ΕΛΜΕ Κέρκυρας

Για το επεισόδιο στο Γυμνάσιο με Λ.Τ. Κασσιώπης

Η ΕΛΜΕ Κέρκυρας ύστερα από την ενημέρωση που είχε  από το σύλλογο Διδασκόντων του Γυμνασίου Κασσιόπης, καταδικάζει τη συμπεριφορά γονέων εντός του σχολείου, οι οποίοι  παρουσιάστηκαν σε συνεδρίαση του συλλόγου διδασκόντων, στην οποία παρευρίσκονταν και μαθητές.

Η λεκτικά βίαιη, και όχι μόνο, επίθεση προς το σύλλογο  διδασκόντων συλλήβδην, μπροστά σε ανήλικους μαθητές, δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή, ούτε να αποσιωπηθεί.

Η συμπεριφορά αυτή δεν αρμόζει στο χώρο του σχολείου, το οποίο από τη φύση του έχει άλλο ρόλο. Βίαιες συμπεριφορές, απέναντι στους συναδέλφους, αλλά και σε παιδιά, που ήταν παρόντα, λειτουργούν  εις βάρος του σχολείου και πληγώνουν ανεπανόρθωτα τις σχέσεις όλων των εμπλεκόμενων στην εκπαιδευτική διαδικασία.

Για την ΕΛΜΕ Κέρκυρας τέτοιες πρακτικές  είναι καταδικαστέες και αδικούν  μια ολόκληρη σχολική κοινότητα, λειτουργώντας εις βάρος των συναδέλφων μας, οι οποίοι προσπαθούν να κάνουν τη δουλειά τους σε αντίξοες -γενικά και ειδικά- συνθήκες με πλήρη επίγνωση του παιδαγωγικού τους ρόλου, αλλά και εις βάρος των μαθητών,  αφού αλλοιώνουν τον χαρακτήρα του σχολείου και  απαξιώνουν τις συλλογικές διαδικασίες.

Δηλώνουμε πως δεν πρόκειται ανεχθούμε τέτοιου είδους συμπεριφορές προς τους συναδέλφους και το κυρίαρχο συλλογικό όργανο του σχολείου.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ του Συλλόγου Καθηγητών του Γυμνασίου με Λυκειακές Τάξεις Κασσιόπης

Ο Σύλλογος Καθηγητών του Γυμνασίου με Λυκειακές Τάξεις Κασσιόπης, με μεγάλη λύπη, αναγκάζεται να καταγγείλει τη συμπεριφορά κηδεμόνων μαθητών του σχολείου εναντίον των μελών του. Με αφορμή τη λήψη παιδαγωγικών μέτρων στο πλαίσιο της εκπαιδευτικής διαδικασίας -κάτι που εντάσσεται στις πρακτικές των σχολείων ως μέρος της διαπαιδαγώγησης των μαθητών- κάποιοι γονείς επισκέφθηκαν το σχολείο, για να διαμαρτυρηθούν για τα παιδαγωγικά μέτρα που ελήφθησαν για τα παιδιά τους. Με ακατανόμαστες ύβρεις και κατηγορίες για δήθεν διακριτική συμπεριφορά απέναντι στους μαθητές, απαξίωσαν το έργο και την προσωπικότητα των εκπαιδευτικών. Παρεμποδίζοντας την εκπαιδευτική διαδικασία, προσέβαλαν εργαζόμενους σε ώρα λειτουργίας του σχολείου, ενώπιον των παιδιών τους και άλλων μαθητών, με χειρονομίες, ύβρεις και πράξεις που δεν συνάδουν με το χώρο του σχολείου.

Η συμπεριφορά αυτή προσκρούει στον κώδικα της στοιχειώδους ευγένειας με την οποία είθισται οι κηδεμόνες να αντιμετωπίζουν τους δασκάλους των παιδιών τους και μάλιστα ενώπιόν τους.

Ο Σύλλογος, θεωρώντας ότι τέτοιες συμπεριφορές δεν πρέπει να γίνονται ανεκτές και λαμβάνοντας υπόψη ότι πρωταρχικός ρόλος του σχολείου είναι να παραδώσει στην κοινωνία πολίτες με ήθος, που σέβονται τους συνανθρώπους τους και τους κοινούς κανόνες μιας κοινωνίας, κρούει τον κώδωνα του κινδύνου και ζητά τη στηλίτευση τέτοιων συμπεριφορών από την κοινωνία και την προστασία των αρχών.

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το