Τον πίνακα με τα σχολεία που, μέχρι στιγμής , απαγορεύθηκε η λειτουργία τους, λόγω Κορωνοϊού, ανακοίνωσε χθες το υπουργείο Παιδείας.

Ειδικότερα (σ.σ. ο πίνακας θα ανανεώνεται στην περίπτωση που υπάρξουν και άλλα σχολεία):

Κοινή Υπουργική Απόφαση (Παιδείας-Υγείας) που δημοσιεύθηκε σήμερα στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης προβλέπει την προσωρινή απαγόρευση λειτουργίας, για το χρονικό διάστημα από 15.9.2020 έως και 27.9.2020, των πάσης φύσεως εκπαιδευτικών λειτουργιών των εξής σχολικών μονάδων:

Α) του 2ου Δημοτικού Σχολείου Βουτών  της Περιφερειακής Ενότητας Ηρακλείου της Περιφέρειας Κρήτης και

Β) του 2ου Ημερήσιου Γενικού Λυκείου Καισαριανής της Περιφερειακής Ενότητας Κεντρικού Τομέα Αττικής της Περιφέρειας Αττικής,

για προληπτικούς λόγους προστασίας της δημόσιας υγείας, κατά τα αναφερόμενα στην από 15.9.2020 εισήγηση της Εθνικής Επιτροπής Προστασίας Δημόσιας Υγείας έναντι του κορωνοϊού COVID-19, ως εξής:

α) των πάσης φύσεως εκπαιδευτικών λειτουργιών, οι οποίες πραγματοποιούνται με φυσική παρουσία,

β) της λειτουργίας των βιβλιοθηκών, των αιθουσών κοινόχρηστων ηλεκτρονικών υπολογιστών, των αναγνωστηρίων, των εστιατορίων και κυλικείων, των αθλητικών εγκαταστάσεων και εν γένει κάθε χώρου συνάθροισης κοινού στις ανωτέρω δομές και

γ) των τελετών, ημερίδων, συνεδρίων και πάσης φύσεως εκδηλώσεων και δραστηριοτήτων. Από την ως άνω προσωρινή απαγόρευση εξαιρούνται οι διοικητικές λειτουργίες και υπηρεσίες.

Ιδού λοιπόν τα πρώτα αποτελέσματα, δύο ημέρες μετά την έναρξη του σχολικού έτους
Και βέβαια για να μη μπερδευόμαστε. Υπεύθυνη είναι η πολιτική της κυβέρνησης ΝΔ και του υπουργείου, “αριστων”, Κεραμεως.
Πουθενά μικρά τμήματα, μόνο μέσος όρος, αυτή η φαντασιακή μέτρηση των πραγμάτων, μηδενικά τεστ, αναζήτηση υπευθύνων οπουδήποτε εκτός από εκεί που πραγματικά υπάρχουν.
Υπεύθυνη η πολιτική χρόνων και χρόνων, αντιλαϊκή, αντιεκπαιδευτική, στυγνή, ανελέητη όταν αφορά τις ανάγκες εργατικής τάξης και λαού.
Αυτή είναι η αλήθεια…η γύμνια της νεοφιλελεύθερης επέλασης μπροστά στα μάτια όλων…ας τα ανοίξουμε όλοι…κι ας αγωνιστούμε για άλλες μέρες 

Γιάννης Μελιόπουλος, δάσκαλος, μέλος του Εκπαιδευτικού Ομίλου Ημαθίας

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το