Σήμερα ΔΕΥΤΕΡΑ 15/5, στις 7:00μμ, στην πλατεία «Μοναστηράκι» θα πραγματοποιηθεί η κεντρική προεκλογική εκδήλωση του Μ-Λ ΚΚΕ.

Η εκδήλωση θα καλυφθεί τηλεοπτικά από την ΕΡΤ

Στηρίζουμε με την παρουσία μας την προοπτική ενίσχυσης των αγώνων

για την αποτροπή των δυσβάσταχτων αντιλαϊκών μέτρων που επελαύνουν

οποιαδήποτε κυβέρνηση κι αν προκύψει μετά τις εκλογές.

Ενισχύουμε το μετερίζι της αντίστασης και του αγώνα

Ούτε ΝΔ – Ούτε ΣΥΡΙΖΑ

Ενάντια στην πολιτική της εξάρτησης και της εμπλοκής στον πόλεμο

Ενάντια στην πολιτική της φτώχειας, της ακρίβειας, της ανεργίας

Για να μη συγκαλυφθεί το έγκλημα στα Τέμπη

Οι λαϊκοί αγώνες θα κρίνουν το μέλλον

Στηρίξτε τις δυνάμεις της αντίστασης και του αγώνα

Για μια πραγματική Αριστερά

Δυναμώστε – Ψηφίστε

Μ-Λ ΚΚΕ

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του κόμματος,

«Το Μ-Λ ΚΚΕ παίρνει μέρος στη μάχη των εκλογών χωρίς να έχει καμία αυταπάτη ότι το αποτέλεσμα μιας κάλπης μπορεί να δώσει λύσεις στα μεγάλα προβλήματα ή πολύ περισσότερο να δικαιώσει τους μεγάλους στόχους και τα οράματα του ελληνικού λαού. Αυτή την αυταπάτη, άλλωστε, πλήρωσε ακριβά ο λαός μας, όσες φορές παγιδεύτηκε στις ψεύτικες ελπίδες της κάλπης, όπως αυτές που έθρεψε ο ΣΥΡΙΖΑ πριν τις εκλογές του 2015. Η ελπίδα βρίσκεται στο δρόμο της ασίγαστης λαϊκής πάλης, έχοντας εμπιστοσύνη στην ακατανίκητη δύναμη του λαϊκού αγώνα, στη δύναμη των μαζών.

Το Μ-Λ ΚΚΕ ανταποκρίθηκε με αγωνιστικό πνεύμα στη δύσκολη κατάσταση όλης της προηγούμενης περιόδου. Σε όλα τα σωματεία και τους συλλόγους που δραστηριοποιούνται μέλη του Μ-Λ ΚΚΕ και των παρατάξεών του, δόθηκε η μάχη για να ληφθούν αποφάσεις για κινητοποιήσεις ενάντια στα αντεργατικά μέτρα και τις απαγορεύσεις. Η στάση του Μ-Λ ΚΚΕ, τα δημόσια καλέσματά του για πραγματοποίηση συγκεντρώσεων και αντιιμπεριαλιστικών διαδηλώσεων, που αρκετές μέρες πριν με αφίσες και πανό γνωστοποιούσε -σε αντιπαράθεση με την πολιτική των δυνάμεων του «μετά θα λογαριαστούμε»-, οι αλλεπάλληλες πανελλαδικές καμπάνιες, εξορμήσεις και πικετοφορίες του, η έμπρακτη στήριξη στον αγώνα των υγειονομικών στις πύλες των νοσοκομείων και ενάντια στην υποχρεωτικότητα των εμβολίων, η αγωνιστική συμμετοχή στις φοιτητικές και εκπαιδευτικές κινητοποιήσεις συνέβαλε στο μέτρο των δυνάμεών μας στο σπάσιμο των φασιστικών απαγορεύσεων και στη στήριξη των αγώνων του λαού και της νεολαίας. Δίνοντας τη μάχη ενάντια στη γραμμή της προσαρμογής στις «συμβολικές εκδηλώσεις» που έσερνε ο ποικιλώνυμος ρεφορμισμός, υπηρετήθηκε η γραμμή της εμπιστοσύνης στη δύναμη του λαϊκού αγώνα, στη δύναμη των μαζών. Γιατί μόνο το λαϊκό κίνημα, και κανείς άλλος στο όνομά του, είναι αυτό που μπορεί να αποκρούσει και να ανατρέψει την κυβερνητική πολιτική.

