Σήμερα Πέμπτη οι υγειονομικοί απεργούν ενάντια στα σχέδια της κυβέρνησης για το «νέο ΕΣΥ»!

Η Εργατοϋπαλληλική Αγωνιστική Συσπείρωση (ΕΡΓ.Α.Σ) καλεί στη συγκέντρωση της ΠΟΕΔΗΝ και της ΟΕΝΓΕ που γίνεται στις 8:30 π.μ. στην πλατεία Μαβίλη ενώ ακολουθεί πορεία προς το Υπουργείο Υγείας.

Γιατί το αντιδραστικό σχέδιο που η κυβέρνηση βαφτίζει «νέο ΕΣΥ» σημαίνει:

  • Διατήρηση των τραγικών ελλείψεων σε μόνιμο προσωπικό, γενίκευση των ελαστικών εργασιακών σχέσεων ομηρίας και ανακύκλωσης της ανεργίας, φτηνοί, εξουθενωμένοι, περιπλανώμενοι υγειονομικοί από τη μία μονάδα στην άλλη για να μπαλώνουν τρύπες.
  • Νέα μείωση του αριθμού των κρεβατιών, νέα λουκέτα και συγχωνεύσεις τμημάτων, κλινικών και νοσοκομείων με “κριτήριο” τη χιλιομετρική απόσταση, την πληρότητα, κλπ.
  • Νέοι κόφτες στις δωρεάν παροχές στους ασθενείς για φάρμακα, θεραπεία και εξετάσεις γιατί στο νέο ΕΣΥ «θα παίρνεις ότι πληρώνεις».
  • Νέα δωράκια και νέα πελατεία στον ιδιωτικό επιχειρηματικό τομέα υγείας που λιποτάκτησε την περίοδο της πανδημίας. Νέα πεδία κερδοφορίας στην υγεία για τα τρωκτικά από την παραπέρα εκχώρηση υπηρεσιών των δημόσιων νοσοκομείων, τις εργολαβίες, τις ΣΔΙΤ.

«Νέο ΕΣΥ» σημαίνει δημόσιες μονάδες υγείας, αυτοχρηματοδοτούμενες επιχειρήσεις με ακόμα μεγαλύτερη μείωση της κρατικής χρηματοδότησης και με έσοδα από την οικονομική αφαίμαξη των ασθενών.

Στις 21 Οκτωβρίου συμμετέχουμε στην κινητοποίηση των υγειονομικών που αρνούνται να υποτάξουν την επιστήμη τους στην λογική του κόστους οφέλους. Που αρνούνται να στερούν από τους ασθενείς τους αναγκαίες εξετάσεις, θεραπείες και φάρμακα, στο όνομα της «καταπολέμησης τη σπατάλης» και «του εξορθολογισμού των δαπανών» προκειμένου να αξιολογούνται θετικά και να παίρνουν μπόνους!

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το