Ένα από τα μπλοκ που χτυπήθηκαν βάναυσα από τις δυνάμεις της “τάξης και της ασφάλειας” στη συγκέντρωση της Πέμπτης στο Σύνταγμα ήταν το μπλοκ που συγκρότησαν το ΚΚΕ(μ-λ), οι Αγωνιστικές Κινήσεις ΑΕΙ ΤΕΙ και η Ταξική Πορεία.

Το μπλοκ του ΚΚΕ (μ-λ) βρισκόταν λίγα μέτρα από το μπλοκ του Μ-Λ ΚΚΕ όταν άρχισαν να πέφτουν βροχή τα δακρυγόνα. Το μπλοκ του Μ-Λ ΚΚΕ δεχόμενο την επίθεση των ΜΑΤ μετακινήθηκε συγκροτημένα προς τη Βασιλέως Γεωργίου με κατεύθυνση τη Σταδίου όπου δέχθηκε νέα επίθεση δακρυγόνων από την αστυνομία. Το μπλοκ του ΚΚΕ (μ-λ) δέχτηκε αντίστοιχα συνεχείς επιθέσεις ενώ προσπαθούσε να συνεχίσει την πορεία προς την Πανεπιστημίου.

Όταν κάποια στιγμή από τα συνεχή χτυπήματα το μπλοκ έσπασε και οι συναγωνιστές προσπαθούσαν να το ξανασυγκροτήσουν δέχτηκε επίθεση από αστυνομικούς ο σ. Νίκος Ζυγογιώργος, μέλος του ΚΚΕ (μ-λ).

Τότε πισώπλατα (δεν θα μπορούσε κι αλλιώς!) και θρασύδειλα και ενώ δεν συνέβαινε κάτι άλλο ένας ματατζής τον χτύπησε με ανάποδο γκλομπ στο κεφάλι. Ο σύντροφος Νίκος Ζυγογιώργος τη “γλύτωσε” με ράμματα και δεν χρειάστηκε να νοσηλευτεί. Από τις συνεχείς επιθέσεις άλλος σύντροφος αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα με το χέρι του και οι πιο ελαφριά τραυματισμένοι είναι αρκετοί.

Όπως σημειώνει το site antigeitonies3.blogspot.com το μήνυμα χθες ήταν ξεκάθαρο! Δεν είναι το πρόβλημα της κυβέρνησης οι μπάχαλοι και οι μολότωφ, αυτοί τη βολεύουν μια χαρά! Το πρόβλημα είναι όσοι αμφισβητούν πραγματικά την πολιτική του, όσοι δημιουργούν τον κίνδυνο να πεισθεί ο λαός να συγκροτηθεί με τα δικά του όργανα πάλης, να αντισταθεί στην επίθεση ενάντιά του και να διεκδικήσει όλα όσα δικαιούται.

Η καταγγελία της Ταξικής Πορείας

Η Ταξική Πορεία καταγγέλλει τη δολοφονική επίθεση των δυνάμεων της κρατικής καταστολής στην πραγματικά μαζική διαδήλωση του λαού και της νεολαίας ενάντια στην ψήφιση του χουντικής έμπνευσης νομοσχεδίου για την απαγόρευση των διαδηλώσεων. Το όργιο βίας, τρομοκρατίας και καταστολής από τα ΜΑΤ και την ομάδα ΔΕΛΤΑ στα οργανωμένα μπλοκ που διαδήλωναν αποδεικνύει τις πραγματικές διαθέσεις και την πραγματικότητα που ετοιμάζει η κυβέρνηση της ΝΔ για την επόμενη μέρα της ψήφισης.

Με ασφυξιογόνα, δακρυγόνα, χειροβομβίδες κρότου λάμψης, ξύλο και επίθεση των μηχανών στα μπλοκ προσπάθησαν ξανά και ξανά να διαλύσουν τη μεγαλειώδη διαδήλωση. Τα ανοιγμένα κεφάλια από τις ανάποδες γκλοπιές, τα σπασμένα χέρια και πόδια, τα μελανιασμένα και πατημένα κορμιά από τις μηχανές των ΔΕΛΤΑδων, οι προσαγωγές και οι συλλήψεις αγωνιστών, η μανία με την οποία χτυπούσαν και ούρλιαζαν ‘’Θα σας σκοτώσουμε ρε’’ είναι απλώς το προειδοποιητικό μήνυμα για το οργανωμένο λαϊκό, εργατικό και νεολαιϊστικό κίνημα, για όποιον δημοκρατικό άνθρωπο τολμήσει να αμφισβητήσει την κυριαρχία τους.

Η κυβέρνηση της ΝΔ συγκροτημένα και αποφασιστικά σκληραίνει την ολομέτωπή επίθεση στα δικαιώματά μας. Φοβάται και θωρακίζεται απέναντι στις διαθέσεις και τα αντανακλαστικά του λαού να τα υπερασπιστεί και να διεκδικήσει τη ζωή και το μέλλον του. Στην επίθεση που εξαπολύει στους χώρους δουλειάς, τη διάλυση κάθε ίχνους εργατικού δικαιώματος, τις χιλιάδες απολύσεις, τα εκατομμύρια ανέργων, τα δεκάδες θανατηφόρα εργατικά ατυχήματα χρειάζεται τους εργαζόμενους ανυπεράσπιστους και άοπλους, απογυμνωμένους από τα μέσα πάλης τους και τη δυνατότητα να συγκροτηθούν και να αντισταθούν. Γι’ αυτό από το μητρώο πραγματικών δικαιούχων, τις ηλεκτρονικές ψηφοφορίες και την απαγόρευση των απεργιών, έφτασαν στην πλήρη απαγόρευση και ποινικοποίηση της δυνατότητας του λαού και της νεολαίας να συγκροτείται, να οργανώνεται, να αντιστέκεται, να διεκδικεί και να αμφισβητεί την παντοδυναμία του συστήματος της εκμετάλλευσης.

