Σαν σήμερα πριν από 70 χρόνια, τα ξημερώματα της 30 Μάρτη του 1952, οι δυνάμεις του μοναρχοφασισμού, της ξενοκρατίας και της υποτέλειας έφερναν το Νίκο Μπελογιάννη, μαζί με τους συντρόφους του Αργυριάδη, Καλούμενο, Μπάτση, αντιμέτωπους με το εκτελεστικό απόσπασμα.

Με αφορμή τη συμπλήρωση των 70 χρόνων από την εκτέλεση του κομμουνιστή ηγέτη Νίκου Μπελογιάννη, αντιπροσωπεία του Μ-Λ ΚΚΕ κατέθεσε στεφάνι στις 5.30μμ στο μνημείο που βρίσκεται στο νοσοκομείο «Σωτηρία».

Εκ μέρους του Μ-Λ ΚΚΕ σύντομο λόγο εκφώνησε ο σ. Δημήτρης Κοντοφάκας τονίζοντας ότι ο Νίκος Μπελογιάννης με τη ζωή, τη δράση και την υπέροχη θυσία του υπερασπίστηκε τη γραμμή του κόμματος, το δίκιο του λαού και τα πανανθρώπινα ιδανικά του κομμουνισμού και απέδειξε ότι οι κομμουνιστές ήταν αυτοί που περισσότερο από οποιονδήποτε άλλο προάσπισαν τα εθνικά συμφέροντα και έδωσαν εκατόμβες αγωνιστών στον αγώνα κατά των Γερμανών, Άγγλων και Aμερικάνων.

Στο κλείσιμο της ομιλίας επισήμανε ότι  70 χρόνια μετά, τα μεγάλα προβλήματα για τα οποία ο Μπελογιάννης και οι σύντροφοί του έδωσαν τη ζωή τους παραμένουν άλυτα και βρίσκονται στην ημερήσια διάταξη. Στην ημερήσια διάταξη βρίσκεται και σήμερα ο παλλαϊκός αγώνας για Ειρήνη, Δουλειά, Δημοκρατία, Εθνική Ανεξαρτησία και Σοσιαλισμό. Ο αντιιμπεριαλιστικός αγώνας ενάντια στην ξενοκρατία και την καπιταλιστική βαρβαρότητα. Στην ημερήσια διάταξη βρίσκεται ο πολιτικός και ιδεολογικός αγώνας για την ανασύσταση του αυθεντικού κομμουνιστικού κόμματος που γέννησε και ανέθρεψε Μπελογιάννηδες και χιλιάδες ανώνυμους και επώνυμους αφοσιωμένους επαναστάτες, λαϊκούς αγωνιστές.

Με μια φωνή οι σύντροφοι και φίλοι που παραβρέθηκαν στη σεμνή τελετή αναφώνησαν «Τιμή και Δόξα στο Νίκο Μπελογιάννη».

Μοναδική μελανή στιγμή στην εκδήλωση αυτή στάθηκε η αντιδημοκρατική στάση της Διοίκησης του νοσοκομείου, η οποία επιχείρησε να απαγορεύσει την είσοδο της αντιπροσωπείας του Κόμματος στο νοσοκομείο. Παρά την προσπάθεια αυτή η αντιπροσωπεία του Μ-Λ ΚΚΕ τιμής πραγματοποίησε τη σύντομη εκδήλωση τιμής.

Τιμώντας τον κομμουνιστή ηγέτη Νίκο Μπελογιάννη το Μ-Λ ΚΚΕ θα πραγματοποιήσει δημόσια κεντρική πολιτική εκδήλωση το Σάββατο 2 Απριλίου στις 7.30μμ στο Σήμα.

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το