ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

    Το ΔΣ  της  Ομοσπονδίας Γονέων &  Κηδεμόνων Περιφέρειας Αττικής καταγγέλλει την προσπάθεια εκφοβισμού, που συνεχίζεται στην Ιωνίδειο, με την διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασής κατά γονέα – μέλος  του συλλόγου, που  βασίζεται μάλιστα σε ανώνυμη καταγγελία, αναφορικά με την κατάληψη του σχολείου από τους μαθητές.

    Καταδικάζουμε και αυτήν την προσπάθεια εκφοβισμού, ποινικοποίησης και παρέμβασης στα συλλογικά όργανα των γονιών. Ειδικότερα, χιλιάδες μαθητές κινητοποιήθηκαν το προηγούμενο διάστημα  για το αυτονόητο δικαίωμα για μόρφωση και υγιεινή στα σχολεία. Για αυτούς τους λόγους, το ίδιο διάστημα κινητοποιηθήκαμε συλλογικά και εμείς οι γονείς. Βρεθήκαμε δίπλα στα παιδιά, μέσα από αποφάσεις των συλλογικών μας οργάνων, για να αναδειχθούν τα κοινά προβλήματα μαθητών – γονιών.

    Οι ίδιοι οι μαθητές, και μόνο αυτοί, μέσα από τις συλλογικές τους διαδικασίες έχουν την ευθύνη να αποφασίζουν τη μορφή πάλη τους.

    Εμείς ως γονείς έχουμε την ευθύνη να αναδεικνύουμε τα προβλήματα της μόρφωσης των παιδιών μας και να οργανώνουμε τη δράση για την επίλυση τους, μέσω των συλλογικών οργάνων των γονιών.

    Στεκόμαστε απέναντι σε κάθε προσπάθεια να τρομοκρατήσει και  να βάλει εμπόδια στους αγώνες που πηγάζουν από τις αγωνίες  μας  για το μέλλον της μόρφωσης και της υγείας των παιδιών μας. Συμπαραστεκόμαστε αμέριστα στους συναδέλφους και δηλώνουμε σε όλους τους τόνους ότι ως Ομοσπονδία Αττικής με τα μέλη μας,  τις Ενώσεις  και  τους  Συλλόγους θα είμαστε στην πρώτη  γραμμή των διεκδικήσεων για  τα  παιδιά μας.

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το