Απειλητικό μήνυμα από τη Χρυσή Αυγή έφτασε την Τετάρτη το βράδυ στην ΟΛΜΕ με ένα προκλητικό e-mail που έχει αποστολέα το παράρτημα Θεσσαλονίκης του «Μετώπου Νεολαίας», ένα παραμάγαζο της φασιστικής συμμορίας.

Οι απειλές στην ΟΛΜΕ εκτοξεύονται επειδή η τελευταία «τόλμησε» να εκδώσει ψήφισμα κατά του ναζιστικού μορφώματος ενόψει της απόφασης της δίκης της Χρυσής Αυγής στις 7 Οκτωβρίου. Το ψήφισμα εκδόθηκε στη Γενική Συνέλευση των προέδρων των ΕΛΜΕ στις 5 Σεπτεμβρίου. 

Στην πραγματικότητα όμως οι απειλές εκτοξεύονται εξαιτίας του πανικού που προκαλεί το κλίμα κοινωνικής απαίτησης να καταδικαστούν οι δολοφόνοι του Π. Φύσσα και του Σ. Λουκμάν και στην ιδιαίτερη σημασία που έχει το γεγονός ότι η ΟΛΜΕ, μια από μεγαλύτερες συνδικαλιστικές ομοσπονδίες, πήρε σαφή θέση ζητώντας την καταδίκη των εγκληματιών της ΧΑ , ενώ παράλληλα καλεί και στη μαζική συγκέντρωση στη δίκη τη μέρα της απόφασης.

Παράλληλα στη χυδαία ανακοίνωση της η ΧΑ ζητάει διώξεις εκπαιδευτικών και καλεί φασίστες γονείς και μαθητές να οργανώσουν υπό την αιγίδα της τραμπουκισμούς στα σχολεία.

Οι φασίστες θέλουν να τρομοκρατήσουν τους εκπαιδευτικούς για να δηλητηριάζουν ανενόχλητοι τη νέα γενιά. Γι’ αυτό από την πρώτη στιγμή έχουν στο στόχαστρο και την εκπαιδευτική κοινότητα και τη συνδικαλιστική δράση των εκπαιδευτικών.

Οι ναζί, αποκαλύπτεται για μια ακόμη φορά αυτό που πραγματικά είναι, μια συμμορία τραμπούκων. Οι απειλές δεν προκαλούν μόνο την οργή αλλά και την αποφασιστικότητα των εκπαιδευτικών να στηρίξουν τη δράση του αντιφασιστικού κινήματος.

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το