΣ εμφανίστηκε με ένα σχέδιο για να την αποκρούσει. Το σχέδιο για μαζικές επιθέσεις είχε αποφασιστεί τον Αύγουστο του 2020 σε μια σύσκεψη αξιωματούχων της αστυνομίας υπό την προεδρία του Αμίτ Σαχ. Αργότερα, υπό την ηγεσία του εδρεύοντος στη Ραϊπούρ (σ.parapoda: πρωτεύουσα της Τσατίσγκαρχ) Βιτζέι Κουμάρ (σ.parapoda: ανώτατος σύμβουλος ασφαλείας του Υπουργείου Εσωτερικών), εξυφάνθηκε μια συνωμοσία στην Βενκαταπουράμ της Τελανγκάνα (σ.parapoda: επαρχία κοντά στους δύο νομούς) με αξιωματούχους της αστυνομίας από πέντε πολιτείες. Ο Σούνταρ Ράι ορίστηκε επικεφαλής της στρατιωτικής διοίκησης της Μπάσταρ και ο Άσοκ Τζουνέτζα (Γενικός Διευθυντής της Αστυνομίας) από το Κέντρο ορίστηκε επικεφαλής της Μονάδας Ειδικών Καθηκόντων (STF) για αυτές τις επιδρομές.

Οι επιθέσεις, οι οποίες ξεκίνησαν το Νοέμβρη του 2020, έχουν σκοτώσει πάνω από 150 ανθρώπους, περιλαμβανομένων κομματικών στελεχών και αγωνιστών μας. Χιλιάδες άνθρωποι φυλακίστηκαν, διαπράχτηκαν βιασμοί και δολοφονίες γυναικών, συλλήψεις και ωμή βία, καταστροφή δημόσιας περιουσίας και λεηλασία ιδιωτικής. Τη μια, λένε ότι πρόκειται για ανάπτυξη, ενώ συνεχίζεται με αυτό τον τρόπο η βία, και την άλλη, υλοποιείται κατασκευή δρόμων υπό αστυνομική προστασία στο όνομα της ανάπτυξης. Ενώ τα λαϊκά συμβούλια λειτουργούν σχολεία και νοσοκομεία για ευημερία των ανθρώπων, η κυβέρνηση τα καταστρέφει και προπαγανδίζει ότι οι Μαοϊστές είναι ένα εμπόδιο στην ανάπτυξη. Υπάρχει μεγάλη αναταραχή σε όλη την Νταντακαράνια εναντίον των αστυνομικών στρατοπέδων και των κυβερνητικών κυνηγητών. Ο κόσμος θέλει σχολεία και νοσοκομεία, όχι στρατόπεδα της αστυνομίας.

Στις αστυνομικές δυνάμεις της φιλοϊμπεριαλιστικής, αντιλαϊκής φασιστικής κυβέρνησης Μόντι που επιτέθηκαν στις 3 Απρίλη στο χωριό Τζοναγκούντα/Τζιραγκούντεμ, αντεπιτέθηκαν δυνάμεις του ΛΑΑΣ. Σε αυτή τη θαρραλέα αντεπίθεση του ΛΑΑΣ εναντίον χιλιάδων μισθοφορικών αστυνομικών δυνάμεων, 23 αστυνομικοί σκοτώθηκαν. Ένας από αυτούς βρέθηκε αιχμάλωτός μας (σ.parapoda: απελευθερώθηκε την Πέμπτη). Πάνω από 30 τραυματίστηκαν και οι υπόλοιποι ξέφυγαν. Νωρίτερα, είχε ψευδώς ισχυριστεί ως συνήθως ένας από το χωριό ότι είχε συλλάβει και σκοτώσει τον Μάντβι Σούκαλ.

