Σαν σήμερα  27 Σεπτεμβρίου 2018 έφυγε από τη ζωή ο αγωνιστής Τάσος Κατίντσαρος.

Τον Τάσο Κατιντσάρο τον γνωρίσαμε από τα πέτρινα χρόνια της μεταπολίτευσης όταν έδινε τις πολιτικές του μάχες μέσα στην οργάνωση Κ.Ο. Μαχητής. Δύσκολα χρόνια όπου οι φοιτητές των επαναστατικών οργανώσεων θήτευαν στα εργοστάσια και έκοβαν τον χρόνο τους ανάμεσα στα πολιτικά καθήκοντα, ένα αδιάκοπο τρεχαλητό, και στα οράματα για μια νέα ζωή.

Ο Τάσος Κατιντσάρος πέρασε τη μεταπολίτευση, την πασοκική έρημο, την κατάρρευση του παλινορθωμένου καπιταλισμού στην ΕΣΣΔ και την επέλαση του νεοφιλελευθερισμού όρθιος. Νομίζουμε ότι τον «έσωσε» η εργατική του αναφορά και η προσήλωσή του σε αρχές. Ακόμα κι όταν πρώην σύντροφοί του διάλεγαν τον εύκολο δρόμο του ΣΥΡΙΖΑ ο Τάσος Κατιντσάρος συνέχισε να μιλάει και να δρα με σεβασμό στην εργατική τάξη και την ιστορία του κομμουνιστικού κινήματος. Δεν είχαμε τις ίδιες απόψεις και πολλές φορές συγκρουστήκαμε πολιτικά· όπως πολλές φορές περπατήσαμε μαζί στις ίδιες απεργιακές και αγωνιστικές διαδρομές.

Ο Τάσος Κατιντσάρος ανήκε στην πολιτική γενιά που την χαρακτηρίζει η αφοσίωση στον επαναστατικό σκοπό, η ρήξη με τον συμφιλιωτισμό κάθε λογής, η ανάδειξη των προβλημάτων του λαού και μ’ αυτές τις πολιτικές σημαίες έζησε και πέθανε ανήμερα της ίδρυσης του ΕΑΜ.

Ο μειλίχιος τόνος του λόγου του και η στέρεη πεποίθησή του τον έκαναν ιδιαίτερα αγαπητό σ’ εποχές που περισσεύει ο αγνωστικισμός και η παραίτηση.

Θανάσης Τσιριγώτης – Αγγελική Φατούρου, μέλη της ΚΕ του Μ-Λ ΚΚΕ

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το