Μπορεί τα κρούσματα ρατσιστικών συμπεριφορών από οδηγούς και ελεγκτές του ΟΑΣΘ να απασχολούν συχνά την επικαιρότητα, χωρίς να γνωρίζουμε στη συνέχεια αν υπάρχει οποιαδήποτε πειθαρχική επίπτωση, υπάρχουν όμως και οδηγοί που ορθώνουν το ανάστημα τους στην ξενοφοβία.

Στην προκειμένη περίπτωση ωστόσο, οδηγούς που αντιτάχθηκε σε κρούσμα διάκρισης σε βάρος προσφύγων και μεταναστών από σεκιουριτάδες, όχι απλά δεν επιβραβεύτηκε, αλλά κλήθηκε σε απολογία από τη διοίκηση του ΟΑΣΘ. Πιο συγκεκριμένα, εργαζόμενοι της εταιρείας σεκιούριτι που συνεργάζεται με τον ΟΑΣΘ προχώρησαν σε έλεγχο εισιτηρίων σε στάση γραμμής που εξυπηρετεί προσφυγική δομή. Οι σεκιουριτάδες, χωρίς να έχουν καμία δικαιοδοσία, προσπάθησαν να παρεμποδίσουν την επιβίβαση προσφύγων και μεταναστών, προκαλώντας την αντίδραση του οδηγού, που τους επισήμανε την αναρμοδιότητά τους και επιβίβασε κανονικά τον κόσμο, εφόσον δεν έλαβε εντολή από επόπτη ώστε να περιμένει στο τέρμα ελεγκτή κομίστρου.

Ο ΟΑΣΘ κατόπιν αυτού κάλεσε τον οδηγό σε απολογία, ρίχνοντας νερό στο μύλο του ρατσισμού και της ξενοφοβίας, δείχνοντας τις προτεραιότητές του, σε μια εποχή που η κατάσταση στις αστικές συγκοινωνίες της Θεσσαλονίκης εδώ και καιρό έχει φτάσει στο απροχώρητο.

Πηγή: Με στοιχεία από την katiousa.gr

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το