Με βασικό περιεχόμενο, μπροστά στον αγωνιστικό γιορτασμό της Πρωτομαγιάς, τα μεγάλα αιτήματα της εργατικής τάξης για Δουλειά, Ειρήνη, Δημοκρατία , Εθνική Ανεξαρτησία, Σοσιαλισμό έγινε συγκέντρωση και πορεία της Κ.Ο Αθήνας του Μ-Λ ΚΚΕ το Σάββατο 17 Απρίλη στις 12 το μεσημέρι.

Η συγκέντρωση έγινε στο Μοναστηράκι όπου με ντουντούκα και προκήρυξη έγινε παρέμβαση στην πλατεία και στον Ηλεκτρικό.

Καταγγέλθηκε η πολιτική της κυβέρνησης Μητσοτάκη που έχει σπρώξει ραγδαία τα εργατικά και λαϊκά στρώματα μέσα σε μια καταθλιπτική ζωή όπου ο κίνδυνος για την υγεία και ο θάνατος συμβαδίζουν με τη μαζική οικονομική καταστροφή τους και τη στέρησή τους από βασικές δημοκρατικές και κοινωνικές ελευθερίες.

Μέσα στον ένα χρόνο της πανδημίας δεν θέλησε επίμονα να ενισχύσει το Εθνικό Σύστημα Υγείας, να προσλάβει μόνιμο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό στα δημόσια νοσοκομεία, να προχωρήσει σε επίταξη των μεγάλων ιδιωτικών ιατρικών μονάδων, να μεριμνήσει για μαζικά τεστ και μέτρα προστασίας των εργαζομένων στους χώρους εργασίας και στα μέσα μαζικής μεταφοράς, να οργανώσει έγκαιρα και αποτελεσματικά τον εμβολιασμό για να προφυλάξει τη δημόσια υγεία. Με καθυστερημένη, πενιχρή, πετσοκομμένη οικονομική στήριξη ή και με καμία οικονομική στήριξη αντιμετώπισε τους εκατοντάδες χιλιάδες εργαζόμενους και μικροεπαγγελματίες που έμειναν χωρίς δουλειά.

Στη συνέχεια ξεκίνησε πορεία από τον Ηλεκτρικό Μοναστηρακίου μέχρι την Ομόνοια μέσω της οδού Αθηνάς.

Είναι χαρακτηριστική η θετική διάθεση με την οποία αντιμετώπισε ο περαστικός κόσμος την πορεία ενώ έξω από την Αγορά όπου η πορεία έμεινε για λίγο φωνάζοντας συνθήματα αρκετός κόσμος χειροκρότησε.

Τα μέλη του Μ-Λ ΚΚΕ και της ΕΡΓΑΣ, κάλεσαν τους εργαζόμενους να αποφασίσουν τον αγωνιστικό-ταξικό γιορτασμό της Εργατικής Πρωτομαγιάς την Πέμπτη 6 Μάη.

Κάλεσαν τους εργαζόμενους να εκφράσουν την διεθνή εργατική αλληλεγγύη της, να προβάλεουνκαι διεκδικήσου τα επίκαιρα αιτήματα του λαού.

– Να μην περάσει το νέο αντεργατικό νομοσχέδιο – Κατάργηση των αντεργατικών μέτρων της πανδημίας και των μνημονίων
– Σταθερή και πλήρη εργασία για όλους – Συλλογικές συμβάσεις και αύξηση των μισθών και των συντάξεων – Στήριξη των άνεργων – Δημόσια δωρεάν Κοινωνική Ασφάλιση
– Λήψη αποτελεσματικών μέτρων προστασίας της Δημόσιας Υγείας – Δημόσια δωρεάν Υγεία
– Ανατροπή των αντιεκπαιδευτικών μέτρων – Δημόσια δωρεάν Παιδεία
– Απόκρουση της πολιτικής των ιδιωτικοποιήσεων
– Υπεράσπιση και διεύρυνση των δημοκρατικών και συνδικαλιστικών δικαιωμάτων
– Έξω ΗΠΑ-Βάσεις-ΝΑΤΟ-ΕΕ
– Δουλειά – Δημοκρατία – Ειρήνη -Εθνική Ανεξαρτησία – Σοσιαλισμό

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το