Φωτογραφίες από τους τέσσερις ήρωες και ηρωίδες
Λείπει η φωτογραφία του Σουκάλ ο οποίος αγνοείτα
ι

Τέσσερις μαχητές του ΛΑΑΣ πολέμησαν ηρωικά και έπεσαν μάρτυρες σε αυτή την επίθεση. Πρόκειται για τους-τις συντρόφους-ισσες: 1.Όντι Σούνι, Πάνταμ Λάκμα, Κοβάσι Μπάντρου και Νούπα Σούρες. Δεν μπορέσαμε να βρούμε το πτώμα του σ. Όντι Σούνι. Τα άλλα τρία θάφτηκαν σύμφωνα με τις επαναστατικές παραδόσεις παρουσία επαναστατών που έλεγαν επαναστατικά τραγούδια.

Στην πραγματικότητα, οι αστυνομικοί δεν είναι εχθροί μας. Τους καλούμε να μην μετατρέπονται σε αποδιοπομπαίους τράγους σε αυτό τον άδικο πόλεμο που διεξάγουν οι άρχουσες τάξεις. Απευθύνουμε τα συλλυπητήριά μας στις οικογένειες των αστυνομικών που σκοτώθηκαν στο περιστατικό.

Κατά τη διάρκεια της επίθεσης, ο ΛΑΑΣ πήρε λάφυρα 14 όπλα, πάνω από 2.000 σφαίρες και άλλα πυρομαχικά από την αστυνομία.

Ο Μόντι, πιστός στους ιμπεριαλιστές και τη μεταπρατική τάξη, έχει δηλώσει στο κοινοβούλιο ότι τα κρατικά ιδρύματα και οργανισμοί πρέπει να δοθούν σε ιμπεριαλιστικές εταιρίες και τους ομίλους των μεταπρατών, όπως τον Αμπάνι και τον Αντάνι, και ότι η ανάπτυξη θα έρθει από επενδυτές. Ανακοινώνει ότι θα δημιουργήσει μια απαλλαγμένη από τους Μαοϊστές Ινδία, καθώς το κόμμα των Μαοϊστών παρεμποδίσει την εκμετάλλευση των πόρων και τη μεταφορά πλούτου και οι Μαοϊστές καταφέρουν στρατιωτικά πλήγματα στις εμπλεκόμενες περιοχές. Έχει ανακοινώσει το στόχο του ότι θα εξαλείψει το κόμμα των Μαοϊστών ως το 2022. Ο Αμίτ Σαχ, που έφτασε στη Τζαγκνταλπούρ (σ.parapoda: πόλη της Τσατίσγκαρχ) μετά την επίθεση στο Τζιραγκούντεμ, δήλωσε: «Οι αστυνομικές μας δυνάμεις έχουν ακμαίο ηθικό και θα εντείνουμε την επίθεση εναντίον των Μαοϊστών και θα επιτύχουμε το στόχο».

Σε αυτές τις συνθήκες, ως μέρος της προστασίας του λαού, των φυσικών πόρων και των δημοσίων πόρων, ο ΛΑΑΣ πρέπει να απαντήσει.

Δυο λόγια για τις συνομιλίες. Είμαστε πάντοτε υπέρ των συνομιλιών. Η κυβέρνηση όμως δεν είναι ειλικρινής. Οι επαναστάτες ποτέ δεν κατέθεσαν τα όπλα κατά τη διάρκεια των προηγούμενων συνομιλιών με τις κυβερνήσεις. Αποτελεί ευθύνη της κυβέρνησης η δημιουργία ατμόσφαιρας κατάλληλης για συνομιλίες. Οι συνομιλίες θα λάβουν χώρα μόνο αν η κυβέρνηση σταματήσει την ανάπτυξη δυνάμεων, την οργάνωση στρατοπέδων, επιθέσεων και συλλήψεων. Αστυνομικοί έχασαν τις ζωές τους στο Κονταγκάον, το Ναραγιαναπούρ και το Μπιτζαπούρ από τότε που η κυβέρνηση διεξάγει επιθέσεις αντί για συνομιλίες. Η κυβέρνηση είναι υπεύθυνη πλήρως για αυτή την κατάσταση.

