ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΤΗΣ Κ.Ο. ΗΜΑΘΙΑΣ του Μ-Λ ΚΚΕ

«Η εργατική τάξη κι ο λαός  να καταδικάσει τις αντιδημοκρατικές μεθοδεύσεις στην περιοχή»

Στις 3 Μαΐου 2019 πραγματοποιήθηκε σύσκεψη στη Βέροια στην οποία κλήθηκαν να παραστούν πρόσωπα, παρατάξεις που συμμετέχουν στις τοπικές-περιφερειακές εκλογές αλλά και κόμματα που συμμετέχουν στις Ευρωεκλογές, ώστε να καθοριστούν, όπως διαβάζουμε, οι χώροι-ταμπλό στους οποίους θα μπορούν να αναρτούν το προεκλογικό τους υλικό!

Δε μας προξένησε  καμία απολύτως έκπληξη ότι στη συγκεκριμένη σύσκεψη το Μ-Λ ΚΚΕ-κόμμα που κατέρχεται στις φετινές Ευρωεκλογές, όπως και στις πιο παλιές εκλογικές αναμετρήσεις, έχοντας μάλιστα στο ψηφοδέλτιό του υποψήφιο από την περιοχή- δεν έλαβε καμία τέτοια πρόσκληση στην οποία, αν ήθελε, θα μπορούσε να ανταποκριθεί και να διεκδικήσει ό,τι δικαιούται δημοκρατικά! Διαπιστώνουμε όμως , για πολλοστή φορά, πώς έχει βάση η παροιμία του λαού μας… «όπου ακούς πολλά κεράσια, κράτα και μικρό καλάθι». Όπου ακούς πολλές και παχιές κουβέντες για μεγαλύτερη δημοκρατία, περίμενε το κουτσούρεμά της , μια καρικατούρα.

Μία ματιά στον κατάλογο των «δικαιούχων» χώρου-ταμπλό αρκεί για να πληροφορήσει για του λόγου το αληθές. Στον κατάλογο που αποφασίστηκε από τους «προσκεκλημένους» στη σύσκεψη, φιγουράρουν , πέρα από τα ονόματα των δημοτικών-περιφερειακών παρατάξεων όπως είναι φυσικό κι αναμενόμενο, μόνο τα κόμματα του αστικού κοινοβουλίου, μηδενός εξαιρουμένου!

Οι διαπιστώσεις και τα αναπόφευκτα ερωτήματα πολλά:

-Τα κοινοβουλευτικά κόμματα, μικρά ή μεγάλα, αυτά που σε καθημερινή βάση τρυπώνουν στα εργατικά και λαϊκά νοικοκυριά μέσα από τα καθεστωτικά ΜΜΕ, έχουν όπως φαίνεται μεγάλη ανάγκη από επιπλέον δυνατότητες-όπως οι συγκεκριμένοι χώροι και ταμπλό- για να μπορέσουν να «ενημερώσουν» τους ψηφοφόρους! Αυτή η «αδηφαγία» αποδεικνύει πως το μόνο που ενδιαφέρει τους χώρους αυτούς είναι η όσο το δυνατό μεγαλύτερη προπαγάνδα της καταστροφικής για την εργατική τάξη και το λαό μας πολιτικής τους, η χειραγώγηση, η υποταγή  σ’ αυτήν την εξοντωτική πολιτική. Μία τέτοια τακτική , στην πραγματικότητα, φορώντας το μανδύα της δημοκρατικότητας, μειώνει τη δημοκρατία, αφαιρεί από τον ίδιο το λαό το δικαίωμα  να γνωρίζει πραγματικά , και όχι μέσα από τους παραμορφωτικούς μηχανισμούς της αστικής εξουσία, τι πραγματικά συμβαίνει.

-Ως Μ-Λ ΚΚΕ δε γίνεται να μην αναρωτηθούμε επίσης , πού πήγε το αντιφασιστικό μένος όλων όσων διαρρηγνύουν τα πολιτικά τους ιμάτια στο άκουσμα του ονόματος Χρυσή Αυγή ! Πού πήγαν όλοι εκείνοι που ισχυρίζονται πως θα αντιμετωπίσουν το φίδι του φασισμού;

Στον κατάλογο των  επίσημων «δικαιούχων» χώρου προβολής διαβάζει κανείς με κεφαλαία γράμματα το όνομα της υπόδικης , εγκληματικής και ναζιστικής οργάνωσης- μαζί με το παρακλάδι για τις περιφερειακές εκλογές, Ελληνική Αυγή-, η οποία φαίνεται πως ως «κοινοβουλευτικό κόμμα» κλήθηκε στη συγκεκριμένη σύσκεψη. Παρά τις αντιφασιστικές κορώνες, οι ναζιστές  διαθέτουν σήμερα και επίσημο χώρο για να εξαπλώσουν περισσότερο την προπαγάνδα του μίσους, της τρομοκράτησης και του εκφοβισμού, όταν σε άλλες πόλεις και περιοχές της πατρίδας μας αυτό δε γίνεται.

-Οι ευθύνες γι’ αυτόν το σχεδιασμό βαραίνουν όσους πολιτικούς χώρους και κόμματα, εξετάζοντας μόνο τα μικρά ή μεγάλα πολιτικά τους συμφέροντα και το κυνήγι των ψήφων , αδιαφορούν για τη δημοκρατία, ενώ υποκριτικά πίνουν νερό στο όνομά της!

Η Κ.Ο. Ημαθίας του Μ-Λ ΚΚΕ καταγγέλλει όσους , ελαφρά τη καρδία, ανοίγουν λεωφόρους στη ναζιστική και εγκληματική Χ.Α. στην περιοχή, δίνοντάς της βήμα, δημοκρατικό άλλοθι και νομιμοποίηση.

Καταγγέλλει το ασφυκτικό και αντιδημοκρατικό πλαίσιο, τα  κάθε λογής εμπόδια που υψώνονται από τους μηχανισμούς του αστικού κράτους, ώστε να μη φτάσει στην εργατική τάξη και το λαό της περιοχής μας  τίποτε πέρα από την πολιτική της υποταγής στην ιμπεριαλιστική Ευρωπαϊκή Ένωση, την πολιτική του εξωραϊσμού της, την πολιτική της φτώχειας , της ανεργίας και της εξαθλίωσης. Τους κάθε είδους περιορισμούς, που στο όνομα δήθεν της δημοκρατίας επιχειρούν να αποκρύψουν την πολιτική του, για την αναγκαιότητα ο λαός μας να καταδικάσει το ΣΥΡΙΖΑ, τη ΝΔ και τα κάθε λογής δεκανίκια της πολιτικής τους , την αναγκαιότητα  του αγώνα για έξοδο τώρα από Ε.Ε. και ΝΑΤΟ.

Ως κόμμα δεν πρόκειται να υποστείλουμε σε καμία περίπτωση τη σημαία του αγώνα, δεν πρόκειται να εγκαταλείψουμε το δημοκρατικό μας δικαίωμα να ενημερώσουμε με κάθε δυνατό τρόπο την εργατική τάξη και τα λαϊκά στρώματα της περιοχής.

Γραφείο Τύπου της Κ.Ο. Ημαθίας του Μ-Λ ΚΚΕ

                                 Βέροια, 6 Μαΐου 2019

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το