Παρέμβαση στο κέντρο της Αθήνας πραγματοποίησε σήμερα Σάββατο πρωί 12 Δεκεμβρίου κλιμάκιο του Μ-Λ ΚΚΕ. Συγκεκριμένα από τις 10.30 το πρωί υπήρξε παρέμβαση στο Μοναστηράκι, στη Βαρβάκειο Αγορά και στην Πλατεία Κοτζιά.

Αθήνα: Παρέμβαση κλιμακίου του Μ-Λ ΚΚΕ σε Μοναστηράκι – Βαρβάκειος – Πλατεία Κοτζιά, το Σάββατο 12/12/2020

Με πανό, ντουντούκες, φωνάζοντας συνθήματα, με το Λαϊκό Δρόμο και την προκήρυξη στο χέρι, με σημαίες, αφίσες και τρικάκια, διαδήλωσαν  καλώντας τη νεολαία και το λαό στον αγώνα ενάντια στον αντιλαϊκό προϋπολογισμό και ενάντια στη κυβερνητική βία και τρομοκρατίας.

Η ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΤΟΥ Μ-Λ ΚΚΕ ΠΟΥ ΜΟΙΡΑΣΤΗΚΕ

Εξοργιστική πρόκληση, για τον ελληνικό λαό, αποτελεί ο νέος κρατικός προϋπολογισμός που φέρνει η κυβέρνηση της ΝΔ, τις επόμενες μέρες, για ψήφιση στη Βουλή. Σε μια χρονική περίοδο όπου η φτώχεια και η ανεργία έχει πάρει εκρηκτικές διαστάσεις και η πανδημία τσακίζει την υγεία του λαού, σε μια χρονική στιγμή, δηλαδή, όπου τα λαϊκά στρώματα, η δημόσια υγεία και οι δημόσιες κοινωνικές υπηρεσίες είναι ανάγκη να στηριχθούν οικονομικά, ο κρατικός προϋπολογισμός της κυβέρνησης Μητσοτάκη για το 2021 κάνει ακριβώς το αντίστροφο. Αυξάνει τη φορολογία του λαού κατά 8%! Μειώνει τις δαπάνες για το δημόσιο σύστημα υγείας κατά 11%! Μειώνει τα κονδύλια για τα επιδόματα ανεργίας κατά 1δισ. ευρώ! Μειώνει τη χρηματοδότηση των κύριων συντάξεων κατά 12,4% και το κονδύλι επικουρικών συντάξεων κατά 127 εκατ. ευρώ!

Είναι ολοφάνερο ότι τα αυξημένα κρατικά έσοδα από τη μεγαλύτερη φορολογία δεν θα διοχετευθούν, ούτε κατ’ ελάχιστον, στην κάλυψη λαϊκών αναγκών (ούτε καν για το δημόσιο σύστημα υγείας!), αλλά αντίθετα θα κατευθυνθούν για την ενίσχυση των κρατικών κονδυλίων που απομυζά το μεγάλο κεφάλαιο («επενδυτικά προγράμματα», φορολογικές και ασφαλιστικές ελαφρύνσεις της εργοδοσίας κ.ο.κ.).

O νέος κρατικός προϋπολογισμός αποτελεί ένα πακέτο με πλήθος ακόμα αντιλαϊκών νομοθετημάτων, όπως το αντισυνδικαλιστικό νομοσχέδιο για τον κρατικό έλεγχο των συνδικάτων, το χτύπημα των συλλογικών συνδικαλιστικών λειτουργιών και του δικαιώματος της απεργίας, τα αντιεκπαιδευτικά μέτρα για την παιδεία, οι ιδιωτικοποιήσεις δημόσιων οργανισμών καθώς και ένα σύνολο βαθιά αντιδραστικών μέτρων που προβλέπει η «έκθεση Πισσαρίδη» για τους μισθούς, τα επιδόματα ανεργίας, την κοινωνική ασφάλιση κλπ.

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη προσπαθεί, με τον πιο στυγνό τρόπο, να βάλει τα λαϊκά στρώματα να πληρώσουν τις συνέπειες της διπλής κρίσης στην οικονομία και την υγεία. Εφαρμόζει πολιτική οικονομικής εξαθλίωσης των λαϊκών στρωμάτων και καταστροφής της δημόσιας υγείας. Και για να αποτρέψει τις λαϊκές διαμαρτυρίες και αντιδράσεις στραγγαλίζει με διαταγές δημοκρατικά δικαιώματα και ελευθερίες. Κτίζει, με προσχηματικό κάλυμμα την πανδημία, ένα αστυνομικό κράτος τρόμου και φόβου που το ενεργοποίησε σε όλη την έκτασή του στον τριήμερο εορτασμό του Πολυτεχνείου, στην απεργία της 26ης Νοέμβρη, στην επέτειο της δολοφονίας του μαθητή Αλ. Γρηγορόπουλου. Απαγορεύει τις λαϊκές συγκεντρώσεις και διαδηλώσεις και επιβάλλει την αστυνομοκρατία σε όλη την Ελλάδα, προσάγοντας στα αστυνομικά τμήματα και συλλαμβάνοντας μαζικά διαδηλωτές ακόμα και απλούς πολίτες, επαναφέροντας πολιτικές καταστάσεις που θυμίζουν σκοτεινές μετεμφυλιακές και χουντικές εποχές.

Αυτή η άγρια αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης της Δεξιάς, που σαρώνει τα οικονομικά, δημοκρατικά και συνδικαλιστικά δικαιώματα του λαού, ακόμα και τα δικαιώματά του για υγεία και ζωή, πρέπει και μπορεί να ανακοπεί!

Μπορεί να ανακοπεί με τη μαζική, γενικευμένη κινητοποίηση του λαού που, σπάζοντας το κλίμα της αστυνομικής τρομοκρατίας, θα υψώσει ένα ισχυρό φράγμα αντίστασης και απόκρουσης των αντιδραστικών κυβερνητικών μέτρων.

Προς αυτή την κατεύθυνση ένα ακόμα βήμα πρέπει να αποτελέσει η κήρυξη απεργιακής κινητοποίησης ενάντια στο νέο κρατικό προϋπολογισμό.

Καλούμε όλους τους εργαζόμενους, όλο το δημοκρατικό κόσμο, όλο τον ελληνικό λαό, σε μαζικό αγώνα για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων του για δουλειά και για τη στήριξη των ανέργων, για αξιοπρεπή μισθό και σύνταξη, για τη στήριξη της δημόσιας υγείας, για την υπεράσπιση των δημοκρατικών και συνδικαλιστικών δικαιωμάτων.

-Κάτω ο αντιλαϊκός φοροληστρικός προϋπολογισμός της κυβέρνησης – Όχι στην περικοπή των κοινωνικών δαπανών – Άμεση ενίσχυση του συστήματος δημόσιας υγείας-πρόνοιας-ασφάλισης – Δημόσια δωρεάν υγεία για όλο το λαό!

-Δουλειά και οικονομική στήριξη στους ανέργους – Όχι στην περικοπή των μισθών και των δώρων – Όχι στην αναστολή των συμβάσεων εργασίας, στην εκ περιτροπής, προσωρινή και μερική απασχόληση – Όχι στην επιβολή της τηλεργασίας.

-Κάτω οι αντιδημοκρατικές απαγορεύσεις και η αστυνομική τρομοκρατία -Κάτω τα χέρια από τη συνδικαλιστική λειτουργία των σωματείων και το δικαίωμα της απεργίας.
-Με μαζικούς αγώνες παλεύουμε για την ανατροπή της αντιλαϊκής πολιτικής.

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το