Νέα ομάδα βαρέων στρατιωτικών οχημάτων έφτασε στα σύνορα της χώρας στην νοτιοανατολική επαρχία Σανλιούρφα στα σύνορα με τη βόρεια Συρία, όπως μετέδωσε το πρακτορείο Anadolu.

Σύμφωνα με το Anadolu, ολμοβόλα, τανκς και άλλα οχήματα μετακινήθηκαν στη Σανλιούρφα προκειμένου να αυξήσουν την ασφάλεια στη συνοριακή περιοχή.

The Syrian army servicemen, broke the three-year siege of Deir ez-Zor, in the area of the 137th mechanized brigade in Syria
Την Παρασκευή ο συριακός στρατός ανακοίνωσε ότι μπήκε στην Μανμπίζ της βόρειας Συρίας μετά από σχετικό αίτημα των κουρδικών Μονάδων Προστασίας του Λαού (YPG), προκειμένου να πάρει τον έλεγχο της πόλης εν μέσω των τουρκικών σχεδίων για την έναρξη στρατιωτικής επιχείρησης. Το Σάββατο το Κρεμλίνο επιβεβαίωσε ότι η Δαμασκός όντως επανάκτησε τον έλεγχο στην περιοχή.

Στις αρχές Δεκεμβρίου ο τούρκος πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν ανακοίνωσε ότι η Άγκυρα ήταν έτοιμη να ξεκινήσει νέα στρατιωτική επιχείρηση κατά Κούρδων στρατιωτών στην περιοχή Μανμπίζ της βόρειας Συρίας αν οι ΗΠΑ δεν ανάγκαζε τις κουρδικές δυνάμεις YPG να εγκαταλείψουν την περιοχή.

Ο Ερντογάν αργότερα δήλωσε ότι η επιχείρηση αναβλήθηκε μετά από τηλεφωνική συνομιλία με τον αμερικανό ομόλογό του Ντόναλντ Τραμπ, που αποφάσισε να αποσύρει τα αμερικανικά στρατεύματα από τη Συρία.

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το