Αξιότιμε κύριε πρωθυπουργέ
Μην επιτρέψετε να σας συγκρίνουν με τον Κιμ Γιονγκ Ουν

Αξιότιμε κύριε πρωθυπουργέ,
ονομάζομαι Μιλτιάδης Κυανός και σας έχω γράψει και στο παρελθόν, πολλάκις. Αν τυχόν έχετε αναγνώσει τας παλαιοτέρας των επιστολών μου, γνωρίζετε την βαθειά αγάπη μου προς το πρόσωπό σας, καθώς και τον σεβασμό μου προς την οικογένειά σας και τον πυρήνα της κυβέρνησής μας, τα οποία ταυτίζονται.

Ευρίσκομαι ξανά εις την ανάγκη να σας γράψω, διότι η περιρρέουσα συκοφάντησις σε βάρος ημών, ήτις διενεργείται ακόμη και από στελέχη που θέλουν να λέγονται «γαλάζια», έχει φτάσει σε λεγόμενο επίπεδο κόκκινου συναγερμού. Φυσικά από τους αναρχοκομμουνιστάς δεν περίμενα κάτι καλύτερο. Κατηγορούν ημάς, την κυβέρνηση της πατρίδας μας, και εν γένει την ευρωπαϊκή οικογένεια. Εν ολίγοις, αριστεροί και δεξιοί, παλιοί και νέοι, σας εγκαλούν ότι είστε χειρότερος ή έστω συγκρίσιμος του Κιμ Γιονγκ Ουν, παραθέτοντας μάλιστα σειρά «επιχειρημάτων» δια τούτο:

Ο Κιμ Γιονγκ Ουν ανήλθε στην κυβέρνηση της Λαοκρατικής Δημοκρατίας Κορέας διαδεχόμενος τον πατέρα του, Κιμ Γιονγκ Ιλ, που κι εκείνος είχε διαδεχτεί τον πατέρα του Κιμ Ιλ Σουνγκ.
Στα πράγματα της χώρας μας, δεν υπάρχει η διαδοχή τέκνων μόνο μιας οικογένειας, αλλά τριών. Αυτό, είναι σαφώς πιο δημοκρατικό. Όμως κάθε 5 ή 10 χρόνια υπάρχει στην πατρίδα μας, από τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο και εντεύθεν, ένας Μητσοτάκης ή ένας Παπανδρέου ή ένας Βενιζέλος: 1945 Παπανδρέου Πρεσβύτερος, 1955 Καραμανλής Πρεσβύτερος, 1960 Καραμανλής Πρεσβύτερος, 1965 Παπανδρέου Πρεσβύτερος, 1975 Καραμανλής Πρεσβύτερος, 1980 Καραμανλής Πρεσβύτερος, 1985 Παπανδρέου Ενδιάμεσος, 1990 Μητσοτάκης Πρεσβύτερος, 1995 Παπανδρέου Ενδιάμεσος, 2005 Καραμανλής Νεώτερος, 2010 Παπανδρέου Νεώτερος, 2020 Μητσοτάκης Νεώτερος. Όλοι συνδέονται μεταξύ των με βαθμούς συγγενείας, και δεν πρόκειται δια συνωνυμίες.
Ωστόσο εγκαλούν ημάς, ότι δεν διαδέχεσθε στο τιμόνι της χώρας απλώς ο υιός τον πατέρα, και ούτω καθεξής, αλλά ότι έχετε αδελφή βουλευτή, ανιψιό δήμαρχο, ανιψιό διευθυντή πρωθυπουργικού γραφείου, και επίσης διορισμένους (από εσάς) αδελφή, ξαδέλφη, αδελφούς της πεθεράς, κουμπάρους, όλους τους συζύγους αυτών, κλπ. Όλα αυτά βέβαια είναι κακοήθειες. Αλλά λέγονται, και πρέπει να κοπούν. Καλά κάματε και για το θέμα των υποκλοπών διώξατε τον ανιψιό σας, αν και δεν έφταιγε αυτός ο δόλιος.

