Βέβαια! Να δουλεύεις 12ωρο. Και τι να κάνεις σπίτι, αν δεν στο έχει πάρει η τράπεζα και δικαίως. Να τσακώνεσαι με τους οικείους σαν το σκύλο με τη γάτα, κι αν δεν έχεις φράγκα για τους κατιόντες με το σκύλο και τη γάτα.

Δουλειά λοιπόν, εν ανάγκη και αμισθί. Για την προϋπηρεσία και για την Ελλάδα ρε γαμώτο. Που με χρέος κλάσμα του σημερινού μπήκε στα μνημόνια, ενώ τώρα θριαμβεύει. Και δεν θα αφήσουμε τους απεργούς να απειλούν το θρίαμβο και μαζί την κοινωνία, αποτελούμενη σαφώς από ασπόνδυλα μαλάκια, μικροαστούς, θεούσες, ψεκασμενους και θεατές reality.

Φωτιά και τσεκούρι στους εξεγερμένους! Διακόσια χρόνια από την εθνεγερσία! Και μην δολοφονείτε την προσωπικότητα του Υπουργού! Αιδώς, Αργείοι! Να απολαμβάνετε την κόλαση των ευρωλαγνων! Κι εσύ, ντελιβερά, μη σκοτίζεσαι για τη ζωή σου που κινδυνεύει. Δημόσιε Υπάλληλε, άχθος αρούρης, μη διαμαρτύρεσαι για το μισθό που σου πετσόκοψαν. Έπρεπε, έλεγε ο Μπάμπης στις ειδήσεις των 9. Δεν φτάνει που οι νονοί της νύχτας ξέρουν σημάδι, όπως λέει κι ο Άρης, κι αν είσαι ψώνιο, άνετα πίνεις τον καφέ σου στο da capo, παρέα με το γηραιό Σημίτη.

Ισχυρή Ελλάδα. Με τους κωλόγερους να μην ψοφάνε (γιούργια στις συντάξεις), τους νέους να φυτοζωούν και τους μεσήλικες σαν και του λόγου μου εν απογνώσει, διότι ο εργασιακός τους βίος θα τελειώσει μαζί με τη ζωή τους.

Στα 67, στα 72, στα 80, στα όσα θέλει ο ένδοξός μας καπιταλισμός. Ευπρεπέστατη τελευτή και λύπη. Σκάσε και κολύμπα. Κι αν δεν μπορείς να κολυμπήσεις, άντε πνίξου. Ελεύθερη αγορά είναι αυτή. Ή Σοβιετία ή Νέα Δημοκρατία. Μέση λύση δεν υπάρχει (κι ας σχίζει ο ΣΥΡΙΖΑ τις καλτσοδέτες του στους δρόμους των αγώνων).

Το λέει και ο Σκάι που δεν σκάει, παρότι μπουκωμένος από πακτωλούς ζεστού κρατικού χρήματος. Μένουμε σπίτι, μένουμε ασφαλείς και εργασιακά πάντα ανασφαλείς και επισφαλείς. Σαπίζουμε στη φάμπρικα. Περιμένουμε υπομονετικά έξω από τις τράπεζες, γιατί οι συναλλαγές γίνονται on line και οι υπάλληλοι απολύονται.

Και αν μας έχουν λείψει οι ειδήσεις των 8, ανοίγουμε pc και βουρ για τηλεκπαίδευση. Ως το τέλος του χρόνου,του κόσμου, του κόσμου τους.

Μαρία Τσαφαρά, φιλόλογος, 

μέλος του ΔΣ της Α’ ΕΛΜΕ Δυτικής Αττικής (Περιστέρι)

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το

Παρόμοια αρθρογραφία