“Όποια και να ήταν η κατανομή των 11.700 στα 60.000 κενά, θα ήταν άδικη! Δεν υπάρχει, λοιπόν, «δίκαιη κατανομή» με τους χιλιάδες αποκλεισμένους συναδέλφους. Δεν υπάρχει «δίκαιη κατανομή» με την χρήση του προσοντολογίου.

Δεν υπάρχει «δίκαιη κατανομή» με τον εξοβελισμό των κοινωνικών επιστημών και των εικαστικών μαθημάτων από το Λύκειο και την συρρίκνωση τους από τα ωρολόγια προγράμματα σε όλη την εκπαίδευση. Δεν υπάρχει «δίκαιη κατανομή» με μονιμοποιήσεις ψίχουλα μπροστά στα δεκάδες χιλιάδες κενά που θα παραμείνουν στα σχολεία και τους υπόλοιπους χιλιάδες συναδέλφους και συναδέλφισσες μας να παραμένουν έρμαια στην κόλαση της ελαστικής εργασίας του προσοντολογίου, των τρίμηνων συμβάσεων και της αβεβαιότητας του τι μπορεί να αλλάξει στον τρόπο πρόσληψης τους κάθε χρόνο.

Η νίκη των διορισμών αυτών, η χαρά που αυτοί φέρνουν και η συγκίνηση λόγω των προσωπικών θυσιών και των αγωνιών είναι μόνο δική μας καθώς δώσαμε μάχη για αυτούς που θα πρέπει να συνεχίσουμε να δίνουμε για να διοριστούν ΟΛΟΙ οι συνάδελφοι και οι συναδέλφισσες μας, γιατί κανείς και καμία μας δεν περισσεύει.

Να επιβάλλουμε την κατάργηση της ελαστικής εργασίας και της επισφάλειας! Από τώρα να ξεκινήσουμε δυναμικά να διεκδικούμε την κατάργηση κάθε ελαστικής μορφής εργασίας.

Από όποια θέση και αν είναι ο καθένας και η καθεμιά μας τον Σεπτέμβρη να δώσουμε ξανά τη μάχη όπως κάθε χρόνο για το σχολείο που θέλουμε, κόντρα στο σχολείο που μας ετοιμάζουν, το σχολείο της αγοράς, της κατηγοριοποίησης, της αξιολόγησης και της υποταγής, το σχολείο-επιχείρηση

Θα παλέψουμε για την κατάργηση της ελαστικής εργασίας

Δουλειά και ζωή με αξιοπρέπεια”

Theo Mavridis (από το fb)

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το