Παρασκευή, 11 Οκτωβρίου, 19:00

Εγκαίνια έκθεσης ζωγραφικής Θωμά Σταυρόπουλου «κλέβοντας στιγμές»

Το Σήμα και ο ζωγράφος Θωμάς Σταυρόπουλος σάς προσκαλούν το απόγευμα της Παρασκευής, 11 Οκτωβρίου, στα εγκαίνια της έκθεσης «κλέβοντας στιγμές». Τόσο στο επίσημο site, όσο και στη σελίδα FB του Σήματος, μπορεί κανείς να πάρει μικρή «γεύση» από τα έργα του ζωγράφου τα οποία θα κοσμήσουν την κεντρική αίθουσα της Ισαύρων 29Γ μέχρι τις πρώτες ημέρες του Νοεμβρίου, και για τις ημέρες και ώρες λειτουργίας του Σήματος. 

Τα έργα ζωγραφικής του Θωµά Σταυρόπουλου που εκτίθενται στο Σήµα, ξανοίγονται µορφολογικά µε αναµφισβήτητη εκφραστική δύναµη, σε πολλά (και εκ πρώτης όψεως τελείως διαφορετικά) πεδία. Από την εξαιρετικά πειστική σχεδιαστική συνόψιση των πραγµάτων, συµπεριλαµβανοµένης, της εµβληµατικής για τη δουλειά του Θ.Σ., προσωπογραφικής παραµόρφωσης, ως την φαινοµενικά άµορφη και χαοτική, αφηρηµένη εξπρεσιονιστική επεξεργασία της ζωγραφικής επιφάνειας, τον στροβιλισµό σηµείων, γραµµών, σχηµάτων και χρωµάτων και τα ποικίλµατα της µατιέρας. Πρόκειται για ποιοτική δουλειά ενός ιδιαίτερα ταλαντούχου, ευφάνταστου και δηµιουργικού εργάτη της Τέχνης. Μια δουλειά που πραγµατεύεται και διατρέχει, εµπειρικά και διαισθητικά, τα ζωγραφικά προβλήµατα, λίγο – πολύ πράγµατι, εφ’ όλης της ύλης, «κλέβοντας στιγµές».    

                                           Π.Κ.

Σάββατο, 12 Οκτωβρίου, 21:30

Μουσική περιήγηση με τραγούδια και σκοπούς από την ενδοχώρα έως τα παράλια της Κρήτης

Το βράδυ του Σαββάτου, 12 Οκτωβρίου, το Σήμα υποδέχεται με χαρά τους μουσικούς Δ. Βασιλάκη, Β. Διαμαντάκη και Π. Λεοντόπουλο, σε μια μοναδική μουσική περιήγηση με τραγούδια και σκοπούς από την ενδοχώρα έως τα παράλια της Κρήτης. Από τα μέσα του 17ου αιώνα μέχρι τις αρχές του προηγούμενου, και από εκεί στο σήμερα. Η είσοδος θα είναι ελεύθερη.

Δαμιανός Βασιλάκης – Κρητικά πνευστά, νταουλάκι
Βασίλης Διαμαντάκης – λαούτο μαντολίνο
Παναγιώτης Λεοντοπούλος – μπουζούκι, λαούτο

Από τον Οκτώβριο, στο Σήμα:

οι Τετάρτες, Πέμπτες, Παρασκευές γεμίζουν …ταπεραμέντο!

Μαθήματα παραδοσιακών χορών στο ΣΗΜΑ!
Τα απογεύματα της Παρασκευής ζωντανεύουν, με μαθήματα παραδοσιακών χορών! Για αρχάριους, έμπειρους, μικρούς, μεγάλους, σε κάθε περίπτωση, φίλους του χορού! Για περισσότερες πληροφορίες, και για δηλώσεις συμμετοχής, μπορείτε να καλείτε στο τηλέφωνο του Σήματος 2114008603 ή στον αριθμό 6976777952.

Τα μαθήματα παραδοσιακών χορών θα παραδίδονται τις Παρασκευές, στις 18:30.

ΣΗΜΑ
τηλέφωνο: 2114008603
διεύθυνση: Ισαύρων 29Γ, Εξάρχεια
βρείτε το ΣΗΜΑ και στο Facebook:
www.facebook.com/simaporeia.
Η ιστοσελίδα μας:
sima.poreia.net e-mail: shmaporeia@gmail.com
(εδώ μπορείτε να ζητήστε να λαμβάνετε
το πρόγραμμα εκδηλώσεών μας) 





Στο Σήμα, προσεχώς…

Μετά την Οκτωβριανή Επανάσταση, η Κινέζικη ήταν το πιο σπουδαίο πολιτικό γεγονός του 20ου αιώνα. Δεν άλλαξε μόνο τη μοίρα 700 εκατομμυρίων ανθρώπων, αλλά έγινε και πηγή έμπνευσης, αυτοπεποίθησης και επαναστατικής ορμής και σε άλλα κινήματα σε όλο τον κόσμο. 70 χρόνια μετά την ανακήρυξη της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας, ανιχνεύουμε την ιστορία, αναζητούμε τα δυνατά και τα αδύνατα σημεία, απαντάμε σε ερωτήματα, χαράζουμε την τακτική μας. Με αφορμή τα 70 χρόνια από τη νίκη της Κινέζικης επανάστασης, η Πορεία διοργανώνει εκδήλωση – συζήτηση στο χώρο του ΣΗΜΑτος.

09 Νοεμβρίου

«Αντιδραστικές αναδιαρθρώσεις σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης. Τα αιτήματα και τα καθήκοντα του εκπαιδευτικού & φοιτητικού κινήματος».

Αυτή η εικόνα δεν έχει ιδιότητα alt. Το όνομα του αρχείου είναι Παυλίδης.jpg

Εκδήλωση του Εκπαιδευτικού Ομίλου και της Φοιτητικής Πορείας με κεντρικό ομιλητή τον πανεπιστημιακό Περικλή Παυλίδη.

Δεν χρειάζονται διαφήμιση. Μια ημέρα πριν την επέτειο του Πολυτεχνείου, το Σήμα υποδέχεται τους Υπεραστικούς. Βασική παράμετρος στη δράση του σχήματος και σημείο συσπείρωσής του αποτέλεσε η προσπάθεια για μια τέχνη που επιδιώκει να συνδεθεί με τους κοινωνικούς αγώνες. Είσοδος ελεύθερη!

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το