Οι αγρότες κάνουν έκκληση στην κυβέρνηση του Ισημερινού να “αφυπνιστεί”, να επισπεύσει το διάλογο με τους αγρότες και να βελτιώσει τις συνθήκες εργασίας τους

Τη Δευτέρα, 8.000 παραγωγοί μπανάνας, ρυζιού και ζαχαροκάλαμου από τον Ισημερινό ξεκίνησαν εθνική απεργία διαρκείας επειδή δεν υπάρχει σεβασμός στην ελάχιστη τιμή στήριξης των αγροτικών προϊόντων και επειδή η κυβέρνηση του προέδρου Guillermo Lasso δεν αντιμετωπίζει τα γεωργικά προβλήματα.

Από τότε που πήρε την εξουσία τον Μάιο, ο Lasso αγνόησε τις συμφωνίες που υπογράφηκαν σχετικά με την ελάχιστη τιμή στήριξης στα αγροτικά προϊόντα και τον έλεγχο των εισαγωγών στον αγροτικό τομέα. Το αποτέλεσμα ήταν να μειωθεί η τιμή ενός σάκου ρυζιού από περίπου 29 $ σε 22 US $ εν μέσω της πανδημίας COVID-19.

Εκτός από την ελάχιστη τιμή στήριξης, οι αγρότες ζητούν τη διαγραφή των χρεών των μικρομεσαίων αγροτών και επιδότηση των λιπασμάτων.

Η Εθνική Εταιρεία Παραγωγών Ρυζιού τόνισε ότι θα συνεχίσουν την ειρηνική διαμαρτυρία τους, παρά την πρόκληση του Προέδρου Λάσο την Παρασκευή ότι θα φυλακίσει επ’ αόριστον τους πολίτες που προσπαθούν να παραλύσουν τη χώρα.

Αυτή είναι η πρώτη απεργία εναντίον της κυβέρνησης του Guillermo Lasso, ο οποίος στην προεδρική του εκστρατεία ζήτησε την ενότητα της χώρας για να ξεπεραστεί η τεράστια οικονομική κρίση και ηκρίση υγείας.

Μόνο το 2020, ο Ισημερινός κατέγραψε 23.793 θανάτους που σχετίζονται με τον κορονοϊό και μέχρι στιγμής, η χώρα έχει αναφέρει 468.346 κρούσματα COVID-19.

με πληροφορίες από:telesurenglish.net

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το