Αξιότιμε κύριε πρωθυπουργέ,
τελικά έχουμε πρόβλημα διότι ο πατέρας αλλά και ο παππούς του Καρόλου Γ΄ έχουν ελληνική καταγωγή. Όποια πέτρα και να σηκώσεις, βρίσκεις από κάτω έναν Έλληνα, και αυτό ισχύει και για βασιλιάδες και για πρωθυπουργούς και προέδρους κρατών. Μήπως και ο Σαρκοζί δεν είχε καταγωγή από τη Θεσσαλονίκη;

Οι παππούδες του Καρόλου είχαν εξοριστεί επ’ αόριστον στο Λονδίνο και μετέπειτα στο Παρίσι. Όπως και ο δικός μας, Κώστας Τριανταφυλλίδης, οι επικριτές μας το ‘χουνε και λένε, ότι, όποτε αυτο-εξοριζόμαστε, πάμε Παρίσι. Όμως δεν είναι εδώ το αγκάθι.
Η ευρωπαϊκή οικογένεια, όπως και υμείς, πολύ καλά κάματε και θρηνήσατε μαζί με όλον τον προοδευμένο πλανήτη για το θάνατο της Βασιλίσσης, μητέρας του Καρόλου. Και πολύ σωστά τα γράψατε και στο βιβλίο συλλυπητηρίων, και μας εκπροσωπήσατε θαυμάσια: «Εκ μέρους του ελληνικού λαού θα ήθελα να εκφράσω τη βαθιά θλίψη μου για την απώλεια της Βασίλισσας. Ήταν πραγματικά εξαιρετική ηγέτης και ενέπνευσε όλους μας με την απαράμιλλη αίσθηση καθήκοντός της. Ευχόμαστε στον Βασιλιά δύναμη και εγκαρτέρηση. Κυριάκος Μητσοτάκης».

Λόγω όμως του πανευρωπαϊκού και εθνικού μας πένθους, και κατά τη διάρκεια των πολύωρων ζωντανών τηλεοπτικών μεταδόσεων της κηδείας που πολύ σωστά κάμαμε, οι επικριτές μας, είδαν τους δικούς μας ανθρώπους, τους δυτικούς και προοδευμένους, να κλαίνε απαρηγόρητοι μπροστά στο φέρετρο, με δάκρυ κορόμηλο. Οι επικριτές μας, λένε ότι όλοι αυτοί θρηνούν μάλλον διότι απειλήθηκε η ζωή τους με κάποιον τρόπο, και ότι ακόμη και η υποτιθέμενη εσωτερική τρομοκρατία στη Βόρεια Κορέα δεν υποχρεώνει τους Κορεάτες να κλαίνε τόσο γοερά σε αντίστοιχες περιπτώσεις ή να κάνουν ουρές 38 ωρών για να προσκυνήσουν έναν νεκρό. Ούτε δίνουν τόσα πολλά χρήματα για ένα τέτοιο γεγονός.

[Παρεμπιπτόντως, σκέπτομαι, χωρίς να είμαι ειδικός: μήπως 6 δισεκατομμύρια στερλίνες είναι πολλά για μια κηδεία; Εδώ διδάσκουμε όλους τους Ευρωπαίους να κάμουν οικονομία για τον βαρύ χειμώνα, και εμείς δίνουμε κίνητρα σε όσους έχουν φυσικό αέριο να γυρίσουν στο κάρβουνο ή στα καυσόξυλα, και να τρώνε τα μακαρόνια aldente λόγω ενεργειακής κρίσης].

Τέλος, κύριε πρωθυπουργέ,
είδαμε στην πατρίδα μας να υιοθετείται από τις πρωτοπόρους εταιρείες, στο πλαίσιο της εθνικής μας ανάπτυξης -για να μην πω, εκτίναξης- η εβδομάδα εργασίας 4 ημερών. Τώρα, οι Βρετανοί επεξεργάζονται σενάρια για σχολεία που ανά εβδομάδα θα λειτουργούν 3 ημέρες. Δεν ξέρω πού μπορεί να μας οδηγήσει αυτό, αλλά ένα μεγάλο κομμάτι της γαλάζιας οικογένειάς μας ανησυχεί ότι έχουν μπει κομμουνιστές στους κόλπους μας, και ότι 4ήμερη εργασία ή 3ήμερο σχολείο δεν έχει εισηγηθεί ούτε ο Κιμ Γιονγκ Ουν.

Αξιότιμε κύριε πρωθυπουργέ,
πολλά ακόμη θα ημπορούσα να σας πω, θεωρώ όμως ότι καταλάβατε τον πυρήνα της σκέψεώς μου, την ανάγκη να προστατεύσουμε την ιδεολογία μας, και μαζί, την παράταξή μας.

με απεριόριστη εκτίμηση,
Μιλτιάδης Κυανός,
γνήσιο τέκνο της γαλάζιας παρατάξεως
15-09-22

οι Πύλες του Πολιτικού Παραδόξου

πηγή: Λαϊκός Δρόμος

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το

Παρόμοια αρθρογραφία