Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος, με πρωτοβουλία της Ένωσης Αποστράτων Αξιωματικών του Στρατού πραγματοποιήθηκε το ετήσιο μνημόσυνο στους νεκρούς του “Εθνικού” Στρατού, στις 29 Αυγούστου, σε Γράμμο-Βίτσι.

Η ημερομηνία δεν είναι τυχαία, καθώς στις 29 Αυγούστου του 1949 υποχώρησε ο ΔΣΕ στην Αλβανία. Όσο κι αν διάφοροι παρευρισκόμενοι, όπως ο πρόεδρος της ΕΑΑΣ μιλούν για “σεμνή τελετή μνήμης και όχι μίσους”, στην πραγματικότητα ο στόχος αυτού του ετήσιου μνημόσυνου είναι ένας: ο εορτασμός της νίκης που πέτυχαν ο “Εθνικός” Στρατός με τις χιλιάδες χρημάτων, πολεμικού υλικού και στελεχών του Αμερικανικού Στρατού.

Τη νίκη που πέτυχαν με τις βόμβες ναπάλμ των Αμερικάνων που ισοπέδωσαν και αλλοίωσαν το φλοιό του Γράμμου. Τη νίκη που πέτυχε το ξενόδουλο ελληνικό κράτος που στήθηκε από τους απόντες και τους προδότες του αντικατοχικού αγώνα, τους ταγματασφαλίτες και συνεργάτες των Ναζί, που αξιοποιήθηκαν μετά ως λακέδες των Άγγλων και των ΗΠΑ. Μια νίκη που συνοδεύτηκε από τις μαύρες μέρες της αμερικανοκρατίας, με την Ελλάδα μια απέραντη αμερικανική βάση, της ακραίας φτώχειας του λαού και βέβαια των εξοριών και των φυλακών για τους δημοκράτες, τους αριστερούς, τους κομμουνιστές.

Για του λόγου το αληθές, πέρα από τις αστείες φράσεις περί “σεμνής τελετής”, οι ομιλητές όπως ο πρόεδρος της ΕΑΑΣ Σταύρος Κουτρής, ο δημοτικός σύμβουλος Θεσσαλονίκης Κουριαννίδης, το κόμμα ΔΗΜΙΟΥΡΓΊΑ των γνωστών φασιστοειδών Τζήμερου-Κρανιδιώτη μίλησαν για τον “συμμοριτοπόλεμο”, το “βαρύτατο φόρο αίματος λόγω της κομμουνιστικής ανταρσίας που οδήγησε σε δεκάδες χιλιάδες θύματα (νεκροί, τραυματίες, παιδομάζωμα), πολύ – πολύ περισσότερα από αυτά που προκάλεσε ο πόλεμος και η Κατοχή…”(!), “τους ξενοκίνητους αντάρτες του “Δημοκρατικού” Στρατού Ελλάδας.”

Ο γνωστός ακροδεξιός βουλευτής της ΝΔ, Μπογδάνος, κατέθεσε στεφάνι και μίλησε “για τον αγώνα ενάντια στο διαμελισμό της πατρίδας”. Παρευρέθηκαν ακόμα και αντιπρόσωποι της ακροδεξιάς Ελληνικής Λύσης και του κόμματος του καταδικασμένου ναζί Κασιδιάρη.

Να σημειώσουμε εδώ ότι παρά το γεγονός πως η κυβέρνηση δεν εκπροσωπήθηκε ανοιχτά μέσω αντιπροσώπου, το ελληνικό κράτος θεσμικά αντιπροσωπεύεται εκεί. Η ΕΑΑΣ, που οργανώνει κάθε χρόνο τη συγκεκριμένη μάζωξη, αποτελεί Νομικό Πρόσωπο Δημοσίου Δικαίου και υπάγεται στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας. Ως εκ τούτου, αν και με έμμεσο τρόπο, το ελληνικό κράτος όχι απλά εκπροσωπείται, αλλά διοργανώνει τη συγκεκριμένη φασιστομάζωξη. 

Την ώρα που τα δεσμά του αμερικάνικου ιμπεριαλισμού σφίγγουν, που η φτώχεια απλώνεται, που το παρόν και το μέλλον του λαού και της νεολαίας μαυρίζει, αυτός ο ακροδεξιός εσμός των ζόμπι-νοσταλγών του μετεμφυλιακού κράτους και της Χούντας αναλαμβάνει να μας θυμίσει ότι το 1949 νίκησαν αυτοί και τα ξένα αφεντικά τους.  Προσπαθούν να διαστρεβλώσουν την ιστορία και να συκοφαντήσουν τους αγώνες του λαού, τους κομμουνιστές, το ΕΑΜ, τον ΕΛΑΣ και τον ΔΣΕ.

Γνωρίζουν ότι ο λαός, όσο μαυρίζει η ζωή του, θα αναζητά τη λύση στους αγώνες, στην Αριστερά, στο κομμουνιστικό κίνημα.Και αυτό θα γίνει. Όπως το προοδευτικό, το κομμουνιστικό και ευρύτερα το λαϊκό κίνημα, παρά τη στρατιωτική ήττα του 1949, έμεινε όρθιο και έδωσε νέες μάχες, έτσι και σήμερα θα βαδίσει μπροστά.

Το λαϊκό και το κομμουνιστικό κίνημα σήμερα, τιμώντας τις αμέτρητες θυσίες και τους νεκρούς των ΕΑΜ-ΕΛΑΣ-ΔΣΕ, θα ανασυγκροτηθεί στον αγώνα απέναντι στα αντιλαικά μέτρα. Θα συνεχίσει τον αγώνα μέχρι την τελική αποτίναξη του ζυγού των ξένων αφεντικών, των ντόπιων υποτακτικών και των εν λόγω ακροδεξιών νενέκων, για την εθνική ανεξαρτησία και την προκοπή της χώρας και του λαού μας.

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το