ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΕΚΠΑIΔΕΥΤΙΚΩΝ Ν ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ

  • ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΔΙΚΗ ΤΗΣ ΝΑΖΙΣΤΙΚΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ   ΚΑΙ ΤΟ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΜΟ ΤΗΣ ΩΣ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗΣ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ
ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ (7/10) και ώρα 10πμ
  • ΝΑ ΣΥΜΜΕΤΑΣΧΟΥΜΕ ΣΤΙΣ ΣΤΑΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ(ΟΛΜΕ-ΕΛΜΕ-ΑΔΕΔΥ) ΚΑΙ ΝΑ ΔΙΑΤΡΑΝΩΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΝΤΙΘΕΣΗ ΜΑΣ ΣΤΗ ΝΑΖΙΣΤΙΚΗ, ΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΠΟΥ ΑΠΕΙΛΕΙ ΤΑ ΘΕΜΕΛΙΑ ΤΩΝ ΣΥΛΛΟΓΙΚΩΝ ΚΑΤΑΚΤΗΣΕΩΝ, ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΩΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΩΝ.

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ ΝΑ  ΤΙΜΩΡΗΘΟΥΝ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑΤΙΚΑ

  • ΟΙ  ΔΟΛΟΦΟΝΟΙ  ΤΟΥ  ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΑ ΑΓΩΝΙΣΤΗ ΠΑΥΛΟΥ ΦΥΣΣΑ
  •  ΟΛΟΙ ΟΙ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΕΣ-ΜΕΛΗ ΤΟΥ ΦΑΣΙΣΤΙΚΟΥ ΜΟΡΦΩΜΑΤΟΣ ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ  ΑΥΓΗΣ  ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ  ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΔΙΑΠΡΑΞΕΙ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΟΥ ΛΑΪΚΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ, ΤΩΝ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΔΗΜΟΚΡΑΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ

Την Τετάρτη, 7 Οκτώβρη, μετά από μια χρονοβόρα διαδικασία πέντε και πλέον χρόνων, το δικαστήριο διαμορφώνει την τελική του κρίση για τους στυγνούς εγκληματίες, φασίστες, μέλη και πρωτοπαλίκαρα της ναζιστικής οργάνωσης της Χ Αυγής που ευθύνονται τόσο για τη δολοφονία του αντιφασίστα αγωνιστή Π Φύσσα, όσο και για τις πολλαπλές  βιαιοπραγίες έναντι αγωνιστών του αριστερού και δημοκρατικού κινήματος, αλλά και για τις …μαζικές εκκαθαρίσεις μεταναστών, κατατρεγμένων, θυμάτων των ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων.

Η Χ Αυγή, φασιστικό μόρφωμα ναζιστική κοπής, θρεμμένη με το δηλητήριο του ρατσισμού, του εθνικισμού, του μισανθρωπισμού  είχε και έχει ως ορκισμένο εχθρό της το δημοκρατικό, αριστερό και κομμουνιστικό κίνημα. Γιατί  αποτελεί την πιο  μαύρη έκφραση των τρομοκρατικών κύκλων του κεφαλαίου και ως τέτοια είναι ταγμένη να σπέρνει τον τρόμο και τον πανικό πρώτα και κύρια στις συνδικαλιστικές και πολιτικές δυνάμεις της λαϊκής αφύπνισης απέναντι στην καπιταλιστική εκμετάλλευση και την  ιμπεριαλιστική θηριωδία.  Έχει ως στόχο της να φιμώσει  κάθε φωνή, προσωπική και συλλογική, που καλεί στο δρόμο της συλλογικής, δημοκρατικής και ενωτικής πάλης ενάντια στη βαρβαρότητα της λαϊκής ανελευθερίας, καταπίεσης και εξαθλίωσης,  ενάντια στον κοινωνικό και φυλετικό ρατσισμό, ενάντια στην ισοπέδωση των λαϊκών δικαιωμάτων και ελευθεριών, ενάντια  στην ιμπεριαλιστική τρομοκρατία.

