Αξιότιμε κύριε πρωθυπουργέ
επιστολή από ένα γνήσιο τέκνο της
γαλάζιας παρατάξεως

Αξιότιμε κύριε πρωθυπουργέ,
ονομάζομαι Μιλτιάδης Κυανός και σας έχω γράψει και στο παρελθόν. Πάντοτε αγωνία ημών είναι η καλή δική σας υγεία καθώς και της οικογενείας σας, καθώς και η μακροημέρευσις της παρατάξεώς μας.
Δεν θα έπαιρνα το θάρρος να σας γράψω δευτέραν επιστολήν μέσα σε τόσο μικρό χρονικό διάστημα, αλλά θεωρώ καθήκον κάθε γνησίου τέκνου της γαλάζιας οικογενείας μας, να μεριμνά όχι μόνο για την ψήφο και την εκλογική στήριξη, αλλά για την αειφόρο συνδρομή του σε αυτήν. Εξάλλου, κατέστησε το πρώτο σαφέστατον από καιρό ο νέος μας υπουργός αγροτικής ανάπτυξης, κ. Γεωργαντάς, ο οποίος εδώ και χρόνια τονίζει: «Σε αυτούς (τους ωφελημένους) να τους θυμίσουμε ότι πρέπει να προσφέρουν κάποια υπηρεσία, πρέπει να πάνε εκλογικοί αντιπρόσωποι, πρέπει να φέρουν την μάνα τους και τον πατέρα τους να ψηφίσει. Ξέρουμε όλοι ποιοι είναι αυτοί, αυτοί που τα χρόνια διακυβέρνησης της ΝΔ ωφελήθηκαν από τη ΝΔ, σε αυτούς μπορούμε να υπενθυμίσουμε λίγο πιο φωναχτά ότι έχουν υποχρέωση να πάνε να ψηφίσουν». Εγώ, κύριε πρωθυπουργέ, εκτός από την ψήφο μου, θέλω να δώσω και την ψυχή μου στην παράταξή μας, ασχέτως αν έχω βγει επαρκώς ωφελημένος ή όχι.

Στο δια ταύτα: Δεν σας κρύβω ότι ανησύχησα ελαφρώς όταν όχι, άπαξ, μα τουλάχιστον δις, τον μήνα Δεκέμβριο, ο σεβασμιότατος υπουργός επικρατείας μας, κ. Γεραπετρίτης, επανερχόταν με άρθρα του στην Καθημερινή λέγοντας ότι αν τυχόν υποβάλετε την παραίτησή σας, μπορούμε να συνεχίσουμε με νέο πρωθυπουργό είτε και με κυβέρνηση τεχνοκρατών. «Προκήρυξη εκλογών…» λέγει ο κ. Γεραπετρίτης «…έχουμε μόνο μετά από δύο παραιτήσεις της κυβέρνησης ή καταψηφίσεις». Μύγα ετσίμπησεν τον κ υπουργό και μελετάει τέτοια σενάρια;! Μα εσείς χαίρετε πάσης αναγνωρίσεως και εκτιμήσεως! Μήπως ο κ. Υπουργός δημιουργεί θέμα εκ του μηδενός;!

