Σήμερα Παρασκευή 26 Οκτώβρη στις 9 πμ στα Δικαστήρια της Ευελπίδων (Κτήριο 13- Αίθουσα 6) συνεχίζεται η δίκη του Συλλόγου εργαζομένων του δήμου Καλλιθέας. Η δίκη ξεκίνησε την Τρίτη 23 Οκτωβρίου αλλά διακόπηκε.

Η δίκη του Συλλόγου εργαζομένων του δήμου Καλλιθέας γίνεται μετά από μήνυση που υποβλήθηκε παλιότερα απ’ τον τότε αντιδήμαρχο Σοφιανίδη που θεώρησε ότι η απόφαση του συλλόγου να αναρτήσει πανό για την ηρωική εξέγερση του Πολυτεχνείου, στην είσοδο του δημαρχείου, χάλαγε την αισθητική του δημαρχείου (!) όπως δήλωσε.

Η απόφαση αυτή του σωματείου φαίνεται καθόλου δεν είχε αρέσει στον τότε αντιδήμαρχο που απαίτησε να κατέβει το πανό. Συνάντησε όμως τη σθεναρή αντίσταση των μελών του Δ.Σ., Γ. Παρασκευόπουλου και Τ. Τζελέπη, με αποτέλεσμα να αρχίζει να βρίζει με ιδιαίτερα προσβλητικούς χαρακτηρισμούς τα μέλη του συμβουλίου.

Μετά απ’ τις ενέργειες αυτές του μηνυτή, το Δ.Σ. του σωματείου έβγαλε καταγγελία για τη στάση του αντιδημάρχου και ταυτόχρονα κατέθεσε ανάλογο ψήφισμα στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου του δήμου. Ο δήμαρχος Κάρναβος επιχείρησε να κουκουλώσει το ζήτημα χωρίς όμως να ζητά απ’ τον αντιδήμαρχο να πάρει πίσω τις απειλές, ο οποίος μάλιστα κατέθεσε και μήνυση ενάντια στους αγωνιστές- συνδικαλιστές για εξύβριση και απειλές. Η υπόθεση τελικά έφτασε στο ακροατήριο, παρά το γεγονός ότι  ο Σοφιανίδης είχε υποσχεθεί ότι θα αποσύρει τη μήνυση.

Πίσω απ’ τη μήνυση που κατέθεσε ο παραπάνω δημοτικός σύμβουλος κρύβεται στην πραγματικότητα η ιδεολογική ταυτότητά του που κάθε άλλο παρά έβλεπε με θετικό μάτι την ηρωική εξέγερση του λαού ενάντια στη λαομίσητη δικτατορία. Για το λόγο αυτό η υπεράσπιση των αγωνιστών συνδικαλιστών και η απαίτηση της αθώωσής τους είναι ζήτημα τιμής για το συνδικαλιστικό κίνημα, όσο και για το ευρύτερο λαϊκό και δημοκρατικό κίνημα.

Η δίκη ξεκίνησε λίγο μετά τις 11 το πρωί και ενώ από πολύ νωρίτερα έξω από την αίθουσα του δικαστηρίου είχαν συγκεντρωθεί πάνω από 200 εργαζόμενοι καθώς και μέλη Δ.Σ άλλων σωματείων για να συμπαρασταθούν στο σωματείο των εργαζομένων στο Δήμο Καλλιθέας.

Η ΕΡΓΑΣ στην τοπική αυτοδιοίκηση εκφράζει την αλληλεγγύη της στους συναδέλφους και καλεί σε νέα συγκέντρωση συμπαράστασης στο χώρο των δικαστηρίων την Παρασκευή 26 Οκτώβρη στις 9 πμ στα Δικαστήρια της Ευελπίδων (Κτήριο 13- Αίθουσα 6)

Πηγή: Εφημερίδα Λαϊκός Δρόμος

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το