οι Πύλες του Πολιτικού Παραδόξου

Christmas edition

Αποκάλυψη τώρα: Επιχείρηση «Μπαμπούσκα»

Το πραγματικό σχέδιο της ελληνικής κυβέρνησης

για τον εμβολιασμό των Ελλήνων (με εικόνες)

Κεφάλαιο 1ο. η ελληνική πραγματικότητα ξεπερνάει το Χόλιγουντ

Βγαλμένο από τις πιο επιτυχημένες ταινίες δράσης του Χόλιγουντ είναι το επιχειρησιακό σχέδιο της ελληνικής κυβέρνησης για τον εμβολιασμό των Ελλήνων.

Μολονότι το κομμάτι της μεταφοράς, φύλαξης-προστασίας και της κατανομής των εμβολίων, το οποίο ήδη υλοποιείται με άκρα μυστικότητα υπό το φως της δημοσιότητας, έχει λάβει την κωδική ονομασία «Ιπποκράτης» (εμπνευσμένη από την απολύτως επιτυχημένη θερινή κυβερνητική εκστρατεία πιστοποίησης των covid-free τουριστικών καταλυμάτων, και την επέτειο συμπλήρωσης 2480 ετών στην πρωτοπορία της υγείας), ενώ το κομμάτι που αφορά την εκστρατεία εμβολιασμών σε 1.018 κέντρα εμβολιασμού, έχει λάβει την κωδική ονομασία «Ελευθερία» (εμπνευσμένη από το όνομα του σωτήριου διαστημόπλοιου στην αμερικανική ταινία επιστημονικής φαντασίας «Αρμαγεδδών»), ωστόσο (με βάση αξιόπιστες πληροφορίες) το πλήρες σχέδιο της κυβέρνησης για την υγειονομική σωτηρία της χώρας φέρει την κωδική ονομασία «Επιχείρηση “Μπαμπούσκα”». Κάποιοι σημειώνουν ότι η ονοματοδοσία αυτή είναι η μοναδική παραχώρηση που έγινε στον ρωσικό ιμπεριαλισμό.

Κεφάλιο 2ο. μοιράζοντας τις επικράτειες εμβολιασμών

Όποιος νομίζει ότι η χώρα μας περιμένει μόνο εμβόλια από την Pfizer/BioNTech, κάνει λάθος. Εκτός από τις 4,7 εκατ. δόσεις που περιμένουμε από την (Αμερικανο-Γερμανική) σύμπραξη αυτή, επιπλέον έχουμε κάνει παραγγελίες (βασικά, τα έχει κανονίσει όλα η ΕΕ για εμάς) 1,8 εκατ. δόσεις από την Moderna (Αμερικανική), 4,7 εκατ. δόσεις από την Johnson & Johnson (Αμερικανική), 5,3 εκατ. δόσεις από την Curevac (Γερμανική), 7,1 εκατ. δόσεις από την AstraZeneca/Oxford (Βρετανική), και 4,7 εκατ. δόσεις από την Sanofi/GSK (Γαλλο-Βρετανική σύμπραξη). Αυτό συμβαίνει όταν οι δυτικοί ιμπεριαλιστές μοιράζουν τις υπό εμβολιασμό επικράτειές τους στον δυτικό κόσμο. Καραδοκούν με δικό τους υποψήφιο εμβόλιο, η Janssen Pharmaceuticals (Βέλγοι) και η Novavax (Σουηδοί). Κάπου εκεί, ίσως χρειαστεί να ξαναγίνει ιμπεριαλιστική μοιρασιά.

Γενικώς, σε ό,τι αφορά στη χώρα μας, το ιδεολόγημα του ΚΚΕ και της ΑΝΤΑΡΣΥΑ ότι η Ελλάδα είναι ιμπεριαλιστική χώρα, δέχεται αυτές τις ημέρες σοβαρό πλήγμα. Όχι μόνο παραγγέλνουν άλλοι για εμάς, αλλά μάλιστα πολλές από τις παραγγελίες αφορούν εμβόλια τα οποία μέχρι και τον προηγούμενο μήνα τα απέσυραν οι ίδιοι οι κατασκευαστές τους ως αναποτελεσματικά (ήτοι ακατάλληλα), όπως έκανε η AstraZeneca/Oxford και η Johnson & Johnson. Ας σημειωθεί ότι η ΕΕ της (φιλ)ελεύθερης αγοράς, απαγορεύει στα κράτη-μέλη της να αγοράσουν εμβόλιο κινεζικής ή ρωσικής προέλευσης. «Laissez faire..»!