Τα πράγματα επιδεινώθησαν εις τας αρχάς Φεβρουαρίου, όταν εκ του Euractiv (που δηλώνει ότι είναι το μεγαλύτερο portal αποκλειστικώς ευρωπαϊκών ειδήσεων, πολυγλωσσικό δίκτυο με 600.000 μοναδικούς αναγνώστες, πλοκάμια σε 12 ευρωπαϊκές χώρες, κλπ.) ηκούσθη ότι «κύκλοι της Κομισιόν» απεργάζονται σενάρια, και δη άμεσης εφαρμογής, για κυβέρνηση τεχνοκρατών στη χώρα μας. Λέγουν μάλιστα πως η κυβέρνηση ημών είναι «έρμαιο ισχυρών πιέσεων και δεσμεύσεων σε μια περίκλειστη ομάδα Ελλήνων επιχειρηματιών» και πως ημείς ταυτιζόμεθα τάχα με «έναν φαύλο κύκλο που δεν αφήνει να ανοίξει η οικονομία σε ευρωπαϊκές και ξένες επενδύσεις».
Δέον όπως τονισθή ότι η απαξίωσις των Βρυξελλών στο πρόσωπο της παρατάξεως ημών εγιγαντώθη μετά τον ιστορικό χιονιά που έπληξε την πρωτεύουσά μας. Φαίνεται ότι εις την Βόρειαν Ευρώπη χιονίζει και κατά την ημέρα, και οι αγαπητοί εταίροι ημών δεν η­μπόρεσαν να σταθμίσουν τα επιχειρήματά μας. Ομοιάζει με απόπειρα τρομοκράτησης σε βάρος της κυβερνήσεώς μας η φράσις των «κύκλων της Κομισιόν» η οποία λέγει (μελανά γραφή, ημετέρα): «Υπάρχουν έτοιμα σενάρια απάντησης σε μια πιθανή πολιτική κρίση που θα προκληθεί εάν μπλοκαριστεί η εκταμίευση της επόμενης δόσης του Ταμείου Ανάκαμψης».

Για ποιον λόγο εκστομίζουν αυτά τα ρήματα κύριε Πρωθυπουργέ; στεναχωρήσαμε ποτέ κάποια ξένη εταιρεία; τη Siemens ίσως; ή τη Novartis; Προς τι το μένος των ευρωπαίων αν τυχόν ημείς είχαμε κάποιες άτυχες στιγμές, οι οποίες κανονικά βαραίνουν αποκλειστικώς την Αττική Οδό και το σύνολο των απερισκέπτων οίτινες βγήκαν στους δρόμους χωρίς αλυσίδες δια τους τροχούς αυτών; Η ατομική ευθύνη είναι υπεύθυνη και για το φιάσκο του ιστορικού χιονιά, και για τους ακατέβατους διψήφιους αριθμούς θυμάτων της πανδημίας. Πάνε να ρίξουν τις ευθύνες πάνω μας!

Αξιότιμε κύριε πρωθυπουργέ, το κερασάκι στην τούρτα είναι η προ ολίγων ημερών δήλωσις του υπουργού Κλιματικής Κρίσεως, κ. Στυλιανίδη. Ο ανήρ αυτός, Κύπριος τω γένος, είπεν πως απαιτείται για την Ελλάδα η συγκρότησις και η ανάδειξις ενός Εθνικού Συντονιστή Διαχείρισης Κρίσεων, ο οποίος κατά προτίμηση θα πρέπει να είναι ένστολος. Αυτό αφενός ομοιάζει με ομολογία της δικής του αποτυχίας, καθότι δεν είναι ένστολος, αφετέρου ομοιάζει με κριτική εις τα δημοκρατικά συστήματα που έχουμε επιλέξει να υπηρετούμε, ενώ ρίχνει νερό εις τον μύλον της απαίτησης «τεχνοκρατών» ή «ειδικών» ή «ενστόλων», οι οποίοι τέλος πάντων θα μπορούν να φέρουν εις πέρας όλα εκείνα εις τα οποία, υποτίθεται, εμείς αποτυγχάνουμε παταγωδώς.

Αξιότιμε κύριε πρωθυπουργέ, πολλά ακόμη θα ημπορούσα να σας πω δια τα ζητήματα αυτά, θεωρώ όμως ότι καταλάβατε τον πυρήνα της σκέψεώς μου, την ανάγκη να προστατεύσουμε την ιδεολογία μας, και μαζί, την παράταξή μας. Δεν χρειάζεται να αυτοεκτιθέμεθα πλέον του αναγκαίου και του αναποτρέπτου.

μετά απεριορίστου εκτιμήσεως,
Μιλτιάδης Κυανός,
γνήσιον τέκνο της γαλάζιας παρατάξεως

οι Πύλες του Πολιτικού Παραδόξου

πηγή: Λαϊκός Δρόμος

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το