Πραγματοποιήθηκε σήμερα ο γιορτασμός της Εργατικής Πρωτομαγιάς στην πόλη της Βέροιας. Ο σημερινός γιορτασμός βρίσκει την εργατική τάξη και τα λαϊκά στρώματα και στην περιοχή της Ημαθίας αντιμέτωπα με σκληρές και απάνθρωπες συνθήκες, με την κυβέρνηση της ΝΔ-Μητσοτάκη να τα καταδικάζουν στην οικονομική εξαθλίωση και βαθύτατη εκμετάλλευση, τη στέρηση βασικών δημοκρατικών ελευθεριών. Οι συνθήκες της πανδημίας γίνονται ο μοχλός και το μέσο εκφοβισμού των λαϊκών συνειδήσεων για να περάσουν όλα τα μέτρα αστυνομοκρατίας και καταστολής, να εξουδετερωθούν οι λαϊκές αντιστάσεις, να περάσουν τα πιο βάρβαρα εργασιακά μέτρα, κόλαση για την εργατική τάξη και παράδεισος για το κεφάλαιο.

ΚΟ ΗΜΑΘΙΑΣ

Στην πόλη της Βέροιας έγιναν τρεις συγκεντρώσεις. Η πρώτη στην Πλατεία Δημαρχείου της πόλης με κάλεσμα της ΕΛΜΕ Ημαθίας, η δεύτερη στην Εληά όπου καλούσε το Νομαρχιακό Τμήμα της ΑΔΕΔΥ, με ελάχιστη παρουσία συγκεντρωμένων, και η τρίτη στην Πλατεία Ωρολογίου στην οποία καλούσαν οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ-ΚΚΕ.

Η ΕΛΜΕ ΗΜΑΘΙΑΣ

Είναι επίσης χαρακτηριστικό ότι στη συγκέντρωση του Δημαρχείου έκαναν  την εμφάνισή τους δυνάμεις του ΣΥΡΙΖΑ, σε μία προσπάθεια να τη χρωματίσουν πολιτικά. Οι τρεις αυτές συγκεντρώσεις συνέχισαν για άλλη μία χρονιά την άσχημη εικόνα της διάσπασης του εργατικού και λαϊκού κινήματος, διάσπαση που δυσχεραίνει την κατάσταση απέναντι στην ολομέτωπη αντεργατική κυβερνητική επίθεση.

Η Κ.Ο. Ημαθίας του Μ-Λ ΚΚΕ όλες τις προηγούμενες ημέρες πραγματοποίησε εξόρμηση, με αφισοκολλήσεις και ανακοινώσεις, στην περιοχή καλώντας τους εργαζόμενους να τιμήσουν αγωνιστικά την εργατική Πρωτομαγιά, να διαδηλώσουν την αντίθεσή τους στα αντεργατικά κυβερνητικά σχέδια, συμμετέχοντας στην συγκέντρωση και πορεία που κάλεσε η ΕΛΜΕ Ημαθίας. Σύντροφοι και φίλοι του κόμματος συμμετείχαν στη, σχετικά μαζική, συγκέντρωση , στην οποία μοιράστηκε πλατιά προκήρυξη  και ανοίχτηκε κομματικό πανό.

Ο δάσκαλος Γιάννης Μελιόπουλος, εκπρόσωπος του Μ-Λ ΚΚΕ μιλάει στους συγκεντρωμένους

Στη συγκέντρωση μίλησε στους συγκεντρωμένους εκπρόσωπος του κόμματος. Στην πορεία που ακολούθησε στους δρόμους της πόλης τον τόνο έδωσαν με συνθήματα ενάντια στη δεξιά πολιτική οι δυνάμεις της ΕΛΜΕ και του κόμματος.

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το