ΤΟ ΝΟΗΜΑ ΤΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ

Εμείς θέτουμε πολιτικό πρόβλημα στο Δήμο και στην κοινωνία της πόλης μας. Αν έχουν κάποιο νόημα αυτές οι εκλογές αυτό εστιάζεται στην ανάγκη να εκφράσει κατ΄ αρχάς ο Δημοκρατικός κόσμος της Ηλιούπολης με την ψήφο του τη δυσαρέσκεια για την πολιτική της φτώχειας, της ακρίβειας, της ανεργίας και της δημαγωγίας και να ενεργοποιηθεί για την συλλογική αντιμετώπιση αυτής της πολιτικής.

ΝΑ ΑΝΑΔΕΙΞΟΥΜΕ ΤΙΣ ΑΙΤΙΕΣ

Μας λένε αρκετοί, άλλοι αθώα και άλλοι σκόπιμα πως οι δημοτικές εκλογές δεν έχουν χρώμα και κόμμα και πως αναζητούν τον καλύτερο, αυτόν που θα λύσει τα τοπικά προβλήματα. Πιστεύει κανείς πραγματικά ότι οι δημοτικές εκλογές και τα προβλήματα της Ηλιούπολης αρχίζουν και τελειώνουν μόνο στις λακκούβες των δρόμων και στις ατέλειες των πεζοδρομίων;

Πιστεύει κανείς σήμερα ότι ο καλός δήμαρχος είναι αυτός που θα κλείσει πιο πολλές λακκούβες στους δρόμους όπως υποστηρίζει η απερχόμενη δημοτική αρχή; Συγχωρέστε μας εμείς ντρεπόμαστε να ακούμε τέτοια πράγματα. Ντρεπόμαστε να ακούμε έναν απερχόμενο δήμαρχο να καμαρώνει για το πόσο καλά έκανε αυτά που είναι υποχρεωμένος να κάνει. Αλήθεια αν δεν μπορεί να καλύψει τια στοιχειώδεις ανάγκες τότε γιατί είναι δήμαρχος; Ντρεπόμαστε όμως ακόμα περισσότερο να ακούμε και άλλους υποψήφιους σωτήρες με αριστερό μάλιστα προσωπείο να δηλώνουν ότι αυτοί μπορούν να τα κάνουν καλύτερα!

Όποιος πιστεύει αυτό κάνει λάθος. Μήπως, η ακρίβεια και η φτώχεια δεν μας αφορά; Μήπως, η καταχρέωση των νοικοκυριών στις τράπεζες δεν μας αφορά; Μήπως, η ανεργία των νέων, η ανασφάλεια, η σύνταξη που δεν φτάνει, είναι κάτι που αφορά άλλους πλανήτες; Και ποιος την ασκεί αυτή την πολιτική; Ο Θεός; Το αόρατο κράτος; Ή μήπως  σήμερα η σημερινή κυβέρνηση, αύριο η αυριανή κυβέρνηση;

Μας λένε όλοι εκείνοι που διαχειρίστηκαν έτσι ή αλλιώς, τα κοινά της Ηλιούπολης, πως τώρα μπορούν καλύτερα, και πως θα βάλουν τα δυνατά τους για να ομορφύνουν την πόλη.

Ας τους ρωτήσουμε! Γιατί δεν το έκαναν τόσα χρόνια τώρα; Όταν η λιτότητα ρήμαζε το λαϊκό εισόδημα; Όταν η ανεργία κάλπαζε; Όταν οι πολίτες στοιβάχτηκαν σαν σαρδέλες;

Για την ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ στις σημερινές συνθήκες, παρέμβαση στο χώρο της Ηλιούπολης σημαίνει αγώνας για τη δραστήρια κινητοποίηση των δημοτών ενάντια στα μεγάλα συμφέροντα και την προώθηση των λαϊκών και δημοτικών διεκδικήσεων, για να σπάσει η ασφυχτική εξάρτηση και μετατροπή του δήμου σε ελεγχόμενο παράρτημα του κρατικού μηχανισμού και να έρθει κοντά στα λαϊκά και τοπικά προβλήματα των εργαζομένων, διεκδικώντας να παίξει η τοπική αυτοδιοίκηση ένα θετικό ρόλο στο γενικότερο αγώνα που διεξάγει ο λαός μας ενάντια στην πολιτική της φτώχειας, της ανεργίας, της ιμπεριαλιστικής εξάρτησης και του πολέμου.

