Προτεραιότητα του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη είναι «να χτυπηθεί πρώτα το πολιτικό και κοινωνικό έγκλημα, και μετά το ποινικό στα Εξάρχεια» όπως παραδέχτηκε ο διοικητής του Αστυνομικού Τμήματος της περιοχής συνομιλώντας με κατοίκους το μεσημέρι του Σαββάτου.

Οι κάτοικοι των Εξαρχείων είχαν συγκεντρωθεί έξω από το αστυνομικό τμήμα της οδού Καλλιδρομίου για να διαμαρτυρηθούν για την αυξανόμενη εγκληματικότητα στο κεντρικό προάστιο της Αθήνας.

Σε κείμενό τους, καταγγέλλουν ότι στην περιοχή εξακολουθούν να δρουν ανεξέλεγκτες συμμορίες, που έχουν μετατρέψει τη γειτονιά «σε ορμητήριο διαφόρων ειδών κακοποιών του κοινού ποινικού δικαίου. Τα σπασίματα αυτοκινήτων και οι ληστείες είναι καθημερινά φαινόμενα, πολλά μέσα στο φως της ημέρας». Περιγράφουν, μάλιστα, ότι σε αρκετές περιπτώσεις οι δράστες δεν διστάζουν να ελέγξουν και να ξεκαθαρίσουν τα κλοπιμαία τους σε κοινή θέα, στη συμβολή των οδών Καλλιδρομίου και Θεμιστοκλέους, ή στην είσοδο πολυκατοικιών επί της οδού Ερεσού. «Οι λίγοι κάτοικοι που αντιδρούν στοχοποιούνται είτε δεχόμενοι επίθεση με πέτρες, είτε απειλούμενοι ανοιχτά με ψαλίδια, μαχαίρια, κ.λπ.», επισημαίνουν στο κείμενό τους.

Οι κάτοικοι ζητούσαν συνάντηση με τον Μιχάλη Χρυσοχοϊδη,  ενώ τελικά συναντήθηκαν με τον διοικητή του ΑΤ Εξαρχείων. Σύμφωνα με τον Θεόδωρο Κοκκινάκη, μέλος της αντιπροσωπείας των κατοίκων, ο διοικητής διαμήνυσε πως «ο σχεδιασμός άνωθεν είναι να χτυπηθεί πρώτα το πολιτικό και κοινωνικό έγκλημα στα Εξάρχεια, και μετά το ποινικό. Αυτή ήταν η ενημέρωση».

Παράλληλα, κατήγγειλε ότι ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη αποφεύγει να μιλήσει κατ’ ιδίαν με τους κατοίκους των Εξαρχείων εδώ και έναν μήνα.

Την ίδια στιγμή, κάτοικοι της περιοχής βιώνουν την απαξίωση και την αδιαφορία εκ μέρους της αστυνομίας.

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το