Ένωση Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης
Νομού Ηρακλείου

Ηράκλειο 7/ 12/2020


Θέμα: «ΚΑΤΑΓΓΕΛΟΥΜΕ ΤΗΝ ΣΥΛΛΗΨΗ ΤΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΧΟΥΝΤΗ, ΜΕΛΟΥΣ ΤΗΣ Δ.Σ. ΤΗΣ ΕΛΜΕ ΠΕΙΡΑΙΑ ΚΑΙ ΤΟΥ ΖΗΣΗ ΓΚΕΡΤΣΟΥ, ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ Δ.Σ. ΣΕ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΕΣ ΘΗΤΕΙΕΣ, ΣΤΟ ΧΤΕΣΙΝΟ ΟΡΓΙΟ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗΣ»


Το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ καταγγέλλει την σύλληψη του συναδέλφου Παναγιώτη Χουντή, μέλους του Δ.Σ. της ΕΛΜΕ και του συναδέλφου Ζήση Γκέρτσου, μέλος του Δ.Σ. της ΕΛΜΕ σε προηγούμενες θητείες, στο χτεσινό όργιο καταστολής, με αφορμή τις εκδηλώσεις μνήμης για την εν ψυχρώ δολοφονία του Αλ .Γρηγορόπουλου.
Είναι χαρακτηριστικό ότι η προσαγωγή των δύο συναδέλφων (που στην συνέχεια μετατράπηκε σε σύλληψη με βάση την αντιδημοκρατική και αυταρχική απαγόρευση των συναθροίσεων) έγινε μετά από επίθεση των δυνάμεων καταστολής στο πολιτικό βιβλιοπωλείο “Εκτός των Τειχών”, πριν καν πραγματοποιηθεί οποιαδήποτε συγκέντρωση δηλαδή, στη μνήμη του Αλ. Γρηγορόπουλου.
Το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ Ηρακλείου καταγγέλλει τις απαράδεκτες συνθήκες κράτησής τους για 15 περίπου ώρες, με τον ένα να είναι κυριολεκτικά πάνω στον άλλο, χωρίς να τηρείται κανένα μέτρο προστασίας ενάντια στην πανδημία, χωρίς να δοθεί καν ένα μπουκάλι νερό. Σε ένα διάδρομο, με μέγεθος όσο μία σχολική τάξη, με σχεδόν ανύπαρκτο αερισμό, έφτασαν να κρατούνται έως και 60 άτομα (!).
Αποδεικνύεται για μία ακόμα φορά ότι η κυβέρνηση χρησιμοποιεί προσχηματικά την πανδημία, για να εντείνει την καταστολή και τον αυταρχισμό, να επιβάλλει “σιγή νεκροταφείου”.
Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στους δύο συναδέλφους. Απαιτούμε την απόσυρση όλων των κατηγοριών, την διαγραφή του προστίμου (300 ευρώ) για τα δύο μέλη μας, αλλά και για όλους τους συλληφθέντες.
Καλούμε τους συναδέλφους να δυναμώσουν τον αγώνα, ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης, τον αυταρχισμό και την κρατική καταστολή.

Για το Δ.Σ. της Ε.Λ.Μ.Ε. Ηρακλείου


Ο Πρόεδρος Η Γενική γραμματέας

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το