Για τη ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ όμορφη Ηλιούπολη σημαίνει ενεργοί Ηλιουπολίτες και Ηλιουπολίτισσες που μπορούν συλλογικά και με αλληλεγγύη να υπερασπίζουν τα δικαιώματά τους, σημαίνει λαός ενωμένος, χειραφετημένος και ελεύθερος. Την ώρα που οι εκλεκτοί των κυρίαρχων παρατάξεων θα μιλάνε παραπλανητικά και δημαγωγικά για «όμορφη Ηλιούπολη», οφείλουμε να επισημάνουμε ότι δεν υπάρχουν «όμορφες πόλεις» με κατοίκους χωρίς ασφάλιση, περίθαλψη, ασφαλή και μόνιμη εργασία, δεν υπάρχουν «όμορφες πόλεις» εκεί που βασιλεύει η φτώχεια, η εκμετάλλευση και η ανεργία.

Δημοκράτες εργαζόμενοι,

Κάποιοι ζουν με ένα μοιρολατρικό τρόπο και πιστεύουν ότι τίποτε δεν αλλάζει και συνεχίζουν να κινούνται με τους ίδιους ρυθμούς, της υποταγής και της ιδιώτευσης. Αυτοί αργά η γρήγορα οδηγούνται στην αυτοκαταστροφή.

Κάποιοι εμφανίζονται σαν αυτόκλητοι σωτήρες και τάζουν λαγούς με πετραχήλια. Υπόσχονται τα πάντα και σου ζητούν να εξαργυρώσεις τη ζωή σου με την ψήφο σου. Ελπίζουν να τους την αναθέσεις για να συνεχίσουν την ίδια πολιτική με όποιο πρόσωπο και αν εμφανιστούν, είτε κεντροδεξιό, είτε κεντροαριστερό, είτα «αριστερό».

Είναι αυτοί που συνεχίζουν να ζουν στο ιδεολόγημα που επέβαλε η ντόπια ολιγαρχία με τον Καραμανλή και που ονομάζεται Ευρωπαϊκή Ένωση, την πολιτική δηλαδή της εξάρτησης και της υποτέλειας που είναι μία απ’ τις βασικές αιτίες της σημερινής καταστροφής που υφίσταται ο λαός μας.

 Εμείς όμως λέμε ότι σε όλες αυτές τις μοιρολατρικές φωνές υπάρχει απάντηση. Ο χρόνος της κοινωνικής εξέλιξης μετριέται με άλλα ρολόγια, που πολλές φορές τρέχουν πολύ πιο γρήγορα και ανατρέπουν το εφιαλτικό τοπίο που σήμερα ζούμε. Χρειάζεται όμως μια ΣΠΙΘΑ που να μπορεί να δώσει μια ορμή, ένα όραμα για αυτή την κοινωνία. Χρειάζεται μια σπίθα λοιπόν για να ανάψει η φωτιά στο κάμπο!

Χρειάζεται μια σπίθα για να συγκρουστούμε με την πολιτική της φτώχειας, της ανεργίας, της υποδούλωσης και της καταστροφής.

Γι’ αυτό λοιπόν ελπίζουμε. Η ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ μπορεί να είναι και αυτή μια σπίθα για τη φωτιά στο κάμπο και γι’ αυτό σας καλούμε να την στηρίξτε!

 Στα χρόνια που έρχονται οι αγώνες του λαού μας θα ενταθούν .H APIΣTEPH ΠPΩTOBOYΛIA ΘA EINAI ΠAPOYΣA!!!

 Θα παίρνουμε μέρος, όπως κάναμε μέχρι τώρα, σε κάθε μικρή ή μεγάλη κινητοποίηση στην πόλη, με όλες μας τις δυνάμεις.

Είμαστε και στις εκλογές παρόντες για να φτάσει η φωνή μας  παντού στην Hλιούπολη, για να συναντηθούμε με ακόμη περισσότερους Hλιουπολίτες.

KAΛOYME όλους τους Hλιουπολίτες να μας στηρίξουν για να πάει η φωνή μας ακόμη πιο μακριά. KAΛOYME όλους τους Hλιουπολίτες να πλαισιώσουν κάθε αγώνα που θα ξεσπάσει Για την υπεράσπιση, τη διατήρηση και τη διεύρυνση των δικαιωμάτων μας, γιατί μόνο εκεί υπάρχει ελπίδα! KAΛOYME όλους τους Hλιουπολίτες να ΣTHPIΞOYN με την ψήφο τους την ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΠΡΩΤOΒOΥΛΙΑ

Γιατί μπορούμε να αλλάξουμε το μέλλον  μας και το μέλλον της Πόλης!

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το