Νικητής στις «προεδρικές εκλογές» στα Κατεχόμενα, νικητής αναδείχθηκε ο Ερσίν Τατάρ, εκλεκτός του προέδρου της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Όπως μεταδίδουν τουρκικά ΜΜΕ, ο εκλεκτός του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, επικράτησε με ποσοστό 51.74% έναντι του Μουσταφά Ακιντζί που έλαβε ποσοστό 48.26%.

Υπενθυμίζεται πως οι κάλπες στα Κατεχόμενα έκλεισαν στις 18:00 οι κάλπες, με τη συμμετοχή στις «εκλογές» να διαμορφώνεται στο 67,30% και το «ανώτατο εκλογικό συμβούλιο», να αναφέρει πως η συμμετοχή αυξήθηκε σε όλες τις «επαρχίες».

Σε δηλώσεις του μετά την εκλογική του νίκη, ο κ. Τατάρ, ευχαρίστησε τον Πρόεδρο της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης της Τουρκίας, Φουάτ Οκτάι.

Αξίζει να σημειωθεί πως και ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, συνεχάρη τον κ. Τατάρ για την εκλογή του.

​«Συγχαίρουμε ολόψυχα τον Ερσίν Τατάρ, ο οποίος κέρδισε τις προεδρικές εκλογές της ΤΔΒΚ. Θα συνεργαστούμε για την ευημερία, την ανάπτυξη και την ασφάλεια των Τουρκοκυπρίων. Θα προστατεύσουμε τα νόμιμα δικαιώματα και συμφέροντα της ΤΔΒΚ στην Ανατολική Μεσόγειο» έγραψε στο Twitter ο επικεφαλής της τουρκικής διπλωματίας.

Υπενθυμίζεται ότι την περασμένη Κυριακή, στον πρώτο γύρο των εκλογών, ο Ερσίν Τατάρ έλαβε το 32,35% των ψήφων, ο Μουσταφά Ακιντζί το 29,84%, ο Τουφάν Ερχιουρμάν το 21,68%, ο Κουντρέτ Οζερσάι το 5,74%, ο Ερχάν Αρικλί το 5,36%, ο Σερντάρ Ντενκτάς το 4,20% ενώ οι υπόλοιποι πέντε υποψήφιοι κατέγραψαν πολύ μικρά ποσοστά.

Τον Τατάρ στήριξε επίσημα το Κόμμα των Εποίκων και ο Ερχάν Αρικλί, καθώς και μέρος του Δημοκρατικού Κόμματος (DP) και του Κόμματους του Λαού (HP).

Ο Ακιντζί στηρίχθηκε από το Τουρκικό Ρεπουμπλικανικό Κόμμα (CTP) και τον Τουφάν Ερχιουρμάν.

πηγή: sputnik

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το