ΕΛΜΕ Ν. ΣΜΥΡΝΗΣ-ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ-ΜΟΣΧΑΤΟΥ


                 Καμία συμμετοχή σε «ηλεκτρονικές εκλογές»

      Η κυβέρνηση κατασκευάζει μια ψεύτικη βιτρίνα και διαφημίζει στους εκπαιδευτικούς την ηλεκτρονική ψηφοφορία ως “εκσυγχρονιστικό” μέτρο. Εκμεταλλεύεται μάλιστα για μια ακόμα φορά την πανδημία ως επιχείρημα για να δικαιολογήσει την εφαρμογή της, όπως επίσης εκμεταλλεύεται και τα Υ/Σ, τα θεσμικά όργανα δηλαδή της Διοίκησης που αποτελούν οχήματα για την επιβολή της αντιεκπαιδευτικής πολιτικής. Άμεση συνέπεια αυτού του μέτρου είναι ο απόλυτος έλεγχος Υ/Σ ώστε το ΥΠΑΙΘ να επιβάλει τις νέες αντιεκπαιδευτικές αναδιαρθρώσεις και να ανατρέψει τον εργασιακό βίο των εκπαιδευτικών(ωράριο, μετακινήσεις, αξιολόγηση κλπ), δίχως τις “παραφωνίες” όσων αιρετών μάχονται με τις ΕΛΜΕ για τα δίκαια αιτήματα του κλάδου. Πρόκειται λοιπόν για μια κακόγουστη φάρσα νομιμοποίησης των διαβλητών διαδικασιών, που παγιώνει την απουσία Γενικών Συνελεύσεων, ενώ διαμορφώνει συνθήκες ακόμα και για τον έλεγχο της ψήφου των εκπαιδευτικών.

    Οι πραγματικοί όμως στόχοι της κυβερνητικής πολιτικής είναι άλλοι. Τα Υ/Σ και οι εκλογές για την ανάδειξη των αιρετών αποτελούν το πρόσχημα. Στόχος της κυβέρνησης είναι τα ίδια τα συνδικάτα.  Θέλουν να διαμορφώσουν μια νέα “κουλτούρα” εικονικής πραγματικότητας στους εργαζόμενους, για να μπορούν να έχουν κάτω από τον απόλυτο έλεγχο τα σωματεία, επεμβαίνοντας στις εσωτερικές συλλογικές και δημοκρατικές διαδικασίες, όπως είναι οι εκλογές για τα ΔΣ και οι Γενικές Συνελεύσεις. Οι εκλογές για τα Υ/Σ και οι 150.000 εκπαιδευτικοί αποτελούν ένα μεγάλο “πείραμα” για το νέο αντισυνδικαλιστικό τοπίο που διαμορφώνουν. Θέλουν να χειραγωγήσουν το ίδιο το εκπαιδευτικό κίνημα και να το καθυποτάξουν.

   Έχουμε λοιπόν χρέος να σηκώσουμε το γάντι της νέας πρόκλησης της κυβέρνησης και του μεγάλου κεφαλαίου, να υπερασπίσουμε τα σωματεία μας, τις συλλογικές και δημοκρατικές μας διαδικασίες! Χρέος μας είναι να μην νομιμοποιήσουμε τα νέα αντιδημοκρατικά μέτρα της κυβέρνησης και τη φάρσα της ηλεκτρονικής ψηφοφορίας!

  Στο πλαίσιο αυτό (και με βάση την ανακοίνωση της ΟΛΜΕ: Δηλώνουμε ότι εάν η κυβέρνηση επιχειρήσει και προχωρήσει σε εκλογές μέσω ηλεκτρονικής ψηφοφορίας θα αποσύρουμε όλα τα ψηφοδέλτια των παρατάξεων που κατέρχονται στις εκλογές) καλούμε άμεσα όλες τις συνδικαλιστικές δυνάμεις να καταγγείλουν έμπρακτα την επιχείρηση επιβολής της ηλεκτρονικής ψηφοφορίας αποσύροντας τις υποψηφιότητές τους.

  Εδώ και τώρα κρίνεται ποιοι υπερασπίζονται τα σωματεία και τις δημοκρατικές διαδικασίες και ποιοι στέκονται σκυφτοί και υπάκουοι στα προστάγματα της Κεραμέως και της κυβέρνησης. Το δίλημμα έχει τεθεί.

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το