Δεν θα γίνουν αλλαγές από το υπουργείο Παιδείας, που όπως αναφέρουν οι πληροφορίες δεν δέχεται την εισήγηση μετατροπής του σε πειραματικό

Το υπουργείο Παιδείας δεν αποδέχεται, όπως αναφέρουν έγκυρες πληροφορίες, την πρόταση για μετατροπή σε πειρατικό του μοναδικού συμβατικού δημόσιου Γυμνασίου της περιοχής Κολωνακίου, του 26ου.

Την πρόταση είχαν κάνει οι υπεύθυνοι της επιστημονικής επιτροπής που σχεδιάζει την επέκταση των πειραματικών και πρότυπων σχολείων, οι οποίοι όμως δεν εκτίμησαν το γεγονός ότι το 26ο είναι το μοναδικό συμβατικό δημόσιο πειραματικό σχολείο της περιοχής Κολωνακίου.

Το θέμα είχε προκαλέσει την έντονη αντίδραση των γονέων των μαθητών, των εκπαιδευτικών του σχολείου και της Β΄ ΕΛΜΕ Αθήνας, που χαρακτήρισαν τη σχετική πρόταση «άδικη και παράλογη» και είχαν προβεί σε κινητοποιήσεις και σε παράσταση διαμαρτυρίας στη ΔΔΕ Α΄ Αθήνας.

Οι εκπαιδευτικοί του σχολείου είχαν αποστείλει επιστολή στο υπουργείο Παιδείας με την αντίθεσή τους στην πρόταση μετατροπής του σχολείου, ενώ ο σύλλογος γονέων και κηδεμόνων της περιοχής είχε αντιδράσει επίσης με σειρά επιστολών του.

Στην περιοχή του Κολωνακίου δε, ήδη λειτουργούν δύο πειραματικά σχολεία (δημοτικό Μαρασλείου και πειραματικό γυμνάσιο και λύκειο οδού Σκουφά) και στην ευρύτερη περιοχή πρότυπα γυμνάσια και λύκεια (της οδού Τσόχα).

Όσον αφορά το 26ο Γυμνάσιο, είχε προταθεί η σύνδεσή του με το Μαράσλειο δημοτικό πειραματικό σχολείο. Το 26ο Γυμνάσιο και Λύκειο λειτουργούν στις ίδιες εγκαταστάσεις με το Μαράσλειο, ωστόσο δεν είναι πειραματικά, αλλά απλά συμβατικά δημόσια σχολεία, που δέχονται τους μαθητές και μαθήτριες της περιοχής. Όλα τα άλλα σχολεία (Γυμνάσια ή Λύκεια) της περιοχής σε ακτίνα αρκετών χιλιομέτρων έχουν μετατραπεί σε πρότυπα ή πειραματικά σχολεία.

Έτσι, οι γονείς της περιοχής Κολωνακίου έπρεπε απλά να …αλλάξουν περιοχή. Χαρακτηριστικά μάλιστα τους είχε προταθεί να επιλέξουν μεταξύ του 7ου γυμνάσιου Παγκρατίου, του 56ου Αμπελοκήπων ή του 5ου Εξαρχείων.

Τελικά το υπουργείο Παιδείας έκρινε ότι το 26ο Γυμνάσιο θα διατηρηθεί ως έχει.

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το