Ανταπόκριση

Το απόγευμα της Πέμπτης 29/9, πραγματοποιήθηκε στο Εργατικό Κέντρο Θεσσαλονίκης, η σύσκεψη σωματείων, φορέων, οργανώσεων που κάλεσε το Σωματείο των Εργατοϋπαλλήλων της «Μαλαματίνας». Πάνω από 100 απεργοί και αλληλέγγυοι έδωσαν το παρόν, πήραν και έδωσαν θάρρος στους απεργούς, ενώ συμφώνησαν στο πρόγραμμα δράσης που πρότειναν οι απεργοί.

Το Σωματείο των Εργατοϋπαλλήλων της Μαλαματίνας κάλεσε τη Δευτέρα 3/10, στις 7πμ, στη συγκέντρωση μπροστά στο εργοστάσιο, στα πλαίσια της απεργίας που κήρυξε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργατοϋπαλλήλων Εμφιαλωμένων Ποτών (ΠΟΕΕΠ), ως άμεση απάντηση στις δύο νέες απολύσεις, των εκλεγμένων συνδικαλιστών, του Γιάννη Φραγγίδη (πρόεδρος του Σωματείου στη Μαλαματίνα και της ΠΟΕΕΠ) και του Άρη Μερκενίδη (πρόεδρος του κλαδικού Σωματείου Πωλητών-Οδηγών). Ακόμα, κάλεσε τα σωματεία της πόλης να βγουν στο δρόμο την επόμενη Παρασκευή 7/10, 6.30μμ, στα γραφεία της ΠΟΕΕΠ (Φιλίππου 43, δίπλα από τη Ρωμαϊκή Αγορά), μαζί με το Σωματείο της Μαλαματίνας.

Όλοι οι παρευρισκόμενοι συμφώνησαν με το πρόγραμμα δράσεων του Σωματείου και ακολούθησαν μια σειρά τοποθετήσεις πάνω στα κρίσιμα ζητήματα του αγώνα στην Μαλαματίνα και στην πόλη.

Το Μ-Λ ΚΚΕ με τοποθέτηση εξέφρασε τη στήριξη στον αγώνα που δίνουν οι απεργοί στη Μαλαματίνα και τόνισε την ανάγκη τα σωματεία της πόλης να βγουν στο δρόμο, καθώς και να υπάρξει πανθεσσαλονίκεια απεργία από το Εργατικό Κέντρο Θεσσαλονίκης άμεσα, κόντρα στην αναμονή που καλλιεργείται μέχρι τις ….9 Νοέμβρη.

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το