Αρνούμαστε την καταπάτηση των δικαιωμάτων της εργατικής τάξης, της νεολαίας, όλου του εργαζόμενου λαού. Ούτε ΝΔ – ούτε ΣΥΡΙΖΑ. Για μια πραγματική Αριστερά. Αυτό είναι το μήνυμα του Μ-Λ ΚΚΕ, το δικό μας κάλεσμα μπροστά στις επερχόμενες εκλογές της 21ης Μάη. Ο λαός μας χρειάζεται μια πραγματική αριστερά που δεν θα υποτάσσεται στην πολιτική των αστικών κομμάτων, αλλά θα μάχεται και θα συγκρούεται με την αστική πολιτική.

Στον αντίποδα μιας τέτοιας αριστεράς βρίσκεται η ηγεσία του ΚΚΕ που αδυνατεί να εκφράσει τις πραγματικές ανάγκες των λαϊκών μαζών και να δώσει ώθηση στους μαζικούς αγώνες. Αντί για πλατιά αγωνιστική συσπείρωση του λαού, περιχαράκωση και υπόταξη όλων των σχεδιασμών του στην εκλογική του ενίσχυση. Αντί για αποφασιστικό ξεδίπλωμα και κλιμάκωση των αγώνων, προσπάθειες ελέγχου και χειραγώγησης των αγωνιστικών διαθέσεων, προσπάθειες να μην συντονιστούν οι αγώνες, πυροσβεστικός ρόλος, υπονόμευση όσων κινητοποιήσεων ξεφεύγουν από τον έλεγχό του. Η πολιτική της ηγεσίας του ΚΚΕ αποτέλεσε ξεχωριστό στήριγμα στην κυβερνητική πολιτική για την πανδημία. Αποδέχθηκε ουσιαστικά την πολιτική των κυβερνητικών απαγορεύσεων και της καραντίνας. Η συμβιβαστική και υπονομευτική γραμμή του εκδηλώθηκε σταθερά και παντού, από το φοιτητικό και εκπαιδευτικό κίνημα μέχρι τους απεργιακούς αγώνες εργαζομένων, τις αναστολές στους υγειονομικούς, τις τελευταίες κινητοποιήσεις των καλλιτεχνών και τα πρόσφατα αγροτικά μπλόκα. Πρόκειται για μια γραμμή άσφαιρη που δεν αντιπροσωπεύει καμιά απειλή για τα συμφέροντα της κυρίαρχης τάξης.

Το Μ-Λ ΚΚΕ έχει πολύχρονη, επί δεκαετίες, δράση και παρουσία στην πολιτική ζωή του τόπου. Έχει βαθιές ρίζες στο αριστερό και κομμουνιστικό κίνημα της Ελλάδας και αδιάλειπτη συμβολή στους αγώνες για τα κοινωνικά δικαιώματα και τις πολιτικές και συνδικαλιστικές ελευθερίες. Αμετάθετος στόχος μας είναι η ανασυγκρότηση του κομμουνιστικού κινήματος πάνω σε επαναστατικές βάσεις, η δημιουργία ενός πραγματικά κομμουνιστικού κόμματος. Είναι, επίσης, η ανασύσταση μιας πραγματικής Αριστεράς, που θα υπερασπίζει τις άμεσες και ζωτικές λαϊκές διεκδικήσεις, επιδιώκοντας σταθερά την ανύψωσή τους ως το επίπεδο του παλλαϊκού αγώνα, για να γίνει ο λαός αφέντης στον τόπο του. Στηριζόμαστε και στηρίζουμε για το σκοπό αυτό, πριν απ’ όλα, τον μαζικό λαϊκό εξωκοινοβουλευτικό αγώνα. Ενάντια στο σάπιο και διεφθαρμένο καθεστώς της εξάρτησης και της υποτέλειας, της εκμετάλλευσης και της καταπίεσης.

Ενάντια στην αντιλαϊκή εξουσία της ντόπιας οικονομικής ολιγαρχίας και των ξένων ιμπεριαλιστών, προστατών και κηδεμόνων της. Ενάντια στα ακροδεξιά και φασιστικά παραμαζώματα.

Το Μ-Λ ΚΚΕ δεν εκχωρεί τον αγώνα για την υπεράσπιση των κυριαρχικών δικαιωμάτων της χώρας και την υπόθεση της εθνικής ανεξαρτησίας στις δυνάμεις της υποτέλειας, στους εθνοκάπηλους και πατριδέμπορους.

Το Μ-Λ ΚΚΕ δεν εκχωρεί την υπεράσπιση της μεγάλης υπόθεσης του σοσιαλισμού στο ΚΚΕ και στους κάθε είδους αναθεωρητές, που έχουν αποδειχτεί στην πράξη συνεργοί στο έργο της δυσφήμισης του σοσιαλισμού και της κατεδάφισής του, όπως και στο έργο της παραχάραξης όλης της ιστορίας του ελληνικού και διεθνούς κομμουνιστικού κινήματος».

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το