Τα τάγματα εφόδου της  Χ. Αυγής που βιαιοπραγούν καθημερινά έναντι των λαϊκών ανθρώπων στις φτωχογειτονιές, έναντι των μεταναστών και των προσφύγων, οι ναζιστικές σειρήνες του φυλετικού μίσους και του ρατσισμού που απλώνουν τη σκοταδιστική δράση τους σε όλο το φάσμα της κοινωνικής ζωής, βρίσκουν τα ερείσματά τους  στο καπιταλιστικό-ιμπεριαλιστικό σύστημα που υπηρετούν. Για αυτό το λόγο έχουν τη διαβαθμισμένη στήριξη και  συγκαλυμμένη ανοχή των κομμάτων της ολιγαρχίας και της ιμπεριαλιστικής υποτέλειας, των κομμάτων που αξιοποιούν τη φασιστική συμμορία της Χ. Αυγής ως εφεδρεία που κατοικεί στα σκοτεινά υπόγεια της «κοινής πολυκατοικίας» και λειτουργεί,  τις κρίσιμες στιγμές της λαϊκής  αναμέτρησης με τα κεφαλαιοκρατικά συμφέροντα,  ως μηχανισμός λαϊκής καταστολής, τρομοκράτησης και κατάπνιξης των λαϊκών και δημοκρατικών ελευθεριών.

Την ιδεολογικο-πολιτική σύνδεση της Χ Αυγής με τους βασικούς πυλώνες του συστήματος της καπιταλιστικής εκμετάλλευσης  επιβεβαιώνει τόσο  το προκλητικό καθεστώς της ελευθερίας που απολαμβάνει ο δολοφόνος του Π. Φύσσα , όσο  και η ιστορική  διαδρομή της εγκληματικής αυτής οργάνωσης- την οποία  δένει ομφάλιος λώρος με το κράτος και το παρακράτος της καταστολής- όσο  και η από κάθε άποψη απαράδεκτη πρόταση της εισαγγελέως για απαλλαγή! των εγκληματιών της φασιστής οργάνωσης από κάθε ενοχή. Στη βάση αυτή, τα κροκοδείλια δάκρυα πολλών εκπροσώπων του αστικού συστήματος για την εγκληματική δράση της Χ. Αυγής μόνο θυμηδία μπορούν να προκαλέσουν στους λαϊκούς αγωνιστές και  τους δημοκράτες πολίτες, αλλά και συνολικά στο λαϊκό κίνημα που είναι ο ΜΟΝΟΣ παράγοντας που μπορεί να βάλει φραγμό στην επέλαση της φασιστικής  ιδεολογίας  και  ειδικότερα  στην εγκληματική δράση της Ναζιστικής Χ. Αυγής , αλλά και όλων των φασιστικών μορφωμάτων, που με πολλές παραλλαγές προωθούν τον κοινωνικό σκοταδισμό και επιδιώκουν τον ενταφιασμό των λαϊκών κατακτήσεων και δικαιωμάτων.

  • ΝΑ ΤΙΜΩΡΗΘΟΥΝ ΑΥΣΤΗΡΑ ΟΙ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΕΣ ΤΗΣ Χ. ΑΥΓΗΣ, ΔΟΛΟΦΟΝΟΙ ΚΑΙ ΗΘΙΚΟΙ ΑΥΤΟΥΡΓΟΙ
  • ΝΑ ΑΝΤΙΣΤΑΘΟΥΜΕ ΣΤΗ ΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΘΗΡΙΩΔΙΑ
  • ΚΑΤΩ Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΟΥ ΦΑΣΙΜΟΥ, ΤΟΥ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΜΟΥ, ΤΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΕΘΝΙΚΙΣΜΟΥ

ΤΟ ΦΑΣΙΜΟ ΤΣΑΚΙΖΟΥΝ ΑΓΩΝΕΣ ΛΑΪΚΟΙ

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το