Λίγες ημέρες μετά την άθλια ρατσιστική επίθεση κατά του Γιάννη Αντετοκούνμπο από τον υπεύθυνο του υπ. Παιδείας για την εκπαίδευση προσφύγων, Κ. Καλέμη, με χαρακτηρισμούς και εκφράσεις που μετά δυσκολίας αναπαράγονται, η γνωστή εφημερίδα Athens Voice με άρθρο της που φιλοξενεί στην σελίδα της με τίτλο «Μην Ξεχνάς, Γιάννη» καταφέρνει να ξεπλύνει την λογική του Καλέμη και του κάθε Καλέμη με περίτεχνο τρόπο.

Αρχικά ο αρθρογράφος (το υπογράφει ο Αντώνης Δαρζέντας) συμπαραστέκεται στον Γιάννη και μιλά για ρατσισμό, λίγες προτάσεις παρακάτω όμως οι πραγματικές προθέσεις του αρθρογράφου- που θα ζήλευε και ο Μπογδάνος- αποκαλύπτονται, καθώς τονίζει : 

Ο αρθρογράφος αγνοεί φαίνεται την πρόσφατη έρευνα του Lighthouse Reports σε συνεργασία με τα Der Spiegel, Mediapart και Euronews που καταδεικνύει ότι υπάρχουν σήμερα «σκλάβοι» στη νότια όσο και στη βόρεια Ευρώπη. Από τα φραουλοχώραφα της Μανωλάδας και της Χουέλβα, στην Ισπανία, έως τις φάρμες με τα σπαράγγια της Γερμανίας, τα σφαγεία της Ολλανδίας και τις καλλιέργειες με τα βιολογικά καρότα της Γαλλίας, εκατοντάδες χιλιάδες εποχικοί εργάτες γης «εργάστηκαν ως σύγχρονοι σκλάβοι», εν μέσω της πανδημίας του κορονοϊού, για να γεμίσουν τα ράφια των σουπερμάρκετ με τα αγαπημένα προϊόντα των Ευρωπαίων καταναλωτών, αναφέρει η έρευνα.

Αυτός είναι ο σπερματικός λόγος του ρατσισμού που, χρόνια τώρα, διαχέεται από το σύνολο, σχεδόν, των ελληνικών ΜΜΕ και υιοθετείται από την εφαρμοσμένη κυβερνητική πολιτική.

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το