Η επίδειξη δύναμης και προθέσεων των δυνάμεων καταστολής είχε σαφή στόχο να διαλύσει τη διαδήλωση και να τρομοκρατήσει. Τα βίντεο που κυκλοφορούν αποδεικνύουν την αγριότητα των πραιτοριανών τους, αποκαλύπτουν το ‘’στήσιμο’’ των κατηγοριών στους συλληφθέντες. Για άλλη μια φορά, σήμερα είναι προκλητική η παρουσία των ΜΑΤ, στην ιδιαίτερα μαζική συγκέντρωση αλληλεγγύης στους συλληφθέντες έξω από τα δικαστήρια της Ευελπίδων. Οι αγώνες όμως δεν τρομοκρατούνται, το δίκιο δε φιμώνεται. Ξέρουμε πολύ καλά ότι κανένας νόμος δεν έμεινε στα χαρτιά. Στον δρόμο θα ανατρέψουμε τον χουντικό νόμο που ψήφισαν ΝΔ, ΚΙΝΑΛ και Ελληνική Λύση, με το δυνάμωμα των αγώνων μας, με την αποφασιστικότητα του δίκιου μας.
Στον δρόμο σπάμε την τρομοκρατία!

ΑΜΕΣΗ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ OΛΩΝ ΤΩΝ ΣΥΛΛΗΦΘΕΝΤΩΝ!

ΑΜΕΣΗ ΑΠΟΣΥΡΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΩΝ!

Η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΕ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ, ΤΟΥ ΛΑΟΥ Η ΠΑΛΗ ΘΑ ΤΗΝ ΣΠΑΣΕΙ!

Η Καταγγελία του Μ-Λ ΚΚΕ

Μ-Λ ΚΚΕ: Κάτω η πολιτική της καταστολής και της τρομοκρατίας

Το Μ-Λ ΚΚΕ χαιρετίζει τις χιλιάδες λαού που εξέφρασαν την αντίθεσή τους ενάντια στο νέο, χουντικής κοπής νομοσχέδιο, που φέρνει προς ψήφιση η κυβέρνηση της ΝΔ χτυπώντας το αναφαίρετο λαϊκό δικαίωμα στη διαδήλωση, τις συγκεντρώσεις και τις απεργιακές κινητοποιήσεις. Η πρωτοφανής για τα μεταπολιτευτικά δεδομένα κίνηση της κυβέρνησης, ενεργοποίησε τα δημοκρατικά αντανακλαστικά του λαού μας και η σημερινή κινητοποίησή του αποτελεί σημαντική παρακαταθήκη στην πάλη του για την υπεράσπιση των δημοκρατικών δικαιωμάτων.

Απέναντι στο κινητοποιημένο πλήθος η κυβέρνηση της ΝΔ εξαπέλυσε ένα όργιο καταστολής και αστυνομικής βίας, διαλύοντας τη σημερινή συγκέντρωση. Η στάση της κυβέρνησης δεν είναι τυχαία. Επιδιώκει να στείλει ένα ξεκάθαρο μήνυμα σε όσους αντιστέκονται στην βάρβαρη, αντιλαϊκή πολιτική της. Ξέρει πολύ καλά η κυβέρνηση, ότι η νέα αντιλαϊκή επέλαση που έχει ήδη ξεκινήσει, αργά ή γρήγορα θα γεννήσει λαϊκές αντιστάσεις. Αυτές τις αντιστάσεις επιδιώκει να προλάβει σήμερα η ΝΔ με το νέο νομοσχέδιο για τις διαδηλώσεις. Η αστυνομική βία, τα χημικά και η καταστολή με την οποία αντιμετωπίστηκε η σημερινή κινητοποίηση αποτελούν πρόβα τζενεράλε του νομοσχεδίου που προωθεί η κυβέρνηση και δείχνει με ποιον τρόπο θα αντιμετωπίζει από εδώ και πέρα τους λαϊκούς αγώνες και τις λαϊκές κινητοποιήσεις.

Ο λαός, στην πάλη του απέναντι στην βάρβαρη πολιτική της κυβέρνησης, πρέπει να απομονώσει την τυφλή και μηδενιστική δράση του αναρχικού και αντιεξουσιαστικού χώρου, η οποία αξιοποιείται από τις δυνάμεις καταστολής για να χτυπήσει τις λαϊκές κινητοποιήσεις.

Απέναντι στην βάρβαρη αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης, με την οποία επιδιώκει να φορτώσει τα σπασμένα της νέας οικονομικής κρίσης στα γνωστά υποζύγια και απέναντι στην πολιτική της καταστολής και της πρωτοφανούς περιστολής των δημοκρατικών δικαιωμάτων, ο μόνος δρόμος που ανοίγεται για το λαό μας και που μπορεί να βάλει φραγμό σε αυτήν την πολιτική είναι αυτός του μαζικού εξωκοινοβουλευτικού αγώνα.

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το