Κεφάλαιο 3. ευτυχώς, μείναμε 27

Η ΕΕ επέσπευσε (κατά το κοινώς λεγόμενο «ξεπέταξε») όλες τις διαδικασίες ώστε το πρώτο διαθέσιμο δυτικό εμβόλιο να ξεκινήσει να χορηγείται στις 27 Δεκεμβρίου, στα 27 κράτη-μέλη της. Ο αριθμός, μάλλον είναι συμβολικός. Είναι πιθανό πως αν δεν έχει συμβεί ποτέ το Brexit, ο εμβολιασμός θα ξεκινούσε μια ημέρα αργότερα, στις 28 Δεκεμβρίου.

Όπως και να ’χει το πράγμα, πράγματι στις 27 του μήνα έφτασε στην Ελλάδα το πρώτο φορτίο εμβολίων. Όσοι περίμεναν κομβόι φορτηγών, μάλλον θα απογοητεύτηκαν: Σύνολο: 1 (ένα) φορτηγό.

Οι γνώστες των ταινιών δράσης (πχ. Ocean 13) θεωρούσαν σιγουράκι την ύπαρξη δεύτερου, αν όχι και τρίτου, όμοιου εξωτερικά οχήματος, το οποίο (κενό μεν περιεχομένου) θα αποτελούσε ωστόσο περισπασμό των επίδοξων κακοποιών που θα διανοούνταν να επιχειρήσουν να ληστέψουν καθ’ οδόν το φορτηγό με τα εμβόλια. Ποιο όχημα να κουβαλάει το πολύτιμο φορτίο;

Η κυβέρνηση φρόντισε να μη γίνει κάποια απόπειρα λεηλασίας εμβολίων, κινητοποιώντας περιπολικά επιτήρησης της ΕΛΑΣ, οπλισμένους αστυνομικούς της ΕΚΑΜ, και ελικόπτερο για να παρακολουθεί τη διαδρομή της νταλίκας. Για τη φύλαξη των εμβολίων θα κινητοποιηθούν συνολικά 3.000 αστυνομικοί, ελικόπτερα αλλά και drones, ενώ 24ωρη θα είναι η φύλαξη των χώρων αποθήκευσης εμβολίων και των εμβολιαστικών κέντρων. Σε επόμενη φάση, στη διαδικασία μεταφοράς των εμβολίων στα νησιά, θα συνδράμουν οι Ένοπλες Δυνάμεις με στρατιωτικά αεροσκάφη C 130. Μπορεί να μην προσλάβαμε ιατρούς, αλλά σε αστυνομικούς έχουμε πρωτογενές πλεόνασμα.

Κεφάλαιο 4. κρυο-συντήρηση και κρυο-μεταφορά

Όταν βγάζουμε το κρέας από την κατάψυξη, είναι καλό να το καταναλώνουμε άμεσα. Το ίδιο ισχύει και για το εμβόλιο της Pfizer/BioNTech, για το οποίο μαθαίναμε ότι «απαιτεί αποθήκευση και μεταφορά στους -70ºC».

Φτάνοντας στον τελικό προορισμό του στην Αθήνα, και μόλις άνοιξε τις πόρτες του το φορτηγό, αφενός άρχισε να αποκτά το νόημά της η ονομασία της επιχείρησης: «Μπαμπούσκα».

Το φορτηγό δεν ήταν γεμάτο από κιβώτια εμβολίων. 2 (δύο) και πολλά μάς είναι.

