Πράξη θα γίνει από 1η Σεπτέμβρη το τιμωρητικό μέτρο της αναστολής εργασίας ως συνέπεια της υποχρεωτικότητας εμβολιασμού σε εργαζομένους μονάδων φροντίδας ηλικιωμένων και υγειονομικούς.

Το υπουργείο Υγείας δίνει συνέχεια στον εκβιασμό, στέλνοντας προς όλες τις διοικήσεις των δομών υγείας έγγραφο που υπογράφει ο αναπληρωτής υπουργός Βασίλης Κοντοζαμάνης, στο οποίο δίνει εντολή για άμεση αναπλήρωση των μελών του προσωπικού, που δεν θα έχουν εμβολιαστεί έναντι του νέου κορονοϊού.  

Σύμφωνα με το έγγραφο Κοντοζαμάνη, όσοι εργάζονται σε ιδιωτικές, δημόσιες, δημοτικές δομές υγείας, συμπεριλαμβανομένων των διαγνωστικών κέντρων, των κέντρων αποκατάστασης, κλινικών, νοσοκομείων, δομών ΠΦΥ, μονάδων νοσηλείας, ΕΚΑΒ και ΕΟΔΥ, θα πρέπει να κάνουν των πρώτη ή μόνη δόση στις επόμενες τρεις εβδομάδες και να τηρήσουν την προβλεπόμενη διαδικασία για την ολοκλήρωση του εμβολιασμού τους, εάν θέλουν να συνεχίζουν να εργάζονται.

Από τον εκβιασμό εξαιρούνται προφανώς όσοι έχουν λόγους υγείας που εμποδίζουν τη διενέργεια εμβολιασμού, οι οποίοι κρίνονται από τριμελείς επιτροπές ανά υγειονομική περιφέρεια, σύμφωνα με την λίστα εξαιρέσεων της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών, και όσοι έχουν νοσήσει και για διάστημα έξι μηνών από τη νόσηση.

Η μη συμμόρφωση του προσωπικού στην υποχρέωση εμβολιασμού έχει «ως συνέπεια στην περίπτωση των φορέων δημοσίου τομέα την επιβολή του μέτρου της αναστολής καθηκόντων για επιτακτικούς λόγους προστασίας της δημόσιας υγείας.

“Έτσι από 1η Σεπτεμβρίου όσοι εργαζόμενοι στον τομέα της υγείας παραμένουν ανεμβολίαστοι κατά του covid-19 δεν θα μπορούν να προσφέρουν την εργασίας τους και καλούνται οι διοικήσεις των μονάδων να αναπληρώσουν το προσωπικό που θα τεθεί σε αναστολή, προκειμένου να διαφυλαχτεί η εύρυθμη λειτουργία των δομών υγείας”.

Οι απειλές στους μη εμβολιασμένους είχαν ξεκινήσει πριν από δύο μήνες με τους υπουργούς Άδωνη Γεωργιάδη και Μάκη Βορίδη να τρομοκρατούν τους αρνητές του εμβολιασμού με απολύσεις και τον Κυριάκο Μητσοτάκη να σπεύδει τότε να διαβεβαιώνει για το αντίθετο… 

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το