Mήνυμα-απάντηση του Γιάννη Αντετοκούνμπο,στη ρατσιστική επίθεση που δέχθηκε ο αδελφός του Θανάσης από τον αρχηγό της Θύρας 7 του Ολυμπιακού Τάκη Τσουκαλά.

«Ένα μπουρδέλο είστε. Με έναν πίθηκο. Εκείνος ο Αντεμπακούκο πίθηκος είναι. Τι είναι αυτά που κάνει ο καραγκιόζης; Δεν ντρέπεται λιγάκι; Ξεφτιλίζει και τον αδερφό του», είπε ο Τάκης Τσουκαλάς στο Extra (που λέγεται και Epsilon πλέον) και ήταν τα άθλια αυτά λόγια που προκάλεσαν την αντίδραση του Γιάννη Αντετοκούνμπο.

Ο Γιάννης επέλεξε να υπερασπιστεί τον αδερφό του και να δώσει την δική του απάντηση, σε όλους εκείνους που εξακολουθούν να μην μπορούν να αποδεχθούν, πως αυτά τα παιδιά, μέσα από μία διαδρομή δύσκολη, γεμάτη αντίξοες συνθήκες, μπόρεσαν όχι μόνο να επιβιώσουν, αλλά να κυριαρχήσουν και να αποτελέσουν παραδείγματα.

Ο παίκτης του Μιλγουόκι, αφού δήλωσε απογοητευμένος και λυπημένος είπε ότι τόσο εκείνος τόσο και τα αδέρφια του, προς πείσμα πολλών, θα εξακολουθήσουν να εκπροσωπούν κα να μιλάνε με τα καλύτερα λόγια για την Ελλάδα».

Η ανάρτηση του Αντετοκούνμπο:

«Καταρχάς Θανάση θέλω να σου ζητήσω συγνώμη γιατί ξέρω αυτό που θα πω θα τραβήξουν πολλά βλέμματα πάνω σου και πάνω μου και ξέρω είναι κάτι που δεν θες. Αλλά είμαι σίγουρος άμα ήταν ο μπαμπάς εδώ θα ήταν πολύ απογοητευμένος αν κρατούσα την σιωπή μου. Έχω χάσει τον ύπνο μου τις τελευταίες μέρες για το αρνητικό-ρατσιστικό περιστατικό που έγινε πρόσφατα.
Αν αυτό μπορεί να συμβεί στον Θανάση ο οποίος εκπροσωπεί με περηφάνεια και με ένα συνεχές χαμόγελο την Εθνική Ελλάδας και τον Παναθηναϊκό, δεν μπορώ να φανταστώ την περνάνε άλλοι έγχρωμοι στην Ελλάδα.
Είμαι παρά πολύ λυπημένος και απογοητευμένος.. Αλλά δεν θα αφήσουμε τα αρνητικά σχόλια να αλλάξουν αυτή την οικογένεια και την αγάπη μας για την χώρα στην οποία μεγαλώσαμε. Εγώ και τα αδέρφια μου είμαστε Έλληνονιγηριανοι και σε όποιον αρέσει και θα συνεχίσουμε να εκπροσωπούμε και να μιλάμε με τα καλύτερα λόγια για την Πατρίδα μας».

Στο ΕΣΡ διαθέτουν ήδη το οπτικοακουστικό υλικό και κινήθηκαν ταχύτατα καλώντας το Extra (ή Epsilon) για εξηγήσεις την Τρίτη 20 Νοεμβρίου. Το πρόστιμο στο κανάλι αναμένεται να είναι πολύ βαρύ, το Συμβούλιο είναι εξαιρετικά αυστηρό με τον ρατσιστικό λόγο στα κανάλια. Σημειωτέον πως το ΕΣΡ τιμωρεί τους σταθμούς και όχι τα πρόσωπα.

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το