Βίντεο από προηγούμενη κηδεία μαχητή του ΛΑΑΣ

Στα εφτά χρόνια που ο Μόντι βρίσκεται στην εξουσία, η οικονομική κρίση έχει ενταθεί και η πολιτική κατάσταση έχει επιδεινωθεί, θέτοντας σε κίνδυνο τις ζωές των ανθρώπων και τον πλούτο της χώρας. Συνεχίζεται η φασιστική καταστολή ενάντια στους Νταλίτ, τους ιθαγενείς, τις θρησκευτικές μειονότητες, τις γυναίκες, τους εργάτες, τους αγρότες, τους υπαλλήλους, τους φοιτητές, τους δημοκράτες, την κοινωνία των πολιτών – όλες τις οργανώσεις σε όλη τη χώρα. Αυξάνονται οι επιθέσεις της κυβέρνησης Μόντι στους αγωνιζόμενους διανοούμενους και δημοκράτες που αποκαλεί «Μαοιστές των πόλεων» και, τελευταία, σε ηγέτες αστικών κομμάτων. Ο Μόντι αποδυναμώνει όλους τους συνταγματικούς θεσμούς και νομιμοποιεί τη φασιστική εξουσία, δίνοντας διευρυμένες εξουσίες στη ΝΙΑ (σ.parapoda: Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών). Ισχυρίζεται ότι είναι πατριώτης.

Σε όλη τη χώρα, οι άνθρωποι στα δάση και τις πεδιάδες παλεύουν υπό το σύνθημα «Νερό, Δάσος, Γη, Σεβασμός», προστατεύοντας τους φυσικούς πόρους και τον πλούτο. Αυτοί είναι οι πραγματικά αφοσιωμένοι στην πατρίδα. Το ΚΚΙ (Μαοϊκό) καθοδηγεί αυτό τον αγώνα με λαϊκούς αγώνες και λαϊκό πόλεμο.

Η χώρα σήμερα βρίσκεται στις πλέον δύσκολες συνθήκες. Ο φασισμός των Μόντι και Αμίτ Σαχ είναι ο πλέον επικίνδυνος για το λαό της χώρας. Σε μια κατάσταση όπου όλοι οι συνταγματικοί θεσμοί έχουν αποδυναμωθεί, σε μια κατάσταση όπου όλες οι πρόνοιες του νόμου βάρβαρα καταπατώνται, η εναλλακτική είναι μια λαϊκή εξέγερση, ο λαϊκός πόλεμος και ο ένοπλος αγώνας. Η πραγματική εναλλακτική είναι ο δρόμος των λαϊκών συμβουλίων με την πολιτική «όλη η εξουσία στο λαό». Θέλουμε ανθρώπους από όλες τις σφαίρες του δημόσιου βίου, όλα τα στρώματα να συμμετέχουν στο δρόμο της Λαϊκής Κυβέρνησης. Όσα σχέδια για δολοφονίες κι αν έχουν οι Μόντι και Αμίτ Σαχ, ας τα ακυρώσουμε όλα με έναν λαϊκό πόλεμο.

Σημείωση: Αν η κυβέρνηση ορίσει συγκεκριμένα ονόματα διαμεσολαβητών, θα παραδώσουμε τον αιχμάλωτο αστυνομικό. Μέχρι τότε, θα βρίσκεται υπό την προστασία της Λαϊκής Κυβέρνησης.

Βικάλπ

Εκπρόσωπος Τύπου

Επιτροπή Ειδικής Ζώνης Νταντακαράνια

Κομμουνιστικό Κόμμα Ινδίας (Μαοϊκό)

Μετάφραση parapoda. Περισσότερα για τον ένοπλο αγώνα και την κατάσταση στην Ινδία εδώ.

Πηγή: parapoda

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το