Θα περίμενε κανείς να δει υγειονομικούς-εσκιμώους να μπαίνουν μέσα στο ειδικό φορτηγό (το όποιο πράγματι φέρει μετά βίας δύο κλιματιστικά σώματα στην οροφή του) για να βγάλουν το παγωμένο φορτίο μέσα από το πολικό ψύχος, αλλά μάλλον η μεταφορά δεν έγινε στους -70º.

Εφόσον η «κρυο-μεταφορά» κατά τα φαινόμενα έγινε σε συνθήκες …συντήρησης και όχι βαθιάς κατάψυξης, διερωτάται κανείς, γιατί δε βάζανε εξαρχής το φορτίο των εμβολίων μέσα στο ελικόπτερο που επιτηρούσε το φορτηγό, να τελειώναμε και μια ώρα αρχύτερα…;

Δεν έχει σημασία. Όποιος έχει δει τον «Άρχοντα των Δαχτυλιδιών», καταλαβαίνει. Οι γιγάντιοι αετοί θα μπορούσαν εξ αρχής να μεταφέρουν το Δαχτυλίδι στον προορισμό καταστροφής του, αλλά τότε δεν θα είχαμε κινηματογραφική τριλογία. Θα είχαμε ένα κινηματογραφικό τρίλεπτο.

Κεφάλαιο 5. ιεραρχία ομάδων εμβολιασμού

Ποιος να πρωτο-εμβολιαστεί με υλικό από δυο κούτες;

Σύμφωνα με τον κυβερνητικό σχεδιασμό, στην α΄ φάση του εμβολιασμού (σύνολο περίπου 70.000 άτομα) η οποία και διαρκεί μέχρι τις 10 Ιανουαρίου 2021, σε κάποιον βαθμό θα πρέπει να νοθευτούν οι προτεραιότητες που (υποτίθεται) είχαμε μέχρι τώρα (ηλικιωμένοι και ευάλωτες ομάδες). Οι άριστοι είναι εκείνοι οι οποίοι θα εμβολιαστούν πρώτοι, διότι αυτοί κρατούν στα χέρια τους και τις τύχες των υπολοίπων.

Π ρώτοι ανάμεσα στους πρώτους, η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, ο Πρωθυπουργός και η σύζυγός του. (Βέβαια, αν είναι να εμβολιαστούν κατά προτεραιότητα οι οικείοι του πρωθυπουργού, δεν φτάνουν τα κιβώτια. Μόνο τα ανίψια και τα βαφτιστήρια είναι εκατοντάδες). Έτσι, δύο μόνο φορτία με εμβόλια είναι ικανά να προκαλέσουν συγκρούσεις στο εσωτερικό των αρίστων.

Σε κάθε περίπτωση, σύμφωνα με τον σχεδιασμό, μέχρι τις 4 Ιανουαρίου θα έχουν εμβολιαστεί οι πρόεδροι της ΝΔ, του ΣΥΡΙΖΑ, του ΚΙΝΑΛ, του Μέρα25, και ο Γ.Γ. του ΚΚΕ. Ο μόνος που δεν φαίνεται ότι θα φάει τη σειρά κάποιου ηλικιωμένου ή ευπαθούς, είναι ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης, αλλά το κάνει για όλους τους λάθος (ψεκασμένους) λόγους. Ανάμεσα στους λοιπούς αρίστους, ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ Κ. Φλώρος (ο «πρώτα θα τους κάψουμε, και μετά θα τους ρωτήσουμε ποιοι είναι») εμβολιάστηκε πρώτος από την πλευρά των Ενόπλων Δυνάμεων δηλώνοντας: «Οι επιστήμονες έκαναν το χρέος τους. Από τώρα και εμείς να κάνουμε το δικό μας» (σσ. δηλαδή, να εμβολιαστούμε). Καταπληκτική η περίπτωση του Μητροπολίτη Ναυπάκτου και Αγίου Βλασίου, Ιερόθεου, ο οποίος εμβολιάστηκε …εκπροσωπώντας τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο! Βλέποντας κανείς τη μακρά λίστα, συνειδητοποιεί ότι το ερώτημα «ποιος άριστος να εμβολιστεί πρώτος» είναι δύσκολο να απαντηθεί. Πάντως, ο κλήρος θα μπορούσε να εμβολιαστεί τελευταίος, καθότι (ο ίδιος κήρυττε) ότι είχε και έχει τη χάρη και την προστασία του Θεού. Μαζί του, και κάποιοι γνωστοί λοιμωξιολόγοι.

Κεφάλαιο 6. επιχείρηση «Μπαμπούσκα»

Καλώς ή κακώς, ακόμη κι αυτά τα δύο τα ρημάδια τα κιβώτια που παραδόθηκαν, δεν είναι γεμάτα με φιαλίδια εμβολίων, αλλά στο εσωτερικό των κιβωτίων συσκευάζονται άλλα μικρότερα κιβώτια που περιέχουν το πολύτιμο υλικό (για λόγους θερμοπροστασίας). Αυτό θα πει …Μπαμπούσκα!

Την ίδια ώρα, η ελληνική κοινωνία ως προς τους εμβολιασμούς, διαιρείται σε 3 στρατόπεδα: Πρώτο στρατόπεδο, εκείνο που βιάζεται να κάνει το εμβόλιο, είτε διότι πράγματι το έχει ανάγκη, είτε διότι είναι τόσο τρομοκρατημένο που το βλέπει σαν τη μοναδική σωτηρία του, είτε επειδή έχει μάθει να τρώει τη θέση των υπολοίπων στο οτιδήποτε, συνεπώς και στον εμβολιασμό.

Δεύτερο στρατόπεδο, εκείνο που τηρεί στάση αναμονής, περιμένοντας να δει τι θα πάθουν εκείνοι που θα εμβολιαστούν πρώτοι.

Τρίτο στρατόπεδο, εκείνο που δεν θέλει να κάνει εμβόλιο με καμία κυβέρνηση, για διάφορους λόγους, κάποτε μεταφυσικούς.

Μολονότι ο Β. Κικίλιας επανέλαβε και στο τελευταίο 10ήμερο του Δεκεμβρίου τη δυνατότητα της χώρας να κάνει 2 εκατομμύρια εμβολιασμούς τον μήνα (πρακτικώς δεν είναι τίποτα φοβερό, αρκεί τα κέντρα εμβολιασμού τα οποία θα δουλεύουν σε δύο βάρδιες, 6 ημέρες την εβδομάδα, να εμβολιάζουν περίπου 80 άτομα κάθε ημέρα λειτουργίας τους), ολοένα και λιγότεροι δείχνουν να πιστεύουν τον υπουργό υγείας.

Τη συμβολή τους στην διατάραξη κάθε τάξης κατέθεσαν για μια ακόμη φορά οι εισαγγελείς. Συγκεκριμένα, η Ένωση Εισαγγελέων Ελλάδος (EEE, έχουν ένα Ε περισσότερο από την Ευρωπαϊκή Ένωση) ζητάει με επίσημο έγγραφό της από τις αρμόδιες αρχές, και αφού οι τελευταίες «σταθμίσουν τις ιδιαίτερες συνθήκες άσκησης των καθηκόντων των εισαγγελικών λειτουργών», να αναγνωρίσουν «σχετική προτεραιότητα» στο πρόγραμμα εμβολιασμού των εισαγγελέων. Αυτό θα πει «αυτοθυσία».

Αν εξαιρέσουμε το τρίτο στρατόπεδο που αδιαφορεί/αρνείται τους εμβολιασμούς, το δεύτερο στρατόπεδο δεν έχει καμία αντίρρηση να δοθεί προτεραιότητα στους εισαγγελικούς λειτουργούς (σε θέση πειραματόζωων), ικανοποιώντας την ΕΕΕ που, ανήκοντας στο πρώτο στρατόπεδο, έχει μάθει να τρώει τη θέση των υπολοίπων στο οτιδήποτε. Στην Δημοκρατία, δεν υπάρχουν αδιέξοδα. Η επιχείρηση «Μπαμπούσκα», ξεκίνησε.

Η χριστουγεννιάτικη έκδοση των ΠΠΠ

είναι αφιερωμένη στους άοκνους εργάτες του Προλόγου

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το