Απίστευτες σκηνές αστυνομικής αυθαιρεσίας και μαφιόζικης πρακτικής εξελίχθησαν σήμερα το πρωί στο Κουκάκικατά τη διάρκεια των επιχειρήσεων του «νόμου και της τάξης» για εκκένωση τριών καταλήψεων στην περιοχή.

Αναλυτικά

Νέες καταγγελίες για αστυνομική αγριότητα έρχονται στο φως και αφορούν στην αστυνομική επιχείρηση το πρωϊ στο Κουκάκι. 

Γυναίκα από διαμέρισμα της οδού Ματρόζου καταγγέλλει ότι εκείνη και η οικογένειά της αρνήθηκαν την είσοδο της αστυνομίας στο σπίτι τους χωρίς ένταλμα και σε απάντηση οι αστυνομικοί τους έδεσαν και τους πλάκωσαν στο ξύλο.

Πιο συγκεκριμένα, η γυναίκα κατήγγειλε στον ANT1: 

«Ήρθαν τα ΜΑΤ, είπαν να περάσουν από το σπίτι για να μπουν στο διπλανό. Ζητήσαμε χαρτί Εισαγγελέα για να περάσουν. Κάποια στιγμή ακούσαμε βήματα στην ταράτσα μας και πήγαν ο άντρας μου και τα παιδιά μου να δουν τι γίνεται και ρώτησαν πως βρέθηκαν στην ταράτσα μας χωρίς χαρτί».   

Όπως σημειώνει η σοκαρισμένη γυναίκα: «Ζήτησαν χαρτί Εισαγγελέα και σε απάντηση τους έβαλαν κάτω, τους έδεσαν τα χέρια και τους πλάκωσαν στο ξύλο. Πήγα να δω τι γίνεται και μου είπαν: Φύγε γιατί θα σε πετάξουμε από τη σκάλα». «Είδα άνθρωπο των ΜΑΤ να έχει πατήσει το κεφάλι του γιου μου με το γόνατο στο πάτωμα». Η γυναίκα πρόσθεσε ότι τον άντρα και τα παιδιά της τους πήρε η αστυνομία στη ΓΑΔΑ, ενώ στη συνέχεια πήγε εισαγγελέας και έγινε έλεγχος στο σπίτι της οικογένειας «μήπως βρουν καταληψίες». 

Παράλληλα με την καταγγελία, κυκλοφόρησαν βίντεο και φωτογραφίες από τους… ελέγχους που πραγματοποίησαν οι αστυνομικοί στις ταράτσες των διπλανών πολυκατοικιών. Μάλιστα σε μια φωτογραφία διακρίνεται ένα άτομο δεμένο χειροπόδαρα με μια κουκούλα στο κεφάλι. 

Το νέο περιστατικό πάντως προστίθεται στην αλυσίδα επεισοδίων που καταγγέλλονται καθημερινά για υπέρμετρη χρήση βίας  σε βάρος ανυποψίαστων πολιτών, και ασυδοσίας της  ΕΛΑΣ, επί ημερών της ΝΔ στην κυβέρνηση. 

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το