Το απόγευ­μα της Πέμ­πτης 11.04 πραγ­μα­το­ποι­ή­θη­κε κι­νη­το­ποί­η­ση έξω από τη Βου­λή, που κάλε­σαν η Συ­ντο­νι­στι­κή Επι­τρο­πή Αγώνα Ανα­πή­ρων (Σ.Ε.Α.Α.Ν), ο Ενιαί­ος Σύλ­λο­γος Γο­νέων & Κη­δε­μόνων ΑΜΕΑ Ατ­τι­κής και Νή­σων και το Σω­μα­τείο Ερ­γα­ζο­μένων σε Μο­νάδες Ιδρύ­μα­τα Σχο­λεία Ει­δι­κής αγω­γής (Σ.Ε.Μ.Ι.Σ.Ε.Α.).

Η κι­νη­το­ποί­η­ση αυ­τή έρ­χε­ται σε μια στιγ­μή που υλο­ποιού­νται τα νέα μέτρα της κυ­βέρ­νη­σης, που βάζουν στο στόχα­στρο την ει­δι­κή αγω­γή και βρί­σκουν γο­νείς και θε­ρα­πευ­τές σε ανα­βρα­σμό. Συ­γκε­κρι­μένα έχει εφαρ­μο­στεί από τον Γε­νάρη ο νέος κα­νο­νι­σμός του ΕΟΠ­ΠΥ που πε­τσο­κόβει θε­ρα­πεί­ες σε παι­διά με ανα­πη­ρί­ες και μα­θη­σια­κές δυ­σκο­λί­ες. Όλα τα αντι­λαϊκά μέτρα που φέρ­νει η κυ­βέρ­νη­ση εί­ναι άμε­σα συν­δε­δε­μένα, από τη μία, με το κού­ρε­μα του κρα­τι­κού προ­ϋπο­λο­γι­σμού για την ει­δι­κή αγω­γή, που φτάνει σχε­δόν στο μι­σό από τις προη­γού­με­νες χρο­νιές, και από την άλ­λη, με την πε­ραι­τέρω υπο­βάθ­μι­ση και διάλυ­ση της ”όποιας” δη­μόσιας ει­δι­κής αγω­γής-πρόνοιας, δί­νο­ντας την ευ­και­ρία στους με­γα­λο­ε­πι­χει­ρη­μα­τί­ες του χώρου να τρί­βουν τα χέρια τους.

Οι αντι­δράσεις, ως τώρα, εί­ναι ανα­ντί­στοι­χες της επί­θε­σης που συ­ντε­λεί­ται από την κυ­βέρ­νη­ση τα τε­λευ­ταία δύο χρόνια. Σ’ αυ­τά τα επί­πε­δα κυ­μάν­θη­κε και η τω­ρι­νή δια­μαρ­τυ­ρία η οποία δεν κα­τάφε­ρε να κι­νη­το­ποι­ή­σει πα­ρά κάποιους δε­κάδες γο­νείς, ερ­γα­ζόμε­νους και ΑΜΕΑ. Το πα­ρών στην κι­νη­το­ποί­η­ση έδω­σαν και γο­νείς, που δια­μαρ­τύ­ρο­νται και ζη­τούν από την κυ­βέρ­νη­ση άμε­ση λύ­ση για το κλεί­σι­μο της ιδιω­τι­κής δο­μής ”ΕΛ­ΠΙΣ”, που αφή­νει στο δρόμο 40 άτο­μα με βα­ρύ αυ­τι­σμό.

Η γε­νι­κότε­ρη υπο­χώρη­ση του συν­δι­κα­λι­στι­κού κι­νή­μα­τος τα τε­λευ­ταία χρόνια, κα­θώς και τα όσα δια­δρα­μα­τί­ζο­νται τους τε­λευ­ταί­ους μή­νες στη ΓΣΕΕ δεν βοη­θά τους ερ­γα­ζόμε­νους και το λαό να συ­σπει­ρω­θούν και να πα­λέψουν μέσα από το σω­μα­τείο τους. Στο χώρο της ει­δι­κής αγω­γής χι­λιάδες ερ­γα­ζόμε­νοι, γο­νείς και ΑΜΕΑ βρί­σκο­νται μα­κριά από τα σω­μα­τεία και τους συλ­λόγους τους και πα­ρα­κο­λου­θούν τις εξε­λί­ξεις μέσα από τους επι­στη­μο­νι­κούς συλ­λόγους και σω­μα­τεία ερ­γο­δο­τών, οι οποί­οι όλο αυ­τό το διάστη­μα το μόνο που κάνουν εί­ναι να δια­πραγ­μα­τευ­τούν με την κυ­βέρ­νη­ση για την εξα­σφάλι­ση των δι­κών τους συμ­φε­ρόντων.

Από την άλ­λη τα σω­μα­τεία που κάλε­σαν στην τε­λευ­ταία κι­νη­το­ποί­η­ση, στα οποία κυ­ριαρ­χούν οι δυ­νάμεις του ΠΑ­ΜΕ, δεν έχουν κα­τα­φέρει να συ­σπει­ρώσουν ερ­γα­ζόμε­νους και γο­νείς στους μα­ζι­κούς τους χώρους. Δεν θα μπο­ρού­σε να εί­ναι δια­φο­ρε­τι­κά όμως, όταν τα τε­λευ­ταία δύο χρόνια, που τα μέτρα ήταν προ των πυ­λών, η ηγε­σία του σω­μα­τεί­ου ερ­γα­ζο­μένων δεν έβλε­πε το πρόβλη­μα, και μόνο τώρα, στο και πέντε, ” δί­νει τα ρέστα της” ενάντια στην επί­θε­ση της κυ­βέρ­νη­σης αλ­λά βέβαια και των ερ­γο­δο­τών και με τον όρο αυ­τό συ­μπε­ρι­λαμ­βάνει τους πάντες και μέσα σε αυ­τούς εκα­το­ντάδες αυ­το­α­πα­σχο­λού­με­νους και ιδιώτες μι­κρών κέντρων που πλήτ­το­νται άμε­σα από τα αντι­λαϊκά μέτρα. Αλ­λά ακόμα και τώρα δεν μπο­ρεί να επι­τευ­χθεί η συ­σπεί­ρω­ση των ερ­γα­ζο­μένων, όσο η ηγε­σία του ΠΑ­ΜΕ δεν κάνει κα­θα­ρό ποιος εί­ναι ο πραγ­μα­τι­κός εχθρός και δεν θέτει το αί­τη­μα εκεί­νο που θα μπο­ρεί να πε­τύ­χει τη μέγι­στη συ­σπεί­ρω­ση, αντί για τα δε­κάδες αι­τή­μα­τα, τα οποία ….με­τα­θέτουν τη λύ­ση των προ­βλη­μάτων στη “λαϊκή εξου­σία”.

πηγή: Λαϊκός Δρόμος

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το