Για το αν οι ποινές που προτάθηκαν από την εισαγγελέα ικανοποιούν τα θύματα και επομένως την Πολιτική Αγωγή μίλησε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 με τον Νίκο Χατζηνικολάου ο Θανάσης Καμπαγιάννης, δικηγόρος των Αιγύπτιων αλιεργατών.

Ο δικηγόρος υπογράμμισε πως “για να τις ανακεφαλαιώσουμε, οι ποινές είναι κατώτερες των ανώτατων ποινών που μπορούν να επιβληθούν. Είναι χαμηλότερες. Είναι 13 έτη κάθειρξης για τους διευθύνοντες, η ανώτατη ποινή είναι 15. Είναι 7 έτη κάθειρξης για τους ενταχθέντες, η ανώτερη ποινή είναι 10 έτη κάθειρξης και είναι 5 έτη κάθειρξης για τους ενταχθέντες με ελαφρυντικά, η ανώτερη είναι 6.

Εκεί που οι ποινές είναι αρκετά χαμηλότερες στην πρόταση της κυρίας εισαγγελέως είναι στις επιμέρους κακουργηματικές πράξεις, έξι με οκτώ κάθειρξης στη δολοφονία Φύσσα για τους συνεργούς και 7-10 έτη κάθειρξης γι’ αυτούς που αποπειράθηκαν να σκοτώσουν τον Αμπουζίντ Εμπάρακ. Εκεί το δικαστήριο έχει τη δυνατότητα να κινηθεί πολύ ψηλότερα μιας και η διατύπωση του άρθρου 83 του Ποινικού Κώδικα επιτρέπει μεγάλο εύρος για τους συνεργούς και για όσους έχουν αποπειραθεί ανθρωποκτονία και μπορεί να φθάσει μέχρι και τα 15. Εμείς δεν έχουμε λόγο, περιμένουμε το δικαστήριο” σημείωσε.

Σχολιάζοντας την πρόταση της εισαγγελέως είπε: “Δεν μας παραξενεύει. Αυτή ήταν η παρέμβαση και η παρουσία της εισαγγελικής αρχής από την πρώτη στιγμή σ’ αυτήν τη δίκη, το είχαμε επισημάνει, το είχαμε δει και στην πρόταση, το είδαμε σε μια σειρά αποφάσεων, σε όλες τις φάσεις στην πραγματικότητα αυτής της διαδικασίας. Αναμένουμε από το δικαστήριο που σε πάρα πολλές φορές έχει διαφοροποιηθεί από τις προτάσεις της εισαγγελέως, την απόφαση και δικαίωμα ψήφου στο δικαστήριο αυτό την έχουν οι τρεις τακτικοί δικαστές που δικάζουν”.

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το