Δηλώσεις που έχουν προκαλέσει αντιδράσεις κατά του Γιάννη Ντουσάκη που στις 26 Μαΐου δέχτηκε δολοφονική επίθεση από τα ΜΑΤ μέσα στο ΑΠΘ, με ευθεία βολή κρότου λάμψης, έκανε ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Ο πρωθυπουργός χαρακτήρισε τον φοιτητή – χωρίς να τον κατονομάσει – «επαγγελματία τραυματία» και «πρωταγωνιστή των επεισοδίων».

Συγκεκριμένα, ο πρωθυπουργός κατά την ομιλία του στην έναρξη του συνεδρίου της ΟΝΝΕΔ μίλησε για το ΑΠΘ, χωρίς φυσικά να αναφερθεί στην άγρια καταστολή των ΜΑΤ, αλλά αντιθέτως κάνοντας λόγο για «φήμες» και «fake news».

«Τα fake news, οι φήμες και τα συνθήματα σκεπάζουν συχνά την αλήθεια. Και σε αυτό πρωταγωνιστεί η προπαγάνδα των λαϊκιστών. Το ζείτε και όσοι από εσάς σπουδάζετε. Πότε η κατασκευή μίας βιβλιοθήκης θεωρείται καταπάτηση του ασύλου. Πότε λίγοι κρανιοφόροι, πολλοί εκ των οποίων δεν έχουν καμία σχέση με το πανεπιστήμιο, βαπτίζονται χιλιάδες φοιτητές. Και πότε οι πρωταγωνιστές των επεισοδίων αποδεικνύονται επαγγελματίες τραυματίες» τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης ο οποίος μάλιστα δέχτηκε το θερμό χειροκρότημα.

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το