ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Ν ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ

ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ 10 ΓΕΝΑΡΗ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΡΗΤΗΣ

Τη Δευτέρα 10 Γενάρη, την πρώτη μέρα επανέναρξης των σχολείων, πραγματοποιήθηκε στο Ηράκλειο παράσταση διαμαρτυρίας στην περιφερειακή διεύθυνση εκπαίδευσης Κρήτης από την ΕΛΜΕ Ηρακλείου, στην οποία συμμετείχε και ο ΣΕΠΕ. Η κυβέρνηση εφαρμόζει μια εγκληματική υγειονομική πολιτική και αποφάσισε την επαναλειτουργία των σχολείων χωρίς τη λήψη των βασικότερων μέτρων προστασίας παιδιών και εκπαιδευτικών. Ουσιαστικά, κάλεσε τους εκπαιδευτικούς και τους μαθητές στα σχολεία -υγειονομικές βόμβες,  όπου λειτουργούν 27 τμήματα, με ελλείψεις διδακτικού προσωπικού και υπαλλήλων καθαριότητας. Παράλληλα, πολλά σχολειά έχουν πολλές ακατάλληλες αίθουσες, είτε μικρές και υπόγειες, είτε λυόμενες, ενώ δεν έχουν αναγνωριστεί και οι άδειες ειδικού σκοπού. Στην πραγματικότητα η κυβέρνηση περιφρονώντας κάθε δικαίωμα προστασίας παιδιών και εκπαιδευτικών, πανηγύριζε για την επαναλειτουργία των σχολείων, καλώντας τις λαϊκές οικογένειας και τους εκπαιδευτικούς να λειτουργήσουν με την συμπεριφορά της αγέλης.   

            Η Αγωνιστική Παρέμβαση Εκπαιδευτικών κάλεσε το νέο Δ.Σ της ΕΛΜΕ, πριν την έναρξη λειτουργίας των σχολείων, να πάρει θέση καταδίκης των βάρβαρων μέτρωννα καλέσει σε κινητοποίηση την Δευτέρα και να απαιτήσει από την Περιφερειακή Διεύθυνση Κρήτης να αναλάβει τις ευθύνες της. Κατέθεσε μάλιστα τη θέση της γραπτά και με βάση αυτή συνδιαμορφώθηκε η απόφαση της ΕΛΜΕη οποία καλούσε σε δίωρη στάση εργασίας και σε συγκέντρωση στην ΠΔΕ. Σε αυτές τις συνθήκες του κοινωνικού ζόφου και της κυριαρχίας του γραφειοκρατικού συνδικαλισμού, η συμμετοχή στην παράσταση ήταν μικρή, ωστόσο κατατέθηκαν βασικά αιτήματα στον Περιφερειακό Διευθυντή.
Ειδικότερα, η εκπρόσωπος της Αγωνιστικής Παρέμβασης του τόνισε την εγκληματική αδιαφορία της κυβέρνησης, απαίτησε την μείωση του αριθμού των τμημάτων στους 15 μαθητές, την πύκνωση του λεωφορείου μεταφοράς των μαθητών, την πρόσληψη εκπαιδευτικών και υπαλλήλων καθαριότητας, την ενίσχυση του ΕΣΥ κλπ και τον δέσμευσε να απαντήσει τουλάχιστον για τις προσλήψεις την Τετάρτη το μεσημέρι. Βέβαια, τονίζεται ότι ήδη από την Τρίτη αρκετά σχολεία της Κρήτης τελούν υπό κατάληψη. Στο αντίστοιχο πνεύμα έκανε και δηλώσεις στα ΜΜΕ. Αξίζει να δηλώσουμε ότι οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ στην ένωση Γονέων καλούσαν σε διαφορετική συγκέντρωση στο Δήμο την ίδια μέρα και ώρα, αρνούμενες ξανά την ενωτική δράση του σωματείουΑπέναντι σε αυτήν την διασπαστική λογική, η Αγωνιστική Παρέμβαση κατέθεσε την ενωτική πρόταση κοινής δράσης με την συνδιοργάνωση κοινής συγκέντρωσης των ΕΛΜΕ, ΣΕΠΕ και του γονεϊκού κινήματος. Με την ίδια τακτική της ενωτικής, ανυποχώρητης δράσης θα προχωρήσουμε την επόμενη δύσκολη περίοδο.  

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το