Με οργισμένο τρόπο ήρθε η αντίδραση του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων για την εισαγγελική έρευνα κατά μαθητών της Ιωνιδείου, αλλά και γονέων έπειτα από ανώνυμες καταγγελίες περί υποκίνησης καταλήψεων.

Ο Σύλλογος εξέδωσε ανακοίνωση σε πολύ υψηλούς τόνους και επιτίθεται προσωπικά στη Νίκη Κεραμέως, αποδίδοντάς της ακέραια την ευθύνη. Οι γονείς επισημαίνουν ότι παρά τις συνεχείς προειδοποιήσεις τους για την κατάσταση που επικρατεί στο ίδρυμα εξαιτίας του κορονοϊού, δεν υπήρξε καμία ανταπόκριση από την πολιτική ηγεσία του υπουργείου. Τονίζουν ότι το σχολείο έχασε από την ασθένεια μια εξαιρετική καθηγήτρια και τώρα σύρονται στον εισαγγελέα μαθητές μέσα από ανώνυμες και ανυπόστατες καταγγελίες. 

Η ιστορία έχει ξεκινήσει από ένα ρεπορτάζ της ιστοσελίδας news24/7 τον περασμένο Οκτώβριο, όταν, με αφορμή κατάληψη στο σχολείο, μίλησαν στο μέσο για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν.

Την Δευτέρα οι δύο μαθητές κλήθηκαν για κατάθεση στην αστυνομία και κατηγορούνται για βιαιοπραγία κατά του Λυκειάρχη και συντονισμό παράνομων ενεργειών.

Σύμφωνα με το news24/7 το κατηγορητήριο βασίζεται σε ανώνυμες καταγγελίες ατόμων που φέρονται να είναι γονείς μαθητών, ενώ ο λυκειάρχης του σχολείου έχει διαψεύσει σε δική του κατάθεση ότι έχει πέσει θύμα βιαιοπραγίας. 

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων:

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ ΠΡΟΤΥΠΟΥ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΙΩΝΙΔΕΙΟΥ ΣΧΟΛΗΣ ΠΕΙΡΑΙΑΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ ΠΡΟΤΥΠΟΥ ΛΥΚΕΙΟΥ ΙΩΝΙΔΕΙΟΥ ΣΧΟΛΗΣ ΠΕΙΡΑΙΑ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Για τις ανώνυμες, συκοφαντικές και ανυπόστατες καταγγελίες σε βάρος μελών των Συλλόγων Γονέων της Ιωνιδείου Σχολής Πειραιά.

Η σχολική χρονιά τελειώνει επιβεβαιώνοντας δυστυχώς με τον πιο τραγικό τρόπο τις ανησυχίες και τους προβληματισμούς της σχολικής κοινότητας για την παντελή έλλειψη μέτρων ασφαλούς λειτουργίας των σχολείων μας σε συνθήκες πανδημίας. Η ευθύνη βαραίνει το Υπουργείο Παιδείας, που παρά τις προειδοποιήσεις των Συλλόγων Γονέων τόσο του Γυμνασίου όσο και του Λυκείου, που με συνεχείς επιστολές προς την πολιτική ηγεσία για ένα σύνολο ζητημάτων (όπως αραίωση μαθητών στις τάξεις, επαναλαμβανόμενα τεστ, ασφαλή μεταφορά μαθητών προς και από το σχολείο κ.α), έκρουαν από την αρχή του σχολικού έτους τον κώδωνα του κινδύνου, χωρίς να υπάρξει καμία ανταπόκριση και καμία προσπάθεια βελτίωσης του σχολικού περιβάλλοντος. Ήδη ως σχολείο μετράμε την τραγική απώλεια λόγω covid-19 μιας εξαιρετικής καθηγήτριας.

Μέσα σε αυτή την τόσο δύσκολη περίοδο για το σχολείο μας, εδώ και λίγες ημέρες, μέλη των Δ.Σ. των Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων της Ιωνιδείου αλλά και γονείς των σχολείων μας, καλούνται από το οικείο Αστυνομικό Τμήμα να δώσουν εξηγήσεις κατόπιν εντολής του εισαγγελέα, καθώς έχουν κατατεθεί εναντίον τους ανώνυμες και ανυπόστατες καταγγελίες ότι υποκίνησαν τις μαθητικές καταλήψεις του Σεπτεμβρίου. Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες οι καταγγελίες αυτές, εκτός από τους γονείς, στοχοποιούν και μαθητές του σχολείου μας με απαράδεκτες εκφράσεις όπως “αλήτες” κλπ.

Έντονο προβληματισμό δημιουργεί το γεγονός ότι η εισαγγελία κινεί διαδικασίες με βάση αυτές τις ανώνυμες και συκοφαντικές καταγγελίες, καλώντας γονείς του σχολείου μας να αποδείξουν ότι δεν είναι ελέφαντες, τη στιγμή που είναι γνωστό ότι πάγια πρακτική αποτελεί ακόμα και σοβαρότατες καταγγελίες ενδοοικογενειακής βίας μπαίνουν στο αρχείο όταν αυτές είναι ανώνυμες.

Καλούμε το Υπουργείο να αναλάβει τώρα τις ευθύνες του. Αυτή η υπόθεση πρέπει να σταματήσει. Πρόκειται για αήθεις επιθέσεις με στόχο να πλήξουν το Σχολείο μας, τους Συλλόγους Γονέων και τους μαθητές. Αντί να απολογούνται όλοι αυτοί που με τη στάση τους μας οδήγησαν στο να μετράμε σήμερα ανθρώπινες απώλειες, καλούνται σε απολογία μέλη των συλλόγων, που μέσα από τη διαδρομή τους στους ΣΓΚ, έχουν αποδείξει ότι λειτουργούν με κριτήριο την ασφάλεια και την ηρεμία της μαθητικής κοινότητας.

Για άλλη μια φορά ως Σύλλογοι Γονέων καταδικάζουμε αυτές τις πρακτικές και δηλώνουμε ότι θα συνεχίζουμε να διεκδικούμε για τα παιδιά μας καλύτερες και ασφαλείς συνθήκες κατά τη διάρκεια της παραμονής τους στο σχολείο οχυρώνοντάς τα ψυχολογικά και σωματικά. Επίσης δηλώνουμε ότι δεν θα επιτρέψουμε σε κανέναν να δημιουργεί κλίμα τρομοκρατίας και θα προστατέψουμε με κάθε τρόπο τα μέλη μας και τα παιδιά μας. Υπενθυμίζουμε πως πάγια τακτική των Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου μας από τη δημιουργία τους είναι η στήριξη, η αρωγή και η προστασία της μαθητικής κοινότητας.

Σύλλογος Γονέων & Κηδεμόνων Πρότυπου Γυμνασίου Ιωνιδείου Σχολής Πειρα

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το