Όλα τα στατιστικά μοντέλα πρόβλεψης για την εξέλιξη του κορωνοϊού στην Ευρώπη δείχνουν ότι οι περισσότερες χώρες έχουν μια διαφορά φάσης μερικών εβδομάδων από την Ιταλία, η οποία ήταν η πρώτη χώρα με κρούσμα στην Ευρώπη και εκείνη που αποτέλεσε την βασική πηγή εξάπλωσης της νόσου COVID-19 στη γηραιά ήπειρο.

Ο κορονοϊός εξαπλώνεται και θα συνεχίσει να εξαπλώνεται ραγδαία τις επόμενες εβδομάδες. Ανεξάρητες και μη-επιβεβαιωμένες πηγές στατιστικών μοντέλων και μαθηματικών προβλέψεων υπολογίζουν πως η Γαλλία και η Ισπανία απέχουν 8-9 μέρες από την τωρινή κατάσταση της Ιταλίας και ακολουθεί η Γερμανία με περίπου 11 μέρες διαφορά από την Ιταλία.

Η Ελλάδα, αν και δείχνει να πατάει και εκείνη σιγά-σιγά στην ίδια μαθηματική καμπύλη διασποράς του κορωνοϊού, είναι προς το παρόν σε καλύτερη κατάσταση. Υπάρχουν πληροφορίες ότι την πιο σοβαρή έξαρση στην χώρα μας θα την ζήσουμε κοντά στο Πάσχα, αλλά αυτές δεν έχουν επιβεβαιωθεί προς το παρόν από κανέναν επίσημο φορέα.

Κορωνοϊός: Ελλάδα, Ιταλία, Γερμανία και Ισπανία

(πηγή στοιχείων έως και 13 Μαρτίου: Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας, επεξεργασία και αποτύπωση: ourworldindata.org)

Κορωνοϊός Ευρώπη: Πόσες μέρες “πίσω” από την Ιταλία είναι Ισπανία, Γαλλία και Γερμανία

Η παρακάτω “πρόβλεψη” ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΜΕΝΗ από κανένα επίσημο φορέα. Πρόκεται για ένα από τα αρκετά στατιστικά και μαθηματικά μοντέλα πρόβλεψης για τον κορωνοϊό, τα οποία επεξεργάζονται ανεξάρτητα, από καθαρό ενδιαφέρον, διάφοροι επιστήμονες στον κόσμο. Τα γραφήματά τους τα δημοσιεύουν στους προσωπικούς τους λογαριασμούς στα μέσα κοινωνική δικτύωσης.

κορωνοϊός

Το εν λόγω ΑΝΕΠΙΒΕΒΑΙΩΤΟ γράφημα δείχνει ότι Γαλλία και Ισπανία απέχουν περίπου 8-9 μέρες από την Ιταλία και η Γερμανία απέχει περίπου 11 μέρες.

Πηγή: iatropedia.gr

Διαβάστε